Kategoriarkiv: Tøse sniksnak

…og så sagde han… ej det gjorde hun bare ikke… nej hvor billigt…

Snacks til madpakker og ulvetimer

Det er hårdt med madpakker og sene eftermiddage med ulvetimen

Tænker at vi skal komme det i møde med  lidt hjemmebag i den sundere ende af skalaen – tror vi de næste weekender skal have lavet et lille lager af  :

Sunde proteinpandekager

Tykke grove pandekager

Flapjacks

Quinoabars

Mini Pretzels

Minipandekager med hytteost

Knækbrød

Boller med rug- og havregryn

Speltboller eller Speltboller med havregryn

Grove pølsehorn

Nye vinde i køkkenet…..

Min store datter har levet overvejende vegetarisk under hendes ophold i Brighton det sidste års tid,  Det er primært  et klima-motiveret valg, og hendes fokus har været at skære ned på ko og gris.

Vi har vel alle godt af at spise begrænsede mængder klovdyr/rødt kød, Uanset motiverne –  helbred eller klima,så vil jeg her på bloggen prøve at kigge mine opskrifter igennem og forsøge at planlægge og servere mere klimavenlig mad…..og her vil fokus være på mere grønt/ grønne proteinkilder –  og nok mest kylling og fisk i kødafdelingen.

Madplanens grundplan fremoverbliver nok i stil med :

  • 1-2 dage med fisk/skaldyr .
  • 2-3 dage med fjerkræ,
  • 2-3 dage med vegatarisk
  • max 1 dag med klovdyr (lam, ko, gris)

Jeg er fuldt ud bevidst om, at der er mange flere  større og mindre tiltag, der kan  gøre livet mere klimavenligt, og måske kommer der mere om dette på bloggen på et senere tidspunkt.

Fortsat god klimavenlig dag 🙂

Tilbage på Rugvænget

Et halvt år med udflytning, ombygning og tilbageflytning er ved at være overstået, og hvilken dejlig følelse……

Så nu skal vi til at finde os til rette i vores hus Version 2.0

Vi glæder os til at se venner og bekendte i de nye omgivelser, der er blevet super gæstevenlige 🙂

Årets første sne

Så blev vi lige vækket kl. 07.13 af en meget glad Valdemar, der havde opdaget at der var faldet sne……HURRA

Han var frygtelig glad og måtte ud at kælke i baghaven i det alligevel sparsomme hvide, man kan da lige ane græsset nedenunder 🙂

 

Madspild……

Madspild skal vi have mindre af……

I dag lavede vi lige en Boeuf Bourguignon, af resterne fra nytårs-aftens fonduerester. Så nu ligger det i fryseren til vi engang her i januar har brug for nem , hurtig og lækker mad….mmhhh

Godt nytår

GODT NYTÅR

Så gik vi fra 2016 til 2017…….. Et ny år med nye muligheder…….

Er ikke helt afklaret omkring mine fokusområder, men nøgleordene bliver nok familie, venner, nyt køkken, lækker mad, mere bagning, mere blogging, flere fotos, mindre madspild og bedre vaner i hverdagen…..nu må vi se hvad det kan blive til.

GODT NYTÅR

 

Årets æbledag i Aversi

Så fik vi igen i år været i Aversi hos gode venner til det mest fantastiske “tag-selv-bord” ift æbler, blommer, valnødder, kastanjer og pærer.

I år var vi 14 stk, værterne, farmor, mormor og moster, Onkel Helle og familie og så fam. Lundby Rasmusssen. Mange flittige hænder og vi fik virkelig noget fra hånden.

Vi fik produceret 1½ kg æbleflæsk, 32 liter lækker æblemost, godt 7 kg æblemos til æblekage, 10 Æblepies og 1 dobbelt portion af Æblekage (i bradepande)

Vi fik dejlig frokost med alt hvad hjertet kunne begære, lune fiskefilet, røget laks, hvide sild, karrysild, æg, lune frikadeller med rødkål, lun leverpostej, æbleflæsk, ost og druer…..vi takker værterne for dette overdådige bord…..

Af hjertet TAK til alle som gjorde denne dag så dejlig vellykket