Kokosmakroner

ca. 12 stk.

Opskrift fundet i Ugebladet søndag, årstal ikke helt klart 🙂

2 æggehvider, 1 dl sukker, 4 dl kokosmel

  1. Pisk hviderne næsten stive.
  2. Tilsæt sukker og pisk derefter massen helt stiv.
  3. Vend kokosmel i sukkermassen.
  4. Sæt små klatter af dejen på bagepapir.
  5. Bag ved 180 grader i ca. 10-12 minutter.
  6. Afkøl kagerne på en bagerist før de pakkes i lufttæt beholder.

[print_link)

Forårsarbejde i haven med et twist

Nuldrer rundt i haven med Valdemusen og Queenie, da mørke skyer kommer drivende……Valdemar mener at der snart kommer regn.

Der kommer et lyn og et tordenbrag og så åbnes der for sluserne…….med hagl…….

Hagl i april

Valdemar bliver vildt overasket over, at det sner når det snart er sommer 🙂

 

Uge 17, 2016

Mandag:

Fiskefilet med kartofler og persillesauce

Tirsdag: Hente fætter Aksel og have ham og Kusine Amalie til aftensmad og hygge

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og salat

Onsdag:

Skinke med kold kartoffelsalat

Torsdag:

Italiensk tomatsuppe med ciabatta

Fredag:

Skinke med pastasalat

Lørdag: Sakura på Langelinie . Victoria skal danse med sit Japansk kultur – hold- Jeg skal nok deltage i noget politisk i forbindelse med KV17

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi

Søndag: Sakura på Langelinie for Victoria, Vi andre gæster venner i Aversi og lander nok bare

Kold mad til aftens, men prøv Svensk pølseret

Store Bededag i haven med to rødder og en hund

Imens Jesper stadig gæster London, og Victoria er til endnu en dejlig konfirmation hos en veninde, har drengene og jeg brugt timer i haven med at lege, dase på trampolinen, lege med hunden, ordne og forberede urtehaven, så og plante lidt, luge bede og så småt få styr på drivhuset.

billeder fra havens små oaser kommer op

En meget produktiv dag, hvor vi samtidig fik hygget og grinet, sådanne dage kan man leve længe på 🙂

fik vist ikke helt holdt hviledagen i hu…… på den anden side så er dagen udnyttet max og det kom alle deltagende til gode…..så dagen blev brugt bedst muligt for os

 

Tykke grove pandekager

Opskrift fundet på Arla.dk

2 æg, 2 dl skummetmælk eller kærnemælk, 60 g havregryn (ca. 1 dl)
80 g hvedemel (ca. 1¼ dl), ½ tsk fint salt, 1 tsk bagepulver, 1 tsk sukker, 10 g smør til stegning

Tilbehør:  ½ frisk ananas, ½ dl ahornsirup

  1. Del æggene og pisk æggeblommerne sammen med skummetmælk.
  2. Vend havregryn sammen med hvedemel, salt, bagepulver og sukker.
  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem i mælkeblandingen skiftevis med melblandingen.
  4. Bag ca. 12 små pandekager af ca. ½ dl. dej pr. portion i en slip-letpande i en anelse smør.
  5. Bag dem ved jævn til svag varme ca. 6 min. i alt – vend af og til.
  6. Hold pandekagerne varme indtil servering.

Tilbehør:

  1. Skræl ananas og skær den ud i smalle trekanter fjern midterstrengen.

Server de lune pandekager med ananas og ahornsirup til brunch eller mellemmåltid.

Print denne post Print denne post

Flapjacks

Opskrift fundet på www.TV2.dk

175 g havregryn, 75 g smør,  75 g brun farin,  1 spsk. lys sirup
evt. nødder, chokolade eller tørret frugt

  1. Smelt smør, brun farin og sirup i en tykbundet gryde.
  2. Kom havregryn i, og rør det hele godt sammen.
  3. Beklæd en bageform på 20×20 centimeter med bagepapir, og tryk massen ud i den.
  4. Tilsæt nødder, chokolade eller tørret frugt til massen, hvis du vil.
  5. Bag massen ved 180 grader i cirka 25-30 minutter, lad den afkøle i formen, og skær den herefter ud i små firkanter.
  6. De holder sig fint 1 uge efter bagning, hvis de opbevares i en kagedåse eller lignende.

[print_limk]

koldhævede boller (ca. 25 stk.)

Opskrift fundet på www.dr.dk/mad

Klargør dejen til disse boller dagen før du skal bage dem, så du nemt og hurtigt kan få friskbagt morgenbrød.

10 dl koldt vand, 40 g gær, 6-8 dl hvedemel, 10 dl grahamsmel
2 dl havregryn, 2 tsk. salt

  1. Vand, gær og salt røres sammen.
  2. Hæld grahamsmel og havregryn i og rør rundt.
  3. Tilsæt herefter hvedemel indtil dejen ikke er for flydende, men stadigvæk til at røre i.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl natten over.
  5. Næste morgen tændes ovnen på max varme varmluft.
  6. Bollerne plukkes fra dejen og lægges på en bageplade med bagepapir. De skal ikke æltes eller formes, da vi gerne vil holde på luften efter hævningen.
  7. Sæt bollerne i ovnen og skru ned på 225 grader.
  8. Lad bollerne bage i 15 min.
  9. Bollerne holder sig friske i en almindelig frysepose ved stuetemperatur. De skal ikke i køleskabet, da det gør dem hårde og tørre

(Bolledejen kan sagtens suppleres med kerne, rosiner, revne gulerødder eller andet, I kunne have lyst til)

Print denne post Print denne post

Lammegryde med søde kartofler og ris

Opskrift fundet i MAD nr. 10, 2015

300 g lammekød, olivenolie til stegning, 300 g søde kartofler, 1 løg, 3 fed hvidløg, 2 cm frisk ingefør, 1 lille bundt koriander, 1 spsk smør, 100 g tørrede abrikoser, ½-1 tsk cayenne, 2 tsk sød paprika, 2 spsk tomatpuré, 1 ds. hakkede timater, 100 g smuttede mandler, salt og friskkværnet peber,

Tilbehør/pynt: Ris kogt efter anvisningen på posen og friskmynte

  1. Skær kødet i tern og brun det i olien.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  3. Pil løget, og hvidløg og skær begge i tynde skiver.
  4. Skræl og hak ingefær fint.
  5. Hak koriander.
  6. Vend kartofler, løg, og smør i gryden, og lad det stege med i ca. 5 minutter.
  7. Skær abrikoserne i strimler.
  8. Vend cayenne, paprika, tomatpuré, abrikoser, hakkede tomater og mandler i retten, og lad den simre i ca. 45 minutter.
  9. Rør undervejs og tilsæt evt. lidt vand.
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  11. Kog risen efter pakningens anvisning.
  12. erver lammegryden med kogt ris toppet med hakket mynte.
Print denne post Print denne post