Så er værelset klar

Så er Valdemars værelse klar til at modtage den lille prins. Vi har prøvet kræfter med wallstickers fra www.dimaria.dk og www.the-wall-company.com/da .

billede

Det var ikke så svært…..så nu er der skyer, fly og helikoptere opsat på alle vægge og det matcher den fine puslepude fra Gaia&Co. Jeg bliver nok nød til at købe sengetøjet med Helikoptere også fra Gaia&Co 🙂

Billede

…..og vi venter…..og venter…..

3 uger til termin…..

Uge 38 med Valdemar
Så er der 3 uger til termin, puha, han er også ved at være lidt tung at slæbe rundt på 🙂 I sidste uge sagde de kyndige at han allerede vejer over 3000 g, så han må gerne holde lidt igen med kcal.-indtaget 🙂 Mon ikke han dukker op før tid….jeg har mine bange anelser 🙂
Han sidder lige på maven, som jo så derfor er voldsomt i vejen nu, der er ikke plads til mad og det er svært at få vejret, man kan ikke sidde ordentligt oprejst, at finde en god liggestilling er heller ikke det nemmeste, og værst af alt, jeg kan ikke nå ting på gulvet…..og tro mig hos os ligger der meget på gulvet 🙁 Forsøger at få synderne til at samle tingene op, når jeg ser de har overset noget, men man kommer jo til at gale som en komandusen hele tiden…..og det kan hverken de andre eller jeg holde ud.
Nu er jeg jo i gang med den sidste redebygning….Eller Jesper er, for jeg er jo desværre stadig en del hæmmet af plukveer og den store mave. Nu er værelset den rigtige farve, vuggen er ordnet, tøjet er vasket og lagt på plads, der er fikset madrasser til lifte og barnevogne, og puslebordet er sat op og klargjort. Og ikke mindst, er der masser af færdige gryderetter i fryseren !!
Men jeg mangler stadig at pakke til sygehuset, finde noget fint “gå-hjemtøj” til den lille Valdemar, og så lige få dekoreret væggene med små helikopter-wallstickers ( men de er ikke kommet med posten endnu). Og så skulle vi egentlig også helst nå i IKEA efter himmel, gulvtæpper, lamper og madras….vi satser på at nå det hele.

Rødvinskogt mørbrad

2 små svinemørbrader eller 1 stor, 150 g bacon i tern, 500 g  champignon, ½ flaske god rødvin, salt, peber

Sovs: ½ l fløde, Skal af ½ økologisk citron, saft af 1/3 citron, jævning (Maizena), kulør, salt, peber

Tilbehør: Ris, kogt efter anvisningen på pakken, eller råstegte kartofler, grønne bønner, lækkert brød

  1. Svits bacon i en stor gryde.
  2. Tag baconen op og svits champignonerne i baconfedtet. Tag champignonerne op.
  3. Rens mørbrad for fedt og hinder, og krydr let med salt og peber.
  4. Brun mørbraden på alle sider i resten af baconfedtet ved stærk varme.
  5. Skru ned for varmen og hæld rødvin ved, så mørbraden er 1/3 – 1/2 dækket.
  6. Lad retten simre i ca. 30 minutter.
  7. Tag kødet op, pak det i stanniol, og lad det hvile, mens sovsen tilberedes.

Sovs:

  1. Tilsæt og varm bacon og champignon i rødvin/fedtet.
  2. Tilsæt fløde, jævn sovsen, og giv den kulør.
  3. Smag til med salt, peber, citronskal, og saft.
  4. Mørbraden skæres i tynde skiver, anrettes på et fad med en smule sovs over.
  5. Serveres med valgfrit tilbehør.
Print denne post Print denne post

Rusten er min fjende !!!!

Ja så syntes vi lige, at vi ville være i god tid med syn og evt. rustarbejde på den gamle og slidte Kangoo, så der skulle være styr på det inden den lille ny ankommer……

Bange anelser omkring tilstanden af bilens bund blev desværre bekræftet af værste skuffe, så nu har vi fluks købt en anden bil.

Billede følger

Smuk er den jo ikke, men den var billig, pæn i lakken, rustbehandlet og ikke mindst nysynet 🙂 så den formodes at kunne køre 2 år, i hvert tilfælde sikkerhedsmæssigt. Der er selvfølgelig lidt småting, der skal fixes: et par drivaksler skal skiftes, radioen sakl flyttes fra den gamle bil, da den der sidder i er med kode på….og koden fulgte ikke helt med i købet. Batteriet skal skiftes, styrekuglerne og luftfilteret samt tændrør er til udskiftning og det lange lys er lidt uvilligt i sin funktion, det kræver skift af en blinklysarm…. desuden skifter vi måske sæderne fra den gamle over i den nye, for de er væsentligt pænere, ligeledes går det nok med viskere, og ikke mindst en eftermontering af tågelygterne, for de fulgte desværre ikke helt med til den fine pris. Det meste af ovenstående er allerede klaret af husbonden og vores gode ven Casper. Resten bliver nok klaret inden fødslen.

Jeg håber virkelig at det er sidste gang jeg skal købe så gammel en bil…..det er sgu´en blandet fornøjelse at købe bil på en tilnærmelsesvis bilkirkegård i Ballerup, hvor man skal forhandle med en mand, der ikke kan finde stelnummeret !!!!! vi fandt det dog, nok meget godt at der er sådanne et på bilen !!!!!”

Ella – familiens nyeste kæledyr

Her 4 uger før babytermin har vi fået en ny beboer i huset.

Denne dejlige 2-årige Miniature gravhund…..

Billede

Børnene er ellevilde med hende, og det kan jeg jo godt forstå 🙂 hun er lige en hund efter mit hoved, nem, renlig, venlig og vild med at blive klappet, nusset og krammet.

Jordbær-rabarbersyltetøj (ca 2 kg)

750 g jordbær, 500 g rabarber, 2 dl vand, 1 vanillestang, 2 spsk. Citronsaft, 1 kg syltesukker

Skyl jordbærrene og  tag blomsterne af, skræl rabarberne og skær dem i ca. 1 cm-tykke skiver. Bland jordbær og rabarber i en gryde. Tilsæt vand, vanillestang og citronsaft og kog i10 min. uden låg. Rør syltesukkeret i, og bring igen syltetøjet i kog. Lad det simre ca. 5 min. Skum godt af, og hæld så syltetøjet på godt rengjorte, atamonskyllede varme glas, og sæt låg på. Lad afkøle.

Syltetøjet kan holde sig op til 6 måneder, hvis det opbevares køligt.

Print denne post Print denne post

Rabarbermarmelade med portvin (ca 600 ml)

400 g rabarber, 1/2 vaniljestang, 2 dl syltesukker , 1 dl rød portvin

Rens, og skær rabarberne i 1 cm´s stykker. Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud. Kog rabarber, syltesukker, vanillestang og -korn samt portvin på middelvarme under omrøring i 10-15 minutter. Hæld marmeladen på rene atamonskyllede/skoldede glas. Skru lågene på, og stil glassene på hovedet på rene viskestykker, mens de køler af.

Print denne post Print denne post