Uge 36, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Alexander til spejder

Chiligryde med rissalat

Tirsdag:

Clubsandwiches

Onsdag: Alexander til svømning, Forældremøde i 4.C, børnene passes ved madtid af ny barnepige så vi vælger en menu der helt sikkert glider ned

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Torsdag:

Hverdagsrisotto med spejlæg

Fredag:

Pulled Pork/ Spareribs i Hjemmebagte burgerboller med Coleslaw og bådkartofler

Lørdag: Til en fantastisk venindes 40 års fødselsdag, de store børn sover ude, Valdemusen tager med….men lav f.eks.

Æggekage i ovn med bagerbrød og grønt

Søndag: Måske på besøg på en økologisk gård, da der er høstmarkeder flere steder

Hakkebøffer med kryddersmør og søde kartofler

Motion…….Se så at komme i gang søster langhår

Så bliver formen ikke ringere……

Den 1. September må jeg simpelthen for alvor i gang, eller bliver man vel alvorligt syg af det her.

Har ingen anelse om hvordan jeg skal finde tiden, motivationen og lysten til at få gravet mig ud af min elendige grundform. Men noget drastisk må ske.

Mandag skal jeg på vægten på jobbet og resultatet lagrer jeg nok med gru i min hjerne ……men man er vel nød til at kende udgangspunktet…..for at kunne se en udvikling…..forhåbentlig til det bedre.

Tirsdag starter jeg meget blidt op på et løbeprogram, suppleret med fitness  og kører dobbelt uger før hver intensivering for på dem måde at forebygge skader, smerter i skinnebenene som tidligere og igen for ikke at tabe modet…..når nu min form jo er SÅ elendig.

Og så skal jeg nok ikke glemme kosten – nu har jeg så småt prøvet at skære ned på sodavand og slik……det er ikke det sjoveste, men igen nødvendigt.

Erkendelse er vel 1. skridt i forhold til at ændre på noget!!!!

Sprogperle…..

Kom lige i tanke om en lille sprogperle fra Valdemar i en samtale fra i sommer

Mor: Hov Valdemar har du lukket hunden ud i haven, det er ikke så godt, hun kan jo finde på at stikke af

Valdemar: Ja………det kom jeg lige til…………..og Quennie,  hun stikker jo A

Mor: ja det var jo det jeg lige sagde skatti !!!!

Valdemar: Ja, ved du hvad mor, det kan også være hun stikker B eller C

Det er da en anelse sødt 🙂

Varm kartoffelsalat

1 kg små kartofler, 5 spsk olivenolie, 1 spsk dijonsennep, 1 lille løg, ½ usprøjtet citron, salt og peber, 1 dl hakket bredbladet persille

  1. Kog kartoflerne i ca. 10 minutter i letsaltet vand, overhæld dem med koldt vand og pil dem derefter.
  2. Skær kartoflerne i halve. skær løget i tynde skiver. bland kartoflerne med olie, Dijon, løg, citron, salt og peber.
  3. Sæt kartoflerne i ovnene ved 180 grader i 20 minutter eller steg dem på panden ved medium varme i ca. 15 minutter.
  4. Drys med persille og server.

Print denne post Print denne post

Pastinaksuppe med ingefær

Fra Hugh Fernley-Whittingstall´s Grøn Hverdagsmad

4-6 personer

1 spsk olivenolie, 15 g smør, 1 stort finthakket løg, 2 finthakkede fed hvidløg, 4-5cm frisk ingefær, skrællede og finthakket, 1/4 tsk stødt kardemomme, 1/4 tsk stødt spidskommen, 1/4 tsk cayennepeber, 500 g pastinakker (skrællede og skåret6 i tern på ca 1x1cm), 8 dl grønsagsboullion, 2 dl sødmælk, (hav-)salt og friskkværnet sort peber

Til servering; 2-3 sksk mandelflager eller græskarkerner, 1-2 spsk piskefløde eller græsk yoghurt (ikke mager)

  1. Varm olien og smelt smørret ved middel varme
  2. Steg løget i ca 10 minutter, til det er blødt og gennemsigtigt
  3. Tilsæt hvidløg, ingefær, kardemomme, spidskommen og cayennepeber og rør rundt et par minutter.
  4. Tilsæt pastinakker og vend rundt, så de er dækket af krydderier
  5. Tilsæt boullion, krydr med salt og peber og lad det simre, til pastinakkerne er meget bløde – det tager ca 15 minutter
  6. Lad suppen kæle lidt af, og blend den i en blender/foodprocessor eller med en stavblender, til den er glat.
  7. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt mælk og krydr igen med salt og peber
  8. Varm suppen igennem – hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt varmt vand (kogt eller opvarmet – ikke fra den varme hane)
  9. Rist mandelflager eller græskarkerner på en tør pande, til de begynder at tage farve

Server suppen i varme skåle med en skefuld fløde eller græsk yoghurt og de ristede mandelflager eller græskarkerner drysset over. Slut af med et vrid med peberkværnen

Print denne post Print denne post

Blog under transformation

Tror jeg må i gang med en større transformering af somes.dk

Ved ikke rigtigt, hvad jeg skal starte med og hvor det engang må ende, vil bare gerne at den var anderledes !!!!

Og ja det er jo min blog, så jeg må vel gribe i egen barm og selv tage stilling til en ting eller to.

Nyt look….har jeg fået klaret med hjælp fra min gode husbond Jesper

Bedre opskriftsopbygning, jeg er næsten færdig med at lave dem om til et mere læsevenligt udseende.

Ideer jeg pusler med:

Billeder: Når nu jeg er kommet i besiddelse af det dejlige kamera Canon 70 D, så kan man jo kun sige FLERE BILLEDER

Madplaner fortsætter med 1 ny plan hver uge som tidligere….. for ellers skal vi igen kun leve af frikadeller, pizza, lasagne, kylling i karry,  risengrød og pasta bolognese. Men måske skal planerne strømlines lidt …. Noget med ugetemaer eller faste dage med faste grundingredienser som kødets art eller tilbehørets beskaffenhed (pasta, ris, brød m.m.)

Flere tags på opskrifterne, de forskellige indlæg mm

Indkøbslister der genereres ved et enkelt tryk

Haven få lavet subkategorierne drivhus, urtehave, forhave, bede, potter

Queenie, den lille søde hund får sin egen kategori

Symaskinen skal i gang igen og det kunne da være ok med nogle kreative indlæg. En kategori  Kreativt, det kunne også omhandle andre ting som hjemmelavede kort, møbler der bliver lavet om/sat i stand. Ja egentlig anything – blot det er kreativt.

Nu kommer efteråret – så håber jeg jeg får søsat et par af ideerne.

Blommesyltetøj

1 kg blommer f.eks. sveskeblommer eller ReineCaude, 500 g sukker, kornene fra 1 vanillestang, 1 spsk citronsaft

  1. Skyl blommerne. Halver dem, og fjern stenene.
  2. Bland alle ingredienserne i en gryde, og bring det langsomt i kog.
  3. Lad det simre i 30 minutter.
  4. Tag blommerne op og lad saften simre i yderligere 30 minutter, til den har en tyk konsistens.
  5. Læg blommerne tilbage i saften og køl af.
  6. Kom syltetøjet på rene atamonskyllede glas.

Print denne post Print denne post

Orange-honning-müsli

3 dl havregryn, 2 spsk hakkede pecannødder, 1 dl havreklid, 3 spsk solsikkefrø, 1 spsk sesamfrø, 1 spsk olie, 3 spsk rosiner, 2 spsk flydende honning, 2 tsk revet appelsinskal

  1. Bland havregryn, pecannødder, havreklid, mandler, solsikkefrø, sesamfrø og olie.
  2. Fordel på bagepapir på en bageplade.
  3. Stil pladen i ovnen ca. 10 minutter ved 200 grader. vend rundt i blandingen undervejs.
  4. Afkøl og læg i tætsluttende dåse/beholder.
Print denne post Print denne post