Uge 31, 2016

Mandag: 1. dag efter ferien……Vi rammer nok rester fra lørdagens chinese takeout med ris og laver selv nogle små forårsruller som disse.

Thai-forårsruller med spicy grøntfyld, server dertil f.eks en  gang Stegte nudler med Svinemørbrad

Tirsdag:

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Onsdag: Farmor byder på

Flæskesteg med brunede og hvide kartofler, rødkål, sauce, ribsgele og franske kartofler

Torsdag:

Frikadeller med Stuvet blomkål og nye kartofler

Fredag: Tur til Kbh. med de store børn – vi skal bl.a. indløse Alexanders gavekort i Faraos Cigarer

Pasta Bolognese med revet ost og blandet salat

Lørdag: Fætter- og Kusinefest – sammenskud over grill – det bliver fantastisk hyggeligt – men lav i stedet

Filetto di maiale ripieno (Fyldt mørbrad), måske lidt forskellige pølser og Kartoffel- og aspargessalat

Søndag: Børnene kommer hjem fra sommerhustur med mormor

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole til børnenem, mens de voksne nok kaster sig over Chiligryde med rissalat

Børnekarakter 1-5

Så prøver jeg at indføre børnekarakter på mine opskrifter, Victoria har kreeret den fineste Bowl of Ramen , hvilken der kan gives fra 1 til 5 af, alt afhængig af, hvor godt børnene kan lide maden

“Stjernerne ser således ud:

ramen 1

ramen 2

ramen 3

ramen 4

ramen 5

Glæder mig til at få ungerne til at vurdere maden her efter sommerferien,dér går vi rigtig i gang

 

Uge 30, 2016

Mandag: Dejlig dag med sol og stand på Marielyst/i Mormors sommerhus

Pasta Carbonara

Tirsdag:Endnu en dejlig dag med sol på Marielyst/i Mormors sommerhus

Hjemmelavede Pizzaer med selvvalgt fyld

Onsdag: Til Fødselsdag hos Faster, vi fik dejlige

Hjemmelavdede burgers med pommes frites

Torsdag: Alexander på tur med en ven, Victoria har besøg af en veninde til overnatning, og Valdemar og husbonden tager ud til fætter Aksel, så kælderen får en omgang – Vi rammer take-out men prøv

Spicy kikærtesuppe med Quesadillas

Fredag:

Stegte fiskefileter med persillesauce og kartofler

Lørdag: Victoria har en veninde til overnatning – vi snupper Chinese Take-Out – prøv

Urtebøffer med hvidløgsdressing

Søndag: Sidste feriedag for de voksne og Valdemar, vi slapper af og gør klar til start !!!

CurryWurst  mit pommes 🙂

Syltetid…..

I går var Valdemar og jeg ude og befri Fasters ribsbuske for  1½ kg ribs, så vi kan få lavet en omgang ribsgelé – må lige omregne opskriften til mængden af bær 🙂

Vi sætter gang i Tuttifruttién i eftermiddag, så er der snart lækker gelé til efteråret og julen.

Tror også lige vi ribber solbærbusken herhjemme, så laver vi nok en lille portion solbærsyltetøj af dem i løbet af dagen

Stikkelsbærene er der ingen af i år – fuglene har været der før os  🙁 så ingen stikkelsbærtrifli i år…..det er trist, for det smager ellers fantastisk

Det er ikke det store vi har fået groet i år, så høsten er derefter…..

Heldigvis har vi muligheden for en fantastisk æbledag, og muligvis også kirsebær til kirsebærvin og blommer til syltetøj og Blommer i madeira – alt sammen når vi gæster vores venner i  Aversi senere på sæsonen

Uge 29, 2016

Mandag: Fortsat besøg fra Ringsted, Plukke ribs hos Faster

Hotdogs with all the trimming

til dessert Mormors pandekager med is

Tirsdag: En tur i skoven med Valdemar efter Ringstedrødderne er afleveret igen, bål i haven hvor vi risteder pølser og skumfiduser

Farmors Millionbøf med pasta og ost

Onsdag: Køre Alexander til Sverige – vi spiste i IKEA på vejen hjem men lav f.eks.

Boller i karry

Torsdag: Bilen til service, Victoria på Marielyst ved en veninde, Vi fik lækker Sushi, men andre kunne lave

Stegte risnudler med tigerrejer

Fredag: En tur til Marielyst Strand  med Valdemusen, aftensmad hos mormor i sommerhuset – men prøv

Lammekebab

Lørdag:  Alexander kommer hjem fra Sverige- Ferieafslutning med Morfar – Vi griller

Kalveculotte og diverse pølser på grill, med pølsebrød, blandet salat og Kold kartoffelsalat II

Søndag: På tur til Marielyst og mormors sommerhus, vi rammer Mc D/Den gyldne Måge på vejen

Pasta a`la creme med asparges og estragonkylling

Ramen

Denne opskrift er fra min nye lækre kogebog TOKYO CULT RECIPES af Maori Muruto. Bogen er på engelsk, så jeg har oversat efter bedste evne

1 portion

Fyld/toppings: 4 stykker svinekød der har simret med stjerneanis (Link til opskrift), 1 æg, 2 cm porre – den hvide del skåret i strimler på den lange led, 1 spsk sesamolie, 1 tsk soya, friskkværnet peber

Fond/suppen: 400 ml vand, 4 spsk sauce fra kødet, 1 spsk fishsauce, friskkværnet peber, 100 g tørrede ramen nudler, fintsnittet forårsløg til garnering.

Forbered toppings således

  1. Skær svinekødet i 1 cm tykke skiver.
  2. Kog ægget til enten blødkogt eller hårdkogt – jvf. egne præferencer.
  3. Hvis der er nogen sauce til overs fra kødet kan ægget marineres i denne i ca 2 timer.
  4. Bland porrestrimler, sesamolie, soya og peber i en lille skål.

Fond/suppe:

  1. Bland vand, sauce fra kødet, fishsauce og friskkværnet peber, opvarm til kogepunktet og hold derefter suppen varm til servering

Samling af retten:

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  2. Afdryp nudlerne godt efterfølgende.
  3. Server nudlerne straks de er færdigkogte – ellers vil de hurtigt miste både konsistens og smag.
  4. Placer nudlerne i en stor skål.
  5. Hæld den varme suppe henover og tilsæt derefter toppings, forårsløg og mere friskkværnet peber.
  6. Det vil være brændende varmt, men det er sådanne at Ramen nydes.
Print denne post Print denne post

 

 

Cha-Han – Japanese fried rice

Denne opskrift er fra min nye lækre kogebog TOKYO CULT RECIPES af Maori Muruto. Bogen er på engelsk, så jeg har oversat efter bedste evne

4 portioner

5 æg, 4 spsk solsikkeolie, 300 g ris kogt efter anvisningen på pakken- kolde eller lunkne, 1 porre (den hvide del) – finthakket, 1 spsk soya + ekstra til karamellisering før servering, 1 spsk, fishsauce, 1 nip salt, 1 spsk sake

  1. Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt sammen.
  2. Opvarm wok eller pande på medium varme og tilsæt 2 spsk olie.
  3. Tilsæt æggemassen og rør hurtigt, så æggene bliver til røræg.
  4. Når røræggene er lige gennemstegte og stadig bløde tages de fra varmen og gemmes til senere.
  5. Inden risene steges, bør man med hænderne bryde evt. klumper af ris.
  6. Sæt igen Wokken over , nu ved høj varme.
  7. Tilsæt de 2 resterende spsk olie, og når olien er varm, tilsæt da risen.
  8. Steg risen under konstant omrøring/vending med en spatel.
  9. Når alle riskorn er vendt i olie og adskilt i enkeltkorn,  tilsættes porre og røræg.
  10. Fortsæt med bevæge rette rundt med spatelen, mens der tilsættes soya, fishsauce, salt og sake, indtil alt er gennemvarmet.
  11. Til slut dryppes lidt soya langs siderne på wokken, så risen er velsmagende med den karamelliserede sauce.

[print_link)

Raita med agurk og chili

Set på FoodTUBE ved Jamie Oliver

½ agurk, 4 spsk yoghurt, ½ rød chili, salt, friskkværnet peber, saften af ½ citron

  1. Skræl agurken og fjern kernerne.
  2. Skær agurken i tern.
  3. Tilsæt citronsaft og rør rundt.
  4. Tilsæt yoghurt, salt og peber samt chili i små tern.
  5. Rør det hele sammen og server
Print denne post Print denne post