Uge 5, 2021

Mandag: Vi får bare kold mad, men lav 

Wraps med kylling og pestorisotto, der er nok lidt mere børnevenligt fyld til wrapsene på bordet ( tomater, agurker, cremefraiche, små frikadeller, majs og ærter), da det er lidt et sats med pestorisottoen alene

Tirsdag: 

Fiskefrikadeller med hollandaise, bådkartofler og grønsager

Onsdag: 

Fetuccine med bacon og sprøde brødkrummer (opskrift følger)

Torsdag: Farmor byder på bøf med bløde løg, men lav 

Bøf Lindstrøm med ovnbagte rodfrugter

Fredag: 

Chiliglaseret laks med sweetpotato.fritter og avocado (opskrift følger)

Lørdag: Faster og co medbringer langtidstegt culotte og vi hentede takeaway pommefrites og 2 blandede salater  dertil :

prøv i stedet Rødvinskogt mørbrad med kartoffelbåde i ovn og dampet broccoli

Søndag: 

Hakkebøffer med bearnaise, kartoffelbåde/ sweet potatoes i ovn og broccoli/blomkål

Penne med soltørrede tomater og chorizo

400 g penne (pastarør), 175 g hakkede soltørrede tomater i olie, 150 g tørret chorizo, 1 spsk. olivenolie til stegning, 150 g daddeltomater, 25 g parmesan, 1 håndfuld frisk oregano, salt og friskkværnetpeber

Til servering: 50 g rucola,  25 g parmesan

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  2. Tag gryden af varmen, når der er ca. 1 minut tilbage af kogetiden, og afdryp pastaen i en sigte.
  3. Blend de soltørrede tomater inklusiv olien, der hænger ved, til en tyk pesto i en blender/ minihakker.
  4. Skær chorizopølsen i tynde skiver. Opvarm en dyb pande med olie, og steg chorizoskiverne i 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne.
  5. Skyl de friske tomater, og skær dem i halve

Servering:

  1. Bland den kogte pasta sammen med tomatpesto, stegt chorizo, friske tomater, friskrevet parmesan og plukkede oreganoblade, og vend det hele godt sammen.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Anret i dybe tallerkener, og servér med skyllet rucola og revet parmesan på toppen.
Print denne post Print denne post

Phó med oksekød og nudler

Suppe: 1 liter okseboullion, 1 stjerneanis, 2-3 skiver ingefær, 3 nelliker, 2-3 spsk soya, 1-2 spsk fishsauce

Fyld: 1- 2 gode røde bøffer, olie til stegning, salt og friskkværnet peber, 150 g tynde risnudler, 1 bundt mynte, 1 bundt korianderm 2 håndfulde friske bønnespirer, 4 forårsløg, snittet på skrå, limebåde, sriracha-sauce eller anden chilisauce

Suppe:

  1. Kom boullion, stjerneanis, ingefær og nelliker i en gryde, og lad det simre i 10 min..
  2. Smag til med soya og fishsauce, og sigt.

Fyld:

  1. Steg bøfferne i lidt olie, til de er rosa.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Tilbered risnudlerne efter anvisningen på pakken.

Servering:

  1. Anret mynte, koriander, bønnespirer og linebåde på et lille fad.
  2. Anret nudler, suppe og skrå skiver af bøfferne i store suppeskåle.
  3. ‘Servér straks , og top selv med urter og chilisauce ved bordet.
Print denne post Print denne post

 

Uge 4, 2021

Mandag: 

Kylling i gryde med skilt sauce

Tirsdag:  Farmor byder på lækker 

Boef Stroganoff med Grov kartoffelmos

Onsdag: 

Pita/tortillas med falafler, syltede rødløg, yughurt/fetadressing og grønt

Torsdag: mormor 70 og byder på lækker frokost a´la påskefrokost – prøv i stedet for 

Frikadeller med Ovnbagte kartofler og Stuvet blomkål

Fredag: Vi spiser resterne af fødselsdagsfrokosten , lav evt med rester fra gårsdagens frikadeller

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Lørdag: Faster byder på dejlig 

Flæskesteg med all the trimmings

Søndag: 

Kylling med marrokansk gulerodssalat

 

Kebab Bowl

Kebab: 2 skiver toast eller franskbrød, 1 dl vand eller mælk, 600 g hakket okse eller lammekød, 4 tsk salt, 1 tsk kanel, 1 tsk allehånde, 1 tsk cayenne, 4 rsk spidskommen, 2 fed hvidløg, 2 spsk revet løg.

Couscous: 4 dl couscous, 8 dl kogende vand, salt, saft af 2 citroner, 5.6 spsk olivenolie

Topping: ½ rødt spidskål, 2 tsk salt, 6 spsk eddike, 2 spsk sukker, 1 agurk, 4 tomater, 2 rødløg, yoghurt naturel, chilisauce, 3 håndfulde persille og evt lidt mynteblade

Kebab:

  1. Skær skorpen af brøder, og kassér det.
  2. Bræk brødet i små stykker, og kom det i mælken.
  3. Dad det blive helt blødt.
  4. Rør kødet med salt, kanel, allehånde, cayenne, spidskommen, hvidløg, løg og “mælkebrødet”
  5. For aflange kødboller, sæt dem evt. på spyd, og grill dem på en grill/ grillpande eller alternativt på en alm pande

Couscous: 

  1. Kom couscous i en skål, og hæld kogende vand over.
  2. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad couscousen trække i 5-7 min..
  3. Løsn couscous med en gaffel, og smag til med salt, citronsaft og olivenolie

Topping:

  1. Snit kålen fint, drys den med lidt salt, og klem den med hænderne, så den mørner
  2. Rør eddike og sukker sammen, og vend kålen med marinaden.
  3. Skær agurker og tomate ri mundrette stykker.
  4. Snit rødløg i slanke både
  5. anret couscous i 4 skåle, top med kebab, kål, agurk, tomat, rødløg, yoghurt, chilisauce, persille og evt. mynte
  6. Server straks
Print denne post Print denne post

 

Kylling med marokansk gulerodssalat

Kylling: 4 stk. kyllingebryst med eller uden skind, salt, citronpeber, olie til stegning

Gulerodssalat:, 750 g gulerødder, kerner af 1 granatæble, 1 snittet salatløg, en håndfuld koriander og mynte, 25 g salte pistacienødder

Dressing: saft af 1 stor citron, 1 spsk honning, 2 tsk spidskommen, ½ tsk knust koriander, ½ tsk stødt kanel

Tilbehør i øvrigt : naanbrød

Kylling:

  1. Gnid kyllingekødet med salt og citronpeber, brun det på alle sider i olie og steg det derefter færdigt 8-10 minutter i alt.

Gulerodssalat: 

  1. Skær gulerødderne igennem, snit dem på skrå i store stykker og kog dem i letsaltet vand 4-5 min. alt efter tykkelse.
  2. Afdryp og vend gulerødderne med den sammenpiskede dressing smagt til med salt og peber.
  3. Lad gulerødderne afkøle en smule, vend dem derefter med de øvrige ingredienser
  4. server salaten til kyllingen med lunt naanbrød.

Print denne post Print denne post)

Quinoasalat to-go

75 g quinoa, 1 skalotteløg, 1 ds kikærter (gerne sorte), 2 spsk finthakket bredbladet persille, 1 økologisk citron, 2 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber, et kvart spidskål, en kvart agurk, 150 g cherrytomater, 300 g stegt kyllingefilet, 8 spsk hummus, 2 spsk finthakket purløg, ( 4 maison jar)

  1. Kog quinoa efter anvisningerne på pakken. Si eventuelt overskydende vand fra
  2. Pil løget, og hak det fint
  3. Skyl og afdryk kikærterne
  4. Vend den kogte quinoa med løg, kikærter og finthakket persille.
  5. Smag til med citronsaft, fintrevet citronskal, olivenolie, salt og peber.
  6. Skær spidskål i tynde strimler
  7. Skyl agurken og skær den i tynde skiver
  8. Skyl tomaterne og halvér dem
  9. Skær det stegte kyllingekød i mundrette bidder.
  10. Fordel hummus i bunden af glassene, læg quinoasalat ovenpå og top med spidskål, agurk, kylling, tomat og purløg
Print denne post Print denne post