Happy Halloween

Til Halloween fest i Alexanders klasse, der var adskillige skeletter, uhyggelige hekse og troldmænd, en enkelt zombie og nogle vampyrer

Alexander valgte at være udklædt som vampyr…..Husbonden svingede teater make-up´en og resultatet blev ganske hæderligt synes vi selv

Alexander som vampyr

Uge 44, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Årets første efterårsstorm lammer Danmark…..vi skal have efterårsmad 🙂

Biksemad af fredagens flæskesteg

Tirsdag:

Onsdag: 5.C´s Klasseerådsmøde her hos os

Kyllingefrikadeller med gulerodssalat og nudler

til aftenkaffen Pæretærte tror jeg, og måske lidt Lækre havregrynsflarn

Torsdag: Halloweenfest i Alexanders klasse

Broccolitærte med varmrøget laks til de voksne og fiskefilet, pasta og grønt til poderne

Fredag: Besøg af Kusine Amalie

Kylling i karry med ristaffel og til fredagshyggen Drømmekage fra Brovst

Lørdag: formiddag med jobbet i KBH, Husbonden ude og føjte til aftens

Kylling med lun bulgursalat og dertil Squashflutes

Søndag: Formentlig kørsel til grenplads og nærbrug, ellers afslapning  og opladning til i morgen

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Uge 43, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Farmor byder på mad 🙂 Skole-hjem samtale med Alexander, men prøv at lave

Tarteletter med Kylling i asparges,

Tirsdag:

Kold mad (makrel i tomat, æg, , leverpostej med rødbeder eller agurk, skæreost og brie, ristet torskerogn med mayo og citron)

Onsdag:

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og salat

Torsdag: madklub med Sofie hos hende, andre kunne lave

Stegt flæsk med persillesauce

Fredag:

Millionbøf med pasta

Lørdag: Ud og spise med gode venner – lav

Æggekage med kartofler, røget laks og friskost med peberod

Søndag:

Forloren hare med halve bagte kartofler, sødt og surt

Store Bagedag

Store Bagedag  – jeg elsker at bage kager og brød, og det er bare så fantastisk tilfredsstillende, når bagerierne lykkes og hele familien spiser det med velbehag 🙂

I formiddag har vi (mest mig :)) bagt Squashflutes, Banankage lavet efter opskriften for BananmuffinsMormors boller, Boller med rug- og havregryn, og en omgang knækbrød…..så nu kan vi klare os en uges tid.

Eftermiddagen har vi brugt på hygge indendøre, da dagsregnen ikke ligefrem inviterer til udendørshygge. Vi har smagt på alle bagerierne og spillet Minecraft (husbond og store børn)/planlagt julekomsammen (mig)/sovet til middag (Valdemar).

Aftenen kommer nok til at foregå med spil og leg …..endnu en dejlig feriedag, hvor vi slapper af og bare nyder at have tid sammen….

Knækbrød

320 g blandede frø/kerner/gryn ( hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø og spelt -eller rugflager), 1 dl olie, 3 dl vand, 1 tsk bagepulver, 1-1½ tsk salt, 300 g mel

  1. Ælt alle ingredienserne sammen til en klistret dej, det dejen i to og rul hver halvdel tyndt ud mellem 2 lag bagepapir til str. 35×40 cm.
  2. Træk det øverste lag bagepapir af og placer dejen/det nederste bagepapir på en bageplade.
  3. Kør spor i dejen med pizzahjulet, så knækbrødene får en passende størrelse.
  4. Bag knækbrødene ved 170 grader i varmluftsovn i ca. 25 minutter – indtil de er sprøde og lysebrune, knæk brødene fra hinanden og lad dem afkøle på en bagerist inden de pakkes i en luftæt dåse.
Print denne post Print denne post

 

Squashbrød, -flutes eller -boller

Til 1 meget stort brød, 2-3 store flutes eller 12-15 boller

50 g. gær, 2 dl. lunken mælk, 1 dl.  lunkent vand, 2 spsk. olie, 100 g. grahamsmel / andet groft mel, 600 g. hvedemel, 2 tsk. salt, 1 tsk. sukker, 1 tsk. finthakket oregano, 3-4 tsk. finthakket salvie, 200 g. groft revet squash, 1 æg

  1. Rør gæren ud i mælk og vand. Resten af ingredienserne, undtagen ægget, kommes i, hvorefter det hele æltes godt sammen, (dejen må  gerne må være lidt våd, da det giver en dejlig blød krumme.)
  2. Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted i 1 time, hvor den hæver til dobbelt størrelse.
  3. Form den hævede dej til brød, flutes eller boller, pensl med et lille pisket æg, og  bag i en  200° varm ovn på midterste rille, (40 minutter for et brød, 30 minutter for flutes og 25 minutter for boller.)

Print denne post Print denne post

1. dag i vores efterårsferie

Sikke en dejlig dag, de to store har haft hver sin ven/veninde på besøg, og der er rigtig blevet hygget med film, spil og gåture med lille Ella.

IMG_2214

Valdemar, husbonden og jeg har været lidt i haven i dag……Valdemar fik hoppet i trampolin i alle de de nedfaldne blade, rutsjet utallige gange og gravet i urtehaven. Vi andre fik taget hul på vinterklargøringen af haven 🙂 der ligger nu bunker til mindst 4 gange på grenpladsen med traileren.

Efterår i haven

Håber vi kan komme derud et par timer igen i morgen, selvom der lover regn 🙂

Ada Lovelace Day

Ada lovelaceI dag er det International Ada Lovelace Day – hvor man fejrer kvinders præstationer inden for videnskab, teknologi, teknik og matematik. Dagen er opkaldt efter Ada pga. følgende:

Fundet på Wikipedia

(Lady) Augusta Ada King (født Byron), komtesse af Lovelace (10. december 1815 – 27. november 1852) var datter og første barn af digteren Lord Byron og Anne Isabella “Annabella” Milbanke[1] og er hovedsageligt kendt for sit arbejde med at beskrive opfinderen Charles Babbages mekaniske computer (Analytical Engine, “analysemaskinen”). Hendes beskrivelse i form af en række noter om en afhandling af den italienske videnskabsmand Luigi Menabrea (“Notions sur la machine analytique de Charles Babbage”) oversat af Augusta Ada, skulle snart vise sig at være langt mere interessant end selve afhandlingen.

……I 1833 blev Augusta Ada præsenteret for Charles Babbage, som på daværende tidspunkt holdt nogle små komsammener for tidens overklasse og berømtheder, hvori han fremviste sin mekaniske, automatiske regnemaskine “Difference Engine” og prøvede at rejse penge til at finansiere konstruktionen af sit næste projekt: “Analytical Engine” – en mere generisk computer. Charles Babbage overtalte Augusta Ada til at oversætte Menabreas afhandling, hvor hun så tilføjede sine egne noter. Men eftersom datidens moral næsten umuliggjorde, at kvinder skulle udgive videnskabelige afhandlinger i eget navn, blev de aldrig udgivet i selvstændig form…….

….. Ada Lovelace´s notat G på den analytiske motor fra 1842 beskriver en algoritme til generering af Bernoulli numre med Babbages maskine…… Det anses for den første algoritme nogensinde skræddersyet til implementering på en computer, og Ada er af denne grund, ofte nævnt som verdens første computer programmør …..

Det er da alligevel en kende interessant, og hendes historie er ikke helt irrelevant, selv i vores tid.

Bare en strøtanke: Måske skal kvinder lidt frem i skoene for at samfundet bliver stadig tiltagende ligeværdigt kønnene imellem. Er der stadig et par ting vi skal kigge på, for at der kan vedblive at fremkomme store kvindelige helte indenfor videnskab, teknologi, teknik og matematik ?

I aften skal vi i Adas navn allesammen eksplorere lidt i grundlæggende computerprogrammering, næste år skal dagen formentlig fejres med fokus på en anden stor kvindelig pioner.

Hav en fantastisk Ada Lovelace Dag 🙂