180 g mel, 100 g rørsukker, ½ tsk. bagepulver, 100 g smeltet smør, Saft af 1 citron, 3 – 4 store æbler, 400 g Nestlé sødet kondenseret mælk
- Tænd ovnen og sæt temperaturen på 150°.
- Smør en 30 cm. tærteform.
- Bland mel, rørsukker og bagepulver i en lille skål. Tilsæt det varme smør og rør dejen sammen.
- Pres med det samme dejen ud i tærtefadet.
- Først et par centimeter op ad siderne og dernæst resten ud i bunden.
- Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
- Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i smalle både.
- Vend æblestykkerne i citronsaften og fordel dem på tærtebunden.
- Hæld den kondenserede mælk over æblestykkerne og sæt fadet i ovnen.
- Bag i 15 minutter og sæt temperaturen op til 175°.
- Bag videre i 55 minutter.
- Altså 1 time og 10 minutter i alt.
Serveres med cremefraiche, softice eller flødeskum
Print denne post
Kødboller: 3 spsk rasp, 1½ dl minimælk, 500 g hakket oksekød, 1 knust fed hvidløg, 1 tsk garam masala, 1 tsk groft salt, 2-3 spsk oliemargarine
Sauce: 1 dl vand, ½ l Arla Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4% eller hjemmelavet bechamelsauce,1 tsk garam masala, 1 tsk gurkemeje, ½-1 dl grofthakkede friske korianderblade eller kruspersille
Tilbehør: 320 g løse ris , fx basmati kogt efter anvisningen på pakken, 600 g dampede grønsager, f.eks. broccoli og/eller bønner
Kødboller:
- Bland rasp og mælk og lad det stå i ca. 5 min.
- Tilsæt kød, hvidløg, garam masala og salt.
- Rør farsen lind og form små kødboller.
- Opvarm oliemargarinen og steg kødbollerne i ca. 7 min. – vend af og til.
- Tag kødbollerne af og rens panden af.
Sauce:
- Hæld vand og grundsauce i panden, og krydr med garam masala og gurkemeje.
- Kom kødbollerne tilbage i panden og lad saucen koge i ca. 4 min.
- Smag til med salt og drys koriander eller persille over retten.
Madplaner og opskrifter og chit-chat