Uge 13, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Gullasch med Grov kartoffelmos

Tirsdag: TakeOut Pizza prøv

Pizza med grøntsagsstave

Onsdag:

Gryderet med svinekød i tern, champignoner, tørrede tranebær, bacon og madlavningsfløde, dertil serveres ris

Torsdag: Skærtorsdag, Påskebesøg varm mad til frokost

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og salat

Fredag: Langfredag, Påskegæster til lam

Pita med Shawarma fuldstændig som i Spise med Price´s “Den sidste nadver”

Lørdag: Påskefrokost

Sild med æg, tomat og agurk, Rejer med mayo og citron

Div pålæg: rullepølse med løg, sky og karse, Lun leverpostej med champignon og bacon

Tarteletter med kylling i asparges

Diverse oste med druer og peberfrugt

Ostekage med ananas

Søndag:

Stegte ris med Kylling

Uge 12, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Take-Out men prøv

Chilideller med tomatsalsa og ris

Tirsdag: MADKLUB

Nudler med kylling og grønt

Onsdag:

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Torsdag: Skolefest for de store

Kartoffelporresuppe med baconcrisp og flutes

Fredag: Børnene får påskeferie og  vælger nok menuen, men andre kunne med fordel lave

Mørbrad med bønnespirer, squash og karry

Lørdag: Spiser nok ude 🙂 men prøv

Fyldte pandekager

Søndag:

Koteletter a´la Stroganoff

Fyldte pandekager (12stk)

Pandekager: 125 g mel, ½ tsk salt, 3 æg, ca. 6 dl mælk, smør eller oliemargarine til bagning

Fyld: 400 g hakket okse- eller kalvekød, 1 hakket løg, 2 revne gulerødder, lidt revet selleri, 1 spsk konc. tomatpure, 1 dl boullion (okse eller grønsag), salt, peber, revet ost, lidt oliemargarine til stegning.

Pandekager:

  1. Pisk mælk og æg.
  2. Bland mel og salt.
  3. Rør vådt i tørt til man opnår en jævn og glat dej.
  4. Lad den hvile koldt.
  5. Bag 10-12 pandekager, og hold dem lune.

Fyld:

  1. Svits løg i lidt oliemargarine i et par minutter, tilsæt dernæst kødet og brun det af.
  2. Tilsæt da gulerødder, selleri, tomatpure og boullion og varm det godt igennem.
  3. Krydr med salt og peber.

Samling af retten:

  1. Fordel fyldet på pandekagerne, rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad. (hertil kan rette forberedes, evt. fryses).
  2. Drys med revet ost og gratiner i ovnen ved 235 grader til retten er gennemvarm og osten er smeltet.

Serveres med en god salat.

Print denne post Print denne post

Nudler med kylling og grønt

1 liter Karolines Køkken® caribisk Kyllingesuppe 4%, 500 g kyllingeinderfileter i små stykker, 300 g ægnudler, 2 tsk groft salt, 200 g rød peberfrugt i korte strimler, 8 forårsløg i små stykker, 2 æbler i små tern, 4 spsk sød chilisauce, 2 dl vand, 60 g grofthakkede cashewnødder

  1. Bring kyllingesuppen i kog i en tykbundet gryde og under omrøring.
  2. Tilsæt kylling, nudler og salt og kog suppen i ca. 4 min., og stadig under omrøring.
  3. Vend til sidst peberfrugt, æble, chilisauce og vand i og lad suppen koge i ca. 1 min.

Server straks med et drys af cashewnødder.

Print denne post Print denne post

Gammel Have

2 L Appelsinjuice, 1 L lemonsodavand, 1 dl Rose lime, 1 dl bananlikør, 2 dl Vodka, 1 sjat gin, isterninger

Blad alle ingredienserne og nyd den straks

Pistacieis

5 past. æggeblommer, 170 g sukker, 1 dl pistaciemasse fra Odense Marcipan, ½ l fløde, 5 past æggehvider

  1. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  2. Tilsæt pistaciemassen og bland.
  3. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig.
  4. Vend først fløden i æggesnapsen, dernæst æggehviderne.
  5. Hæld ismassen i en springform og dæk med folie eller film.
  6. Frys isen i mindst 8 timer.

Print denne post Print denne post

Uge 11, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Grovhakket medister med bådkartofler og stuvet blomkål måske bare med hvide kartofler i stedet for

Tirsdag: MADKLUB

Forloren hare med hvide kartofler, Menu-chips, sødt og surt

Onsdag:

Sandwich med skinke og tomatpesto

Torsdag:

Boller i Karry med ristaffel

Fredag:

Spansk Tapas (godt brød, tapanade, bresaola, chorizo, fritata, oliven mm) og en dejlig rødvin

Lørdag: Husbonden ude og føjte så børnene bestemmer

Pizzasnegle med masser af grønt , andre kunne lave Foccacia

Søndag:

Tarteletter med kylling i asparges