Uge 52, 2017

Mandag: 1. Juledag – hjemmehygge i nattøj. kig på julegaver og slappe af

Mex mad

Tirsdag: Julefrokost hos morfar – hvis vi selv skulle lave maden kunne det være

Karrysild, Hvide sild med karrysalat, æg med tomat og agurk eller rejer, lune fiskefilet med citron og remoulade, røget ål med scrambled eggs, lune frikadeller med rødkål, rejer med citron og mayonnaise, 2 slags ost, og vindruer

Onsdag: begge forældre på job – vi skal have det lækreste restemad (and)

Stegt and og svinekød med nudler a la thai

Torsdag: Arbejde

Spicy kikærtesuppe med Quesadillas

Fredag: Jule/nytårshygge hos faster og co – vi foreslår

Græske lammefrikadeller med couscous og hummus

Lørdag:

Krydret lakseside med avocado-tomatsalsa

Søndag: Nytårsaften

Forret: Grillet brød med edamamebønnemos og røget laks med karse

Hovedret: Fondue

Dessert: Stikkelsbærtrifli

Kl 12: Champagne eller Asti og Kransekage med nougatpynt eller

 

Uge 51, 2017

Mandag:

Tarteletter med  Kylling i asparges

Tirsdag:

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi

Onsdag:

Legeret aspargessuppe med hverdagsboller

Torsdag:

Børnefavorit , garneret med en masse grønt

Fredag: Besøg af mormor, morfar og farmor til pyntning af juletræet

Sort Gryde med kartoffelmos og grønt

Lørdag: Lillejuleaften hos Farmor – lav for eksempel

Flæskesteg med all the trimmings

Søndag: Juleaften hos  Mormor/os

Andesteg med all the trimmings

Ris alá mande med Amarena Kirsebærsauce og Brombærsauce

Uge 50, 2017

Mandag: JULEGAVEINDKØB 🙂 i København

Chili Con Carne (på rest-steg)

Tirsdag:

Pitabrød med falafler, salat, cremefraichedressing og chilisauce

Onsdag: Jesper i Fredericia

Kartoffel-porresuppe med bacontern  og rugbrødscrunch,

Italiensk tomatsuppe med flutes

Torsdag:

Citronkylling på bund af  rodfrugter (Ret 1)

Fredag: Tivolitur med 9.G

? men prøv Vegetarisk masala med blomkål, kartofler og grønne bønner

Lørdag:

Salat med kylling, rød grape, nødder og avocado (Ret 2)

Søndag: Zoologisk museum med Helena og Sofie

Pasta Bolognese med grøn salat

Uge 49, 2017

Mandag:

Lasagne med blandet salat og madbrød med ramsløg og salt

Tirsdag: Skole-hjem samtale med Alexander

Farmor har lavet en fantastisk gammeldags oksesteg med hvide kartofler, bønner i svøb, sødt og surt

Onsdag: Jesper i Jylland

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Torsdag:

Pitabrød med kyllingefyld

Fredag: 

Svinekød i Soyasauce , men vi laver det nok bare med kylling

Lørdag: Codepirates og gæster til frokost

Mørbrad med bønnespirer, squash og karry

Til kaffe tid laver vi julekakao og jule te til æbleskiverne og alle julegodterne

Søndag: Dejlige gæster måtte melde fra, farmor kigger forbi , og så  kigger vi på ønskesedler og Victorias ansøgning til udveksling

Hotdogs

 

Julekomsammen 2017

Så kom dagen for vores årlige julekomsammen, og den gik som vanligt helt fantastisk.

Vi havde masser af dejlige gæster, der som altid er mega gode til at hygge sig i hinandens selskab 🙂

I år har vi igen været i fuldt sving med bl.a.

Kaffe og te

Traditionel Rødvinsgløgg (på hjemmelavet gløggekstrakt)

Rød saft, Sodavand og juleøl

Flødekarameller (der i år fik lige et ½ minut for meget og nærmere blev til flødebolcher)

Bullar

Marcipan-nougat trekanter

Rocky road

Hvid chokoladeknapper med lakrids, tranebær og pecan

Baileys mandler

Paneforte

krymmekranse, engelske vingummi, lakridskonfekt, likørtoppe,

pebermynteknapper

Ritas brune kager

Vanillekranse

Jødekager

Bedstemors chokoladesmåkager

Æbleskiver med syltetøj og flormelis

River Cottage Christmasbread med smør

Kirsebærmoussekage

Og til aftensmaden lavede vi

Tarteletter med Kylling i asparges og Risengrød med kanelsukker og smørklat

Der blev hygget i på alle etager,  bålet i haven var tændt – vejret var ikke for godt, så det kiggede vi mest på fra vinduet 🙂

Tak til alle de fantastiske gæster,  der bidrog til denne dejlige dag

Rocky road

Fundet i Spisbedre 11/17

300 g mælkechokolade, 100 g lyserøde dronningemandler, 100 g marcipan, 50 g mini skumfiduser, 1/4 tsk flagesalt,

1 firkantet form på ca 24*12 cm

  1. Hak chokoladen og smelt den over vandbad.
  2. Hak dronningemandlerne groft.
  3. Skær marcipanen i små tern.
  4. Vend dronningemandler, marcipan, skumfiduser og flagesalt sammen med den smeltede chokolade.
  5. Beklæd formen med bagepapir.
  6. Fordel hokolademassen i formen i et jævnt lag, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
  7. Sæt den på køl i mindst 2 timer.
  8. Tag den størknede chokolademasse ud af formen, og skær den ud i ca 15 grove firkanter.
  9. Opbevar dem i en box på køl server dem kolde.
Print denne post Print denne post

 

Baileys mandler

Fundet på www.livingonabudget.dk

200 gr. mandler, 4 spsk. sukker, 1/2 tsk kanel, 1/2 tsk kakaopulver, 2- spsk. Baileys

  1. Bland det hele sammen i en skål og varm  på max styrke i mikroovnen i 2. minutter.
  2. Rør rundt og giv dem 2 minutter mere.
  3. Fordel dem på bagepapir og vendt til de er helt afkølede.

VELBEKOMME:)

OBS: “livingonabudget” skriver desuden : Efter henvendelser, hvor flere har brændt deres mandler på, vil jeg råde til at man tjekker dem lidt oftere og evt. giver dem lidt mindre.

Print denne post Print denne post

 

Kirsebærmoussekage

Fundet i mit November-nummer af SpisBedre 11/17

Chokoladebund: 350 g mørk chokolade, 75 g smør, 150 g sukker, 3 æg, 3/4 tsk. salt, 4 små pebermyntestokke,

En springform, 18 cm i diameter og lagkageplast

Kirsebærmousse: 2½ blade husblas, 75 g kirsebærlage (ikke jævnet sovs), 75 g sukker, ½ dl citronsaft, 2½ dl piskefløde, 100 g skyr

Kirsebærgelé: 3 blade husblas, 0,5 dl appelsinsaft, 125 g kirsebærlage (ikke jævnet sovs)

Pynt: Blandet juleslik i hvide og røde farver f.eks. snebolde, pebermyntestokke (hele og knuste), dronningemandler, lakridskugler o.l.

Chokoladebund: 

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Læg bagepapir i bunden af springformen.
  3. Hak chokoladengroft, og smelt det i en gryde ved lav varme sammen med smørret.
  4. Tag gryden af varmen, og lad chokoladesmørret afkøle let.
  5. Rør chokoladesmør og sukker sammen i en skål.
  6. Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
  7. Rør salt i.
  8. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter.
  9. Lad den køle af i formen, men placér formen på en rist, så den slipper varmen bedre.
  10. Skær kagen fri, og rengør formen.
  11. Sæt lagkageplast fast langs kanten af formen, og læg chokoladebunden tilbage i formen.
  12. Knus de 4 små pebermyntestænger til grove krummer, og drys dem ovenpå chokoladebunden.
  13. Sæt kagen på køl, mens du laver kirsebærmousse.

Kirsebærmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i 10 minutter.
  2. Varm kirse-bærlage, citronsaft og sukker op til kogepunktet.
  3. Tag gryden af varmen.
  4. Vrid husblasen fri for vand, og opløs den i den varme lage.
  5. Hæld blandingen over i en skål og sæt den i køleskabet i 10 minutter.
  6. Pisk fløden til flødeskum.
  7. Rør skyr deri med en ske/dejskraber.
  8. Vend den let afkølede kirsebærlage i flødeskum/skyr-blandingen, så du får en jævn og sart lyserød creme.
  9. Fordel kirsebærmoussen ovenpå chokoladebunden i formen, og sæt kagen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.

Kirsebærgelé: 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i 10 minutter.
  2. Varm kirsebærlage og appelsinsaft op til kogepunktet i en gryde.
  3. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme kirsebærlage.
  4. Afkøl lagen i ca. 10 minutter,  så den stadig er flydende, men ikke alt for varm.
  5. Hæld geléen over kirsebærmousseen i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt.
  6. Sæt kagen tilbage på køl til geléen har sat sig.
  7. Servering: Fjern form og lagkageplast fra kagen, Sæt kagen på et serveringsfad, og pynt den rundhåndet med blandet juleslik.
Print denne post Print denne post