150 g blødt smør, 175 g sukker, 2 æg, 75 g marzipan, 100 g ricotta, 200 g mel, 1 tsk stødt kardemomme, 1½ tsk bagepulver 1/4 tsk salt, 3/4 dl sødmælk, 150 g blåbær
Crumble: 30 g koldt smør, 30 g sukker, 30 g havregryn, 30 g mel, ½ tsk stødt kardemomme
- Tænd ovnen på 190 grader
- Pis smør og sukker hvidt og cremet md den elpisker.
- Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hver æg
- Tilsæt groftrevet marcipan og ricotta, og pisk igen
- Bland mel, kardemomme, bagepulver og salt, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
- Vend forsigtig de skyllede blåbær i dejen
- Skær smørret i små tern, og smuldr dem sammen med sukker, havregryn, mel og kardemomme til en grov crumble
- Fyld muffinsformene ca 2/3 op med dej, og drys crumle på toppen
- Bag kagerne i ca, 20 minutter, til de er gennembagt (tjek med en kødpind, hvis der er å dej på pinden, da bag 5 minutter mere)
- afkøl let på en rist før servering
Print denne post
Nudelsalat: 200 g nudler, 300 g gulerødder, 125 g sukkerærter, 1 rødløg, 1 frisk rød chili, 1 håndfuld frisk mynte
Asiatiske kødboller: 500 g hakket svinekød, 1½ tsk salt, 1 æg, 1 dl kokosmælk, 2 forårsløg, 2 spsk pankorasp, 2 spsk olivenolie til stegning
Soyamarinade: 3 cm frisk ingefær, ½ frisk rød chili, 1 lime, 50 g sukker, 1 dl soyasauce
Til servering: 1 lime og 50 g ristede og saltede peanuts
Asiatiske kødboller:
- Rør kødet sejt med salt i en skål
- Tilsæt æg, kokosmælk, fintj´hakket forårsløg og rasp og rør farsen godt sammen
- form farsen til små kødboller.
- Steg kødbollerne i olie i en dyb pande i 5-6 minutter – til de er næsten gennemstegte
Soyamarinade:
- Skræl og hak ingefær fint,
- Rens chilien, og hak den fint,
- Pres saften af limefrugten ned i en skål, og bland den med ingefær, chili, sukker og soya
- Hæld marinaden over kødbollerne i pandenm ryst panden, så marinaden fordeler sig
- Skru op for varmen, så marinaden koger let op
- Lad kødbollerne småstege i marinaden i 3-4 minutter, indtil marinaden tykner ler og kødbollerne er glaserede
Nudelsalat:
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og afdryp,
- Slræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave
- Skyl sukkerærterne og skær dem i mindre stykker
- Pil rødløget. og skær det i tynde både
- Rens chilien, og skær den i tynde skiver
- Skyl og hak mynte groft
- Vend nudler, grøntsagerog mynte sammen med friskpresset limesaft og anret salaten i en skål
- Server med asiaiske kødboller, o drys med grofthakkede peanuts
Print denne post
Madplaner og opskrifter og chit-chat