Uge 17, 2012

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Victoria Og Alexander til Fælles Spejderdag

Bankekød med  Grov kartoffelmos

Tirsdag: RIVmøde med en kollega, husbonden til Jylland og alle tre børn hos mormor og morfar efter skole, SFO og dagpleje, alle spiser vist hver for sig men prøv

Forloren hare med halve bagte kartofler, sødt og surt

Onsdag: Omsorgsdag med Valdemar-musen, Husbonden spiser i KB,h så Moster kigger forbi til hygge og aftensmad

Pitabrød med forskelligt fyld

Torsdag: Hjemme med syg Valdemar 🙁 skal egentlig have spisegæster/madklub

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Fredag: Victoria til klassisk sammenspil, jeg har lige et KOL-møde efter arbejde, Husbonden i Jylland så jeg skal bare Disneyhygge med ungerne

Laksefrikadeller med ovnstegte kartofler, Løgismose´s kolde hollandaise og råkost

desserten kunne være Mormors pandekager med is eller Hjemmelavet Koldskål med kammerjunker

Lørdag: Frokostgæster, så det er den varme mad til frokost og kold mad til aften :)Alexander har måske en legeaftale

Frikadeller og glaseret skinke med Kold Kartoffelsalat og dertil en blandet grøn salat, Baguettes og Hjemmerørt Hvidløgssmør

Til eftermiddagskaffen tror jeg vi laver en vandbakkelseskrans eller stang med råcreme og frisk frugt

Søndag: Begge børn får kammerater på besøg og vi lader op til en ny uge

Pasta Bolognese med revet ost og blandet salat

Vi bygger hønsehus

I bedste land-share stil har vi gang i et lille hønsehus-projekt i husbondens fætters have. I Påsken fik vi sat stolper op og redekasser på det gamle legehus. Det var et alle hjælper til – projekt

Billede af pigerne der bærer stolper

et par uger senere kom der også hegn på….

Så nu kan hønsene bare komme, vi er så klar 🙂

oksekødssuppe med rest-steg

6 forårsløg, 3 store gulerødder, 2 pastinak el persillerod, 1 spsk. olivenolie, 200 g friske asparges, 2 fed hvidløg, 4 tomater, 1½ dl (120 g) parboiled spelt, 2 l bouillon (okse), 1 kvist frisk timian, rest af oksesteg (500-600 g), 1 håndfuld frisk basilikum, salt og friskkværnet peber, 2-3 tsk. frisk citronsaft

Tilbehør: godt brød

  1. Rens forårsløgene, og skær dem i ringe- Skræl gulerødderne og persillerødderne og skær dem i i små tern.
  2. Svits dettte i olien i en gryde.
  3. Knæk aspargesene og skær dem i 2 cm´s stykker. Hak hvidløget, og skær tomaterne i tern.
  4. Tilsæt spelt, asparges, hvidløg og tomater, og svits det hele med i ca. 1 minut.
  5. Tilsæt bouillon og timiankvist, og kog op.
  6. Lad suppen simre i 25 minutter. Hak basilikum.
  7. Skær det stegte kød i strimler eller tern, og kom dem i suppen sammen med basilikum.
  8. Lad suppen simre endnu 5 minutter.
    Smag suppen til med salt, peber og frisk citronsaft.
  9. Server straks med godt brød.

Suppen kan sagtens laves med en rest kogt kylling eller kogt oksekød.

Print denne post Print denne post

Uge 16, 2012

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Over og sige farvel til Ellas hvalpe….pøj pøj små venner

Fiskefiletter med pommesfrites og grønt i stave

Tirsdag: Victoria til Guitar

Forårsruller/hotwings med nudelsalat

Onsdag: Omsorgsdag, Alexander til fødselsdag hos en klassekammerat, besøge en veninde med Valdemar og begge børn til spejder

Nem oksekødssuppe med spelt og grønt

Torsdag: Alexander til musikværksted, Vi får dejlige Ella hjem igen ….hurra

Chop suey med ris (opskrift følger)

Fredag: Victoria på filmbesøg hos en veninde

Hjemmelavet pizza med parmaskinke, mozarella og frisk basilikum

Lørdag: Victoria har legeaftale, Vores dejlige kat Nobel bliver 17 år i dag, måske han skal fejres med lidt fisk fra fiskehandleren

Hakkebøffer med kartofler og rodfrugter i ovn samt hjemmelavet Bearnaise og salat

Søndag: Til tøjparty ved en veninde

Mørbradgryde med Chorizo

Spiselige påskekurve (muffins)

150 g mel, 1 tsk kardemomme, 1 tsk bagepulver, 1 knsp salt, 120 g smør, 150 g sukker, 2 store æg, 1 tsk vanillesukker, 1 usprøjtet appelsin, 1/2 dl mælk.

Pynt: flormelis, grøn frugtfarve, små sukkerkugler eller små påskeæg, farvede piberensere.

  1. Sigt de tørre ingredienser sammen.
  2. Pisk smør og sukker blødt og tilsæt æggene, et ad gangen. Tilsæt vanille, fintrevet appelsinskal, og to spsk appelsinsaft.
  3. Rør de tørre ingredienser i dejen sammen med mælken.
  4. Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem midt i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 175 °.
  5. Køl kagerne godt af,  inden de pyntes med lysegrøn glasur og små sukkerkugler/påskeæg.
  6. Sæt til sidst piberenserne i som hanke.
Print denne post Print denne post

 

Dekoration af æg

Pust en masse æg ….husk at desinficere….og det gider ungerne ikke være med til, så jeg gør det som regel selv 🙂

Man kan jo også vælge at bruge papæg, plastikæg eller lignende.

Børnene får lov til at pynte æggene med palietter, fjer silkepapir, avispapir, lim og glansbilleder, og når de er tørre sætter jeg en lile snor i.

Fuglereder af æggeskaller

Halve æggeskaller, vat, små påskekyllinger, 1 cm bredt bånd til ophæng,  lim,

Sørg for at æggeskallerne er rene (vasket i opvaskevand og evt lagt i sprit og lagt til tørre).

Lim bånd rundt om æggeskallen, så der skabes en lille hængekøje. Bind en sløjfe ved enderne, så kan den jo hænge i et lille påsketræ af friskdrevne kirsebærgrene her i påskedagene. Put en lille kylling og lidt vat i selve æggeskallen, og så er pynten klar.

Påskekage

En konfektagtig påskekage.

Dej: 125 g smeltet mørk chokolade (70%), 50 g smør, 250 g sukker, 2 æg, 1 1/2 dl mel

Chokoladeskum: 100 g smeltet mørk chokolade, 2 dl piskefløde, 1 tsk vanillesukker

Pynt: kulørte likøræg

Dej:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader og smør en springform grundigt. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen.
  2. Lad smørret smelte i den varme chokolade.
  3. Pisk æggene godt sammen med sukker og mel og tilsæt til sidst chokoladeblandingen.
  4. Hæld straks dejen over i springformen og bag kagen i ca 25-30 minutter (til den giver efter for et lille tryk)
  5. Lad kagen køle af i springformen på en bagerist.
  6. Lige før servering anbringes kagen på et fad og ringen fjernes forsigtigt.

Chokoladeskum:

  1. Smelt chokoladen forsigt i mikroovn/over vandbad.
  2. Bland 1/2 dl fløde i den smeltede chokolade, og lad chokoladeblandingen køle i ca 10 minutter.
  3. Pisk den resterende fløde til let skum, og vend forsigtigt den afkølede chokoladeblanding deri.
  4. Fordel chokoladeskummet på den afkølede kage og pynt med en god håndfuld kulørte likøræg.

Print denne post Print denne post