Æbletærte

180 g mel, 100 g rørsukker, ½ tsk. bagepulver, 100 g smeltet smør, Saft af 1 citron, 3 – 4 store æbler, 400 g Nestlé sødet kondenseret mælk

  1. Tænd ovnen og sæt temperaturen på 150°.
  2. Smør en 30 cm. tærteform.
  3. Bland mel, rørsukker og bagepulver i en lille skål. Tilsæt det varme smør og rør dejen sammen.
  4. Pres med det samme dejen ud i tærtefadet.
  5. Først et par centimeter op ad siderne og dernæst resten ud i bunden.
  6. Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
  7. Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i smalle både.
  8. Vend æblestykkerne i citronsaften og fordel dem på tærtebunden.
  9. Hæld den kondenserede mælk over æblestykkerne og sæt fadet i ovnen.
  10. Bag i 15 minutter og sæt temperaturen op til 175°.
  11. Bag videre i 55 minutter.
  12. Altså 1 time og 10 minutter i alt.

Serveres med cremefraiche, softice eller flødeskum

Print denne post Print denne post

Indisk inspirerede kødboller

Kødboller: 3 spsk rasp, 1½ dl minimælk, 500 g hakket oksekød, 1 knust fed hvidløg, 1 tsk garam masala, 1 tsk groft salt, 2-3 spsk oliemargarine

Sauce: 1 dl vand, ½ l Arla Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4% eller hjemmelavet bechamelsauce,1 tsk garam masala, 1 tsk gurkemeje, ½-1 dl grofthakkede friske korianderblade eller kruspersille

Tilbehør: 320 g løse ris , fx basmati kogt efter anvisningen på pakken, 600 g dampede grønsager, f.eks. broccoli og/eller bønner

Kødboller:

  1. Bland rasp og mælk og lad det stå i ca. 5 min.
  2. Tilsæt kød, hvidløg, garam masala og salt.
  3. Rør farsen lind og form små kødboller.
  4. Opvarm oliemargarinen og steg kødbollerne i ca. 7 min. – vend af og til.
  5. Tag kødbollerne af og rens panden af.

Sauce:

  1. Hæld vand og grundsauce i panden, og krydr med garam masala og gurkemeje.
  2. Kom kødbollerne tilbage i panden og lad saucen koge i ca. 4 min.
  3. Smag til med salt og drys koriander eller persille over retten.