Hanekylling i Cocotte ~ Rômertopf (James Price opskrift)

En opskrift af James Price fundet i Gastro.

1 stor hanekylling,  2 gulerødder,  ½ knoldselleri, 200 g perleløg, 12 hvidløgsfed, 12-16 små kartofler, 150 g tørsaltet bacon, 2-3 rosmarinkviste, 2-3 laurbærblade, 2 dl hvidvin, 2 dl hønsefond, 60 g smør, Olivenolie, Salt, Peber

  1. Hanekyllingen krydres indvendig og udvendig med salt og peber.
  2. Skræl gulerødder og selleri, og skær begge i mundrette stykker.
  3. Pil perleløg og hvidløgsfed, og skræl kartoflerne.
  4. Det tørsaltede bacon skæres i halvtykke skiver og derpå i små aflange stykker, såkaldte lardons, der steges gyldne, men ikke sprøde, på en pande, og sættes til side.
  5. Brun alle grøntsager undtagen kartoflerne i baconfedtet, evt. tilsat lidt ekstra olie.
  6. De skal kun tage en lille smule farve endelig ikke blive møre. Krydr med salt og peber.
  7. Kom grøntsager og bacon i Rômertopfen/cocotten sammen med rosmarin, laurbærblade, hvidvin og hønsefond.

 

  1. Brun hanen smukt på panden i lidt olie, og læg den oven på grøntsagerne.
  2. Fordel smørklatter oven på hanen, og læg låg på Rômertopfen/cocotten.
  3. Sæt Rômertopfen/cocotten i en kold ovn, der stilles 200 grader, og lad den stege i ca. 1 ½ time.De små kartofler kommes ved, ca. ½ time inden retten er færdig.
  4. Det er en smagssag, om man ønsker at jævne skyen, men hvis det er tilfældet, må den sies over i en lille gryde over ild og piskes med en lille smørbolle.
  5. Herefter smages den til og hældes tilbage i Rômertopfen/ cocotten, som sættes på bordet.

Tip:
Hvis du bruger en Römertopf, så begynd med at sætte den i blød i koldt vand i 1 times tid. Og sæt den altid i en kold ovn. Hvis du derimod bruger en cocotte af metal, sættes den i en opvarmet ovn, og da skal den kun stege i ca. 1 time.

Print denne post Print denne post

Quiche lorraine

Dej: 250 g mel, 125 g smør, 1 æg

Fyld: 150-200 g Bacon i tern, 3 æg, ½ l mælk, Salt, Peber

  1. Hæld mel i en skål. Skær smørret ud i små tern, og bland dem sammen med melet, til det er homogent og grynet.
  2. Pisk ægget sammen, og arbejd det ind i dejen, indtil den er jævn.
  3. Rul dejen ud, og læg den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel.
  4. Steg bacontern på en pande, uden at de bliver brune.
  5. Pisk æggene sammen med mælk, og tilsæt salt og peber.
  6. Fordel baconternene i den dejbeklædte tærteform. Hæld mælkeblandingen over.
  7. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 ° i cirka ½ time.

Tip! Smager godt lun eller kold og gerne sammen med en sprød grøn salat.

Print denne post Print denne post

Vinterferien 2014

En vinterferie er gået uden de store begivenheder…… og det var lige hvad familien trængte til 🙂

De første par dage skulle de voksne på arbejde, så børnene var hhv. ved skolekammerater, hjemme og i dagpleje.

Tirsdag efter arbejde kørte jeg til Ringsted og hentede 3 kammerater, der skulle med hjem og sove og hygge…..og det blev hyggeligt Victoria og Julie fnilrede, grinede, tegnede og hyggede i et væk, man mærker dem næsten ikke. Alexander, Adam og Lucas  havde da også nærmest en lille fest, der var hygge, vild leg og fantasi for alle pengene 🙂 må nok erkende at når haven og vejret ikke bød på udeleg, så kunne vi sagtens mærke at drengene var her, men det er jo egentligt bare dejligt.

Onsdag blev feriebørnene hentet, vi fik lige hygget med forældrene inden de susede mod Ringsted igen.

Torsdag, fredag  og lørdag var bare hjemmehygge – hvor vi fik lavet ingenting, set film med ungerne hjemme og i Biografen , der blev leget, hygget, danset og sunget.

Sluttede ferien af søndag med fødselsdag ved morfar – lækker brunch, som han havde knoklet med siden kl. 6 om morgenen.

Og det var så den ferie 🙂

Uge 8, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Op på hesten igen efter ferien 🙂

Mandag:

Svinekød i soyasauce

Tirsdag:

Fiskefrikadeller med hollandaise, bådkartofler og grønsager, tror dog vi i dag laver råkost frem for de kogte grøntsager

Onsdag: Farmor til spisning, for hun babysitter mens vi er til SSPmøde på skolen

Kylling i karry med ristaffel

Torsdag: De store poder spiser ved venner, Farmor kigger forbi og spiser med

Svensk pølseret

Fredag: Farmor byder på godt selskab og dejlig mad – prøv

Ølbraiseret oksebov med kartoffelmos og gremolata

Lørdag: Besøg af de søde mennesker fra Køge

Skinke med Flødekartofler, og blomkålssalat

Søndag:

Hjemmelavede burgers med pommes frites fra naboen Rugvængets Smørrebrød

Ny vaskemaskine

Så kunne vores gamle AEg vaskemasine ikke længere, men når vi sidder og tæller, så må vi jo nok også erkende at den har tjent os trofast i mange mange år. Faktisk næsten 17 år, så den har vel gjort det så godt som det var muligt.

bilede af udtjent maskine

Så vinterferiens store udgift endte så med at være en ny vaskemaskine…en lækker AEG topmodel 🙂 Husbonden tjekker jo diverse rewiews inden købet gøres…..og han har fundet en lækker maskine, der kan alt muligt….der er jo sket en del på 17 år, så den skal vi nok blive glade for

billede af den nye vaskemasikne

 

 

Uge 7, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Børnenes vinterferie………

Mandag: anden sidste arbejdsdag inden jeg får ferie med poderne ….madklub ved Sofie….prøv

Grovhakket medister med bådkartofler og stuvet blomkål

Tirsdag: sidste arbejdsdag inden jeg får ferie…..henter feriebørn på vejen hjem 🙂

Pitabrød med tacokrydret kød, salat, grønt i tern og cremefraiche dressing

Onsdag: Feriebørnene hentes og vi slutter af med aftensmad- inden de kører hjemad igen

Flæskesteg with all the trimmings

Torsdag: Måske en god omgang ryd op og smid ud…..man samler sig jo altid lidt i gemmerne

Nudler med kylling

til dessert Mormors pandekager med is

Fredag: er jo egentlig valentines day, men det er ikke noget vi helt går op i, så maden og dagen bliver nok mere på vinterferiebørnepræmisser

 

Desserten bliver lækre små Bananmuffins 

Lørdag: Farmor byder på aftensmad men prøv at lave

Broccolitærte med varmrøget laks

Søndag: Fødselsdagsbrunch ved morfar, så nem aftensmad

Osso Buco med gremolata og dertil Grov kartoffelmos, børnene får nok en rest Italiensk tomatsuppe med grove baguettes og Grønt med mager dip

Uge 6, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Hakkebøffer med Karolines Whiskeysauce , tror dog vi tager resten af fredagens hjemmelavede Whiskeysauce i stedet, må se at få skrevet opskriften ind

Tirsdag:

Pasta Carbonara med flutes, måske hjemmebagte, måske købte 🙂

Onsdag:

Risengrød med kanelsukker og smørklat / kold mad

Torsdag:

Æggekage i ovn med bagerbrød og grønt

Fredag: Disneyhygge med børnene – og de vælger maden i dag )

Hotdogs

Lørdag:

Kylling i Römertopf

Søndag: På visit i Aversi hos søde mennesker

Risret a´la Jambalaya