Sojaglaseret laks med asparges og nudler

400 g fersk laksefilet, ½ dl sojasauce, ½ dl friskpresset limesaft, 2 spsk. honning, ½ dl sojasauce, ½ dl friskpresset limesaft, ½ dl grøntsagsbouillon, 1 spsk. honning, 250 g nudler, 1 bundt grønne asparges, 2 usprøjtede limefrugter, 1 spsk. sesamfrø, 1 håndfuld frisk koriander

  • Tænd ovnen på 210°C. Læg laksefileten i et ovnfast fad, og bag den i ovnen i 10 minutter.
  • Imens koges nudlerne efter anvisningen på emballagen.
  • Skyl asparges, og bræk den nederste træede ende af. Kog aspargesene i 2 minutter, evt. sammen med nudlerne.
  • Skyl og skær limefrugterne i tynde skiver.
  • Til sojaglace koges limesaft, sojasauce, bouillon og honning i en gryde, til det er tyktflydende.
  • Hæld marinaden over laksefileten, og bag den i yderligere 3-4 minutter i ovnen.
  • Anret nudler, laks og asparges på fire tallerkener.
  • Hæld eventuelt mere sojaglace over laksen, og drys med sesamfrø og koriander.
  • Server med limefrugt.
Print denne post Print denne post

Marry me chicken

Ingredienser: 400 g kyllingebryst, 400 g blomkål, 2 spsk. olivenolie, 2 fed hvidløg, 150 g drænede soltørrede tomater, 1 spsk. tomatpuré, 2 dl hønsebouillon, 2 dl fløde, 0,5 tsk. chiliflager (eller paprika), 1 håndfuld frisk timian eller basilikum, 25 g parmesanost, 1 knivspids salt, friskkværnet peber

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Soignér kyllingebrysterne og fjern sener. Krydr med peber og lidt salt.
Pil og hak hvidløg fint. Skyl og skær blomkålen i små buketter.
Hak de soltørrede tomater fint og riv parmesanosten.
Varm en ovnfast pande op ved middel til høj varme, og tilsæt halvdelen af olivenolien.
Steg kyllingebrysterne gyldne på alle sider – de skal ikke være gennemstegte.
Læg kyllingen til side på en tallerken, mens saucen laves.
I samme pande tilsættes resten af olivenolien. Steg hvidløg og chiliflager kort, til hvidløget er blødt og blankt.
Tilsæt tomatpuré og steg videre i ca. 1 minut.
Kom de soltørrede tomater og blomkål i panden og steg i yderligere 1-2 minutter.
Hæld bouillon og fløde i panden, og lad det simre. Krydr med salt og peber.
Læg kyllingen tilbage i panden, drys parmesan over, og sæt det hele i ovnen i ca. 10 minutter.
Tag retten ud af ovnen, og pynt med frisk timian eller basilikum.
Servér med f.eks. friskkogt pasta, knuste kartofler eller orzo.
Print denne post Print denne post

Jamaican Jerk Chicken

4 kylling fileter, 2 spk. Løg pulver, 4 spk. timian, 4 spk. farin, 4 spk. salt, 2 spk. Allehånde, 2 spk. stødt stort peber, 2 spk. cayenne, 1/2 spk. muskatnød, 1/2 spk. kanel, olivenolie

Kylling fileter:

  1. Udbank kyllingbrysterne mellem 2 stykker folie eller i en stor pose ved at starte fra midten og arbejd ud mod kanterne. Kyllingbrysterne skal være ca. 1,5 cm tykke

Dry rub og grill:

  1. Bland alle krydderierne og farin sammen
  2. Gnid klyllingbrysterne med olivenolie og herefter krydderiblandingen på over og underside af kyllingbrysterne.
  3. Placer kyllingerbrysterne på den foropvarmede gril (direkte varme).
  4. Grill 6-7 minutter på hver side ved medium/høj varme.
  5. Drej evt. kyllingfilleterne 90 grader halvvejs på hver side for at få pæne grillmærker.

Internal temperature should be a minimum of 165˚ F