Dej: 3 spsk olie, 3 spsk koldt vand, 100 g mel, 75 g grahamsmel, 1/4 tsk salt, 1 æg, 1 tsk smør til formen.
Fyld: 250 g grønne asparges, 4 forårsløg, 3 æg, 1 dl creme fraiche 9%, 1 tsk mel, 3/4 tsk salt, peber, 100 g røget skinke i strimler.
Pynt: dild
Tomatsalat: 1/2 løg i tynde ringe,4 store modne tomater, 150 g Mozarella light, 3 spsk olivenolie, 1 spsk balsamicoeddike, salt og peber
Dej: Ælt ingredienserne til dejen sammen og rul den ud. Smør formen med smørret og læg dejen deri.
Fyld: Knæk den træede ende af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Skær forårsløgene i skiver. Kog asparges og forårsløg i letsaltet vand i ca, 3 minutter, og sæt dem til afdrypning i en sigte efterfølgende. Pisk æg, creme fraiche, mel, salt og peber sammen. Vend grønsager og skinkestrimler i æggemassen.
Hæld fyldet ovenpå tærtebunden og bag tærten i ca. 50 minutter ved 175 grader.
Pynt med frisk dild inden tærten serveres varm/lun med tomatsalaten.