Spicy chickenwings (snacks til 4 pers)

Fundet i FEMINA 40/2017

20-25 chickenwings, 3 dl Kærnemælk, 1-2spsk cayennepeber, 1 spsk røget paprika, 1 spsk tørret oregane, salt og friskkværnet peber, 1 dl mel, olie til friturestegning, ca 1 dl chilisaice (med styrke efter eget valg)

  1. Rens alle chickenwings.
  2. Læg dem i en frysepose med kærnemælk, cayenne, paprika, oregano salt og peber.
  3. Massér marinaden godt ind i kødet, og lad dem trække mindst 4 timer på køl.
  4. Fjern den overskydende væske fra chickenwings´ne og drys med mel.
  5. Varm olien op til 175 grader  i en gryde, og dybsteg chickenwings ´nei 5-7 minutter.
  6. Steg dem lidt ad gangen, så temperaturen på olien ikke falder for meget.
  7. Vend de stegte vinger i chilisace og anret på et fad.
Print denne post Print denne post

Indisk linsesuppe med grøntsager

Fundet i FEMINA 40/2017

3 løg, 1 frisk grøn chili, olivenolie til stegning, 2 spsk garam masala-pasta, 1 squash, 125 g røde linser, 7 dl grøntsagsboullion, 1 dåse kokosmælk, 1 blomkål, 1 broccoli, saft af 1 lime. salt og friskkværnet peber,

Til servering: 2 dl Cremefraiche 18%, frisk koriander

  1. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde stave.
  2. Rens chilien, og hak den fint.
  3. Steg løg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde, til løgene er let karameliseret.
  4. Tilsæt garam masala-pasta, og steg videre i 2 minutter.
  5. Skyl squashen og skær den i tern.
  6. Lad squash, linser, boullion og kokosmælk koge med i ca. 20 minutter under låg.
  7. Skyl blomkål og broccoli, og del dem i buketter.
  8. Lad dem koge med de sidste 5 minutter.
  9. Smag suppen til med limesaft, salt og peber, samt evt. lidt mere chili.
  10. Server med Cremefraiche og plukket koriander
Print denne post Print denne post

Stegte rejer med chili og hvidløg (forret til 4 personer)

400 g store rejer ( evt fra frost), 4 fed hvidløg, 1 frisk rød chili, 3 spsk olivenolie til stegning, salt og friskkværnet peber

Til servering: 2 spsk olivenolie, saft af 1 citron, 3 spsk finthakket bredbladet persille, groft brød

  1. Tø rejerne op, hvis de er frosne.
  2. Pil hvidløgene, og rens chilien.
  3. Skær chili og hvidløg i tynde skiver.
  4. Steg Hvidløg og chili i olie på en pande ved lav varme i ca. 2 minutter, således at olien tager smag.
  5. Tilsæt rejerne, og lad dem stege med i ca. 3 minutter.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Ved servering:  Anret rejerne på en tallerken, og dryp lidt olie og citronsaqft over.
  8. Drys med friskhakket persille, og server straks med brød til.
Print denne post Print denne post

 

 

Kartoffelpizza med pesto og mascarpone

Inspireret af en opskrift set i FEMINA

Dej: 25 g gær, 3 dl lunkent vand, 1 tsk salt, 1 spsk olivenolie, 250  gdurummel, ca. 200 g hvedemel, + lidt til udrulning

Topping: 4 kartofler, 1 glas grøn pesto, 250 g mascarpone, 2-4 kviste rosmarin, salt og friskkværnet peber

Dej:

  1. Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie.
  2. Tilsæt durummel, og rør rundt.
  3. Tilsæt hvedemel lidt  efter lidt, og ælt til du får en glat og smidig dej.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  5. Del dejen i 2 dele.
  6. Rul 2 tynde pizzabunde på et meldrysset bord.
  7. Flyt bundene over på bageplader beklædt medpapir.

Topping:

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, og læg dem i koldt vand i 5 minutter.
  3. Lad dem dryppe af.
  4. Smør pesto ud på pizzabundene, og fordel kartofffelskiver og små skefulde mascarpone over pizzaerne.
  5. Hak rosmarinnålene fint og drys dem over.
  6. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  7. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Print denne post Print denne post

 

Indianstyle kødboller i hot curry (2 personer)

Fundet i Alt for Damerne 40/2017

Kødboller: 3-400 g hakket lam eller oksekød, 2 tsk fintrevet ingefær, 2 spsk. revet løg, ½-1 tsk garam masala, salt og friskkværnet peber, olie til stegning

Sauce: 1 lille aubergine, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 spsk smør, 1 spsk garam masala, 2 dl kokosmælk, 3 dl mosede tomater, cayennepeber efter smag, 250 g små tomater, 150 g babyspinat, olivenolie

Topping: ingefær – skåret i julienne, koriander, sesamfrø, kogte ris, citronbåde

Kødboller: 

  1. Rør kødet med ingefær, løg, garam masala, salt og peber.
  2. Form farsen til kødboller og stweg dem gyldne og gennemstegte i olie på en stor varm pande.

Sauce: 

  1. Skær auberginen i små tern.
  2. Sauter dem i olivenolie i en stor varm pande til de er ret møre.
  3. Hak løg og hvidløg fint, og sauter dem med auberginen et par minutter.
  4. Tilsæt smør og garam masala.
  5. Varm op.
  6. Kom kokosmælk og mosede tomater på.
  7. Kog op, og blend
  8. . Smag til med salt og cayennepeber.
  9. Halver tomaterne, og kom dem i saucen, og varm saucen op igen.
  10. Kom spinat i og til sidst kødboller.
  11. Varm igennem, og smag til

Server straks toppet med ingefær, koriander, sesam og med kogte ris og citronbåde til

Print denne post Print denne post

 

Uge 44, 2017

Mandag: Jesper i Jylland

Shepardspie med blomkålslåg

Tirsdag: Halloween – vi finder på noget uhyggeligt

Fiskefrikadeller med hollandaise, bådkartofler og grøntsager

pølser pakket som mumier i crossaintdej, blod-(tomat)suppe og så lavede vi edderkoppemuffins til dessert

Onsdag:

Fajitas

Torsdag:

Fra frys , sammenkogt ret med mørbrad, oksekød i chilisauce, kylling i karry og kalkunpande med enten ris eller kartoffelmos

Fredag: 

Ribeye med hasselback kartofler, whiskeysauce og broccoli/blomkål

Lørdag: Til bryllup, dåb, og 40 års fødselsdag i Ringsted + Alexander til halloweenfest

Nudelwok med squash og oksekød

Søndag: på en lille formiddagstur med den dejligste veninde

Hjemmelavede kyllingeburgers med chilimayo, salat, tomatskiver og agurkeskiver

Uge 43, 2017

Mandag:

Flæskestegssandwiches

Tirsdag:

Hjemmelavede Durumruller

Onsdag:

Helstegt kylling med grøn salat og mormordressing

Torsdag:

Spaghetti med farmors millionbøf, grøn salat og flutes

Fredag: “Stranger Things” season two på Netflix – kulørte lamper, 80ér mad og binge-watching  med de store og deres venner

Hanburgers, pommes frites, Sausage and Peperoni pizza, Kylling med tatertots, ærter og sauce

Desserten er vafler, chokoladebudding, trailmix, Pringles, og popkorn

Lørdag:

Rester fra fredag , men lav i stedet Pasta Carbonara med  Grove baguettes

Søndag:

Kylling i asparges

 

Uge 42, 2017

Mandag: Feriedag – Københavnertur med ungerne

Kold mad – hvis vi når hjem

Tirsdag: Feriedag – en tur i Bonbonland med Valdemar, sende Alexander til Ringsted

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi

Onsdag: Feriedag – Jesper i Herning

Andebryst med appelsinsauce og salat med appesiner, feta og ristede mandler

Torsdag: Alexander kommer hjem igen fra Ringsted

Kalvehakkebøffer, med brun sauce, ovnkartofler og franske ærter

Fredag: måske tur til Kbh med Jesper på boligmesse

Feriepandekager : Mormors pandekager med syltetøj og is

Lørdag:

Vi prøver at finde en opskrift på noget lækkert med dyreryg

Søndag:

Flæskesteg med all the trimmings