2 svinemørbrad, salt og peber, oliemargarine til bruning, 4 appelsiner, 1 dl rom eller portvin, 1 1/2 dl fløde 38% eller madlavningsfløde 18 %, 1 spsk Maizena rørt med 2 spsk koldt vand, 200 g squash i tynde strimler eller strimlede sugarsnaps
Tilbehør: basmati ris, kogt efter anvisningen på pakken eller friskogt pasta f.eks. Tagliolini og evt. dampet broccoli
- Afpuds mørbradene, og dup dem tørre.
- Drys med salt og peber.
- Skræl den ene appelsin med en kartoffelskræller, skær det hvide af skallen og skær den i meget tynde strimler på tværs.
- Kog appelsinstrimlerne i vand i 5 minutter, si vandet fra og gem appelsinstrimlerne til saucen.
- Pres saften af alle appelsinerne.
- Brun mørbradene på alle sider i oliemargarine.
- Tilsæt appelsinsaft og rom/portvin og lad kødet stege 7-8 minutter på den ene side, vend kødet og steg også 7-8 minutter på den anden side.
- Tag kødet op og dæk det til mens saucen bliver lavet.
- Kog saucen ned til ca. 3 1/2 dl, tilsæt fløden og jævningen.
- Smag til med salt og peber.
- Si saucen, skær mørbradene ud i passende stykker og læg dem tilbage i saucen.
- Tilsæt så appelsinstrimler og strimlet grønt og kog retten igennem.