Uge 31, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Vores 2. sommerferieuge sammen med børnene

Mandag: Til fødselsdag hos faster Helle i Køge, efter Alexander er sendt på ferie i Sverige og Ellapigen hentet i Espergærde. Så vi laver nok ikke maden selv, men prøv

Forloren hare med hvide kartofler samt sødt og surt

Tirsdag: Søde farmor byder på dejlig mad, hun lavede en fantastisk

Kylling i gryde med skilt sauce

Onsdag: Faster Ole og Onkel Helle plus deres dejlige børn til hygge og overnatning

Pulled pork med coleslaw i burgers

Torsdag:

Sushi 🙂 på restaurant, men lav f.eks.Conchiglioni med porrer, fløde og parmaskinke

Fredag:

Resten af onsdagens menu, andre kunne lave Bøf Lindstrøm med ovnbagte rodfrugter

Lørdag: Vores søde hundepassere på besøg til aftensmad og overnatning

Grilspyd (texas) med blandet salat (forsk. salater, feta, pinjekerner og druer), bulgursalat som i opskriften Kylling med lun bulgursalat, flutes og hvidløgssmør

Søndag:

Kyllingespyd med peanutsauce og resten af mandagens bulgursalat og flutes

Uge 30, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Vores 1. sommerferieuge hvor alle i familien har ferie 🙂 ….hvor vi hygger os i Blokhus hele ugen med morfar

Mandag: Grenen og Den Tilsandede Kirke

Hotdogs 🙂

Tirsdag: Campbuilding på Blokhus strand og eftermiddagskaffe på Svinkløv Badehotel

Takeout, box med salat, kartofler og div kød. Prøv i stedet at lave Italiensk inspireret pastasalat med flutes

Onsdag: Oceanariet og Bunkermuseum i Hirthals

Lasagne med blandet salat med flutes og hvidløgssmør

Torsdag: Hjemme dag, flader ud i varmen i sommerhuset 🙂

Filetto di maiale ripieno (Fyldt mørbrad)Ovnbagte kartofler og flutes…..og dertil whiskeysauce og en grøn salat

Fredag: Fårup Sommerland

Pizza (take-out) men lav  for eksempel Pizza med grøntsagsstave

Lørdag: Hjemme igen 🙂

Spareribs/Pulled pork med burgerboller og Coleslaw

Søndag:

Resten af lørdagens menu, men andre kunne lave Æggekage med kartofler og chorizo, rugbrød og grønt

Uge 29, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Børnenes 3. sommerferieuge…..De store på besøg hos em masse forskellige (SFOén  er lukket), Valdemar er i Børnehave og vi voksne skal lige have overstået den sidste arbejdsuge inden vi får sommerferie.

Mandag: Børnene (de store) med farmor i BonBonLand eller biografen afh. af vejret, de er ikke hjemme til aftensmaden

Millionbøf med spaghetti og grønt/flutes

Tirsdag: Alexander ved en legekammerat og Victoria med en Veninde i BonBonLand, farmor byder på aftensmad…..lækkert, men prøv

Grovtærte med asparges til de voksne evt. med seranoskinkeruller, børnene kunne få Handies og dertil  grøntsager i stave og skiver

Onsdag: Børnene (de store) tager på miniferie i Aversi

Rød Gazpacho (Spise med Price) og dertil flutes, lidt tapas i form af pølser, oliven mm.

Torsdag: De store børn skal hentes og Ellahunden skal køres til Espergærde, hvor hun skal feriere, tror vi hopper på noget kold mad. men andre kunne prøve

Svinemørbrad a´la´orange

Fredag:

Vi skal have nok have takeout, men andre kunne lave Hjemmelavet pizza med løg og artiskok

Lørdag: Lang køretur med Morfar til Toppen af Danmark 🙂

Grille Pølser og lækre bøffer, tror vi laver en god whiskeysauce dertil og bådkartofler i ovnen

Søndag:

Burgere på grillen

Valdemar bliver 3 år

I dag er der Valdemars Fødselsdag

Hurra, hurra, hurra

Han sikkert sig en gave

som han har ønsket sig i år

med dejlig chokolade og kager til

Så kom dagen, hvor vores dejlige lille Valdemar blev 3 år, det er ufatteligt at tænke på, at der allerede er gået hele 3 år med den lille krudtugle.

 Valdemar vækkede os kl. 6.20, vi fløj ud af sengen, hev de store ud af deres senge og stillede fro til morgensang 🙂

morgenbillede

Så stod den på gaveoppakning, den lækreste løbecykel, boblemaskine, monstertrucks, lidt kedeligt tøj og solbriller.

billede af gavebordet

Morgenmaden blev hurtigt slugt, og så ventede vi på besøg af Lillevangs Blå Stue – de kom kl. 10 og var der et par timer med leg i haven, stuen og på værelset. Vi spiste vi pizzasnegle og grønt, og til dessert frugt samt havregrynsflarn

billede af det efterladte bord

Farvel til Blå Stue kl. 12 og så lige en dejlig middagslur, mens mor og far gør klar til næste ryk-ind med venner og familie, hvor vi fik boller, flarn og lagkage samt kakao/kaffe/saft og sodavand

Billede af Valdemar der pakker op, Bamsekagen og leg i haven

Endnu flere dejlige gaver, en del tøj, badebassin, hoppebold man sidder på, Falck ambulance,  brandbils-plakat, redegynge, penge, rasleæg, mundharmonika, legeispinde, græsslåmasine og plus-plussere

Vi sluttede af med pølser på grillen med brød, en masse “dyppelse” grønt og vandmelon

Alt i alt kunne dagen vist ikke være gået bedre

TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN DEJLIGE VALDEMAR

Uge 28, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Børnenes 2. sommerferieuge…..hvor de skal i SFO/være hjemme/i Børnehave alt afhængig af alderen.

Mandag: Rester fra festen i går men prøv at lave

Vagabondens Livret

Tirsdag:

Kyllingefilet i marinade med  Kold Kartoffelsalat og grøn salat

Onsdag: Valdemars 3 års fødselsdag, besøg af børnehaven og derefter familie og venner til boller/lagkage og kakao og nok også en bid aftensmad

Grillede pølser med brød og grønt

Torsdag:

Hverdagsrisotto med spejlæg

Fredag: En tur til Haslev og lægge en blomst ved en kær ven

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole 

Lørdag: Feriemøde med morfar

Vi griller forskellige pølser med brød, dertil hele majskolber på grillen og tigerrejer i ingefær-hvidløg-koriandermarinade

Søndag: Ren afslapning, måske en tur på los´, ved ikke hvad vi lander på men prøv

 Italiensk inspireret pastasalat med flutes

Husbonden blev 40 år …..

Så blev min kære mand 40 år…..som tiden dog går

Vi fik efter mange og lange overvejelser endeligt (og lidt sent) sendt indbydelsen ud i form af en fed filmplakat

Billede af indbydelsen

Den blev rigtig fed og en kende selvironisk 🙂

Ønskelisten kom i form af DVDcoveret til DVDudgivelsen

Billede af ønskelisten

Det er jo fest midt i sommerferien, men vi kunne alligevel samle 25 glade festmindede gæster, der gjorde aftenen fantastisk

Vi fik selv bikset følgende sammen efter en menu i et af mine SpisBedre blade dog med få modifikationer

Velkomstdrink med vodka, hyldeblomst, lime og Sprite

Buffet med: Kold laks bagt med krydderurter og parmesan, Grøn sauce, Foccacia med timian, kartofler og rødløg, Kold oksemørbrad med marinerede rødbeder, Indbagt kartoffelsalat, Blandet grøn salat med bl.a. asparges og slikærter

Og til dessert:  Portionsanrettet Vanillemousse med bund af marcipan/kakao toppet med råmarinerede jordbær.

Billede af lys i haven

Der var lys i haven, masser af øl, vin og drinks og god mad, musik og dans, masser af hygge og gæster der gik all in

Tak for det alle sammen

Uge 27, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Børnenes 1. sommerferieuge, hvor forældrene lige skal arbejder lidt mere…..3 uger endnu faktisk

Mandag: Alexander tager på koloni med SFOèn, og Victoria får besøg af en veninde

Hjemmelavet pizza med peperoni, kyllingestrimler, ost og tomat

Tirsdag: sent hjemme

Hamburgerryg med Flødekartofler, grønt i stave eller dampet broccoli afhængigt af temperament

Onsdag: sent hjemme

Lasagne med blandet salat med flutes og hvidløgssmør

Torsdag: Alexander kommer hjem igen fra koloni og vi får spisegæster, der snupper deres barn med hjem igen

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og dampet broccoli/blomkål

Fredag: De store taget på miniferie ved morfar og vi andre knokler på med festforberedelserne….så vi ryger nok på lidt take-out – men prøv

Grille forskellige pølser med Kold kartoffelsalat II

Lørdag: Husbondens 40 års fødselsdag holdes for “de unge” under 50 🙂 (opskrifter følger)

Menuen, som vi selv lavede fra bunden, endte med at være

Velkomstdrink med vodka, hyldeblomst, lime og Sprite

Kold laks bagt med krydderurter og parmesan

Grøn sauce

Foccacia med timian, kartofler og rødløg

Kold oksemørbrad med marinerede rødbeder

Indbagt kartoffelsalat

Blandet grøn salat med bl.a. asparges og slikærter

Til dessert:  Vanillemousse med bund af marcipan/kakao og toppet med råmarinerede jordbær

Søndag: Husbondens 40 års fødselsdag, som jo er i dag, hvor vi har gæster der er over de 50 plus søskende, svoger og nevø/niece…….i dag er maden udefra 🙂

Vi har bestilt mad ved www.smageriet.dk

Kylling Pomodoro med hvidløg og oregano 

Braiseret oksesteg, gammeldags og mør

Spæde salater med frugt, valnødder og parmesanflager serveret med cremet balsamicodressing

Hvedekernesalat med ristede svampe, rødløg og persille vendt i æblevinaigrette

Rodfrugt fritatta toppe

Italiensk krydret kartoffelsalat med et strejf af chili 

Små ristede kartofler med pesto

Til dessert fra bageren fik vi Walesstang med creme, flødeskum, syltetøj og frugt