Uge 44, 2022

Mandag: 

Kalkunsticks lavet på kyllingeinderfilet , og dertil ovnkartofler og  coleslaw 

Tirsdag:  Demokratiets dag – folketingsvalg i dag, venner og familie til hyggelig Valgflæsk

Valgflæsk med alt hvad der tilhører

Onsdag: 

Kold mad ( lun leverpostej, ristet torskerogn og div kolde pålæg)

Torsdag:

Club Sandwich med parmaskinke (Ret 2)

Fredag: 

Boeuf Bourguignon med kartoffelmos

Lørdag: 

Burgers på grillen ved Faster og Ole 🙂

Søndag: 

Tortelini med tomatsauce 

Citronkage med nøddeflager og ricotta

100 g smør+lidt til formen, ½ vanillestang, 3 æg, 200g  sukker, 250 g ricotta, 150 g mel, 50 g mandelmel, 1 tsk bagepulver, 1 knsp, salt, 1 usprøjtet citron, 20 g mandelflager, 20 g hasselnøddeflager,

Til servering: 1 spsk flormelis

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Beklæd bunden af en 20 cm springform med bagepapir og smør siderne med smør
  3. Smelt 100 g smør ved svag varme of afkøl let bagefter
  4. Flæk vanillestangenm og skrab kornene ud
  5. Pisk æg, sukker og vanillekorn luftigt med en elpisker
  6. Vend ricotta i
  7. Bland mel, mandelmel, bagepulver og salt, og rør det i dejen
  8. Riv citronskallen fint og pres saften fra citronen
  9. Vend citronskal, citronsaft og det smeltede smør, til den er ensartet.
  10. Fordel dejen i springformen, og drys med mandel- og hasselnøddeflager
  11. Bag kagen i ca 35.40 minutter, til den er gennembagt (tjek med en kødpind, hvis der er å dej på pinden, da bag 5 minutter mere)
  12. Afkøl kagen hel i formen, stående på en rist
  13. Ved servering anrettes kagen på et fad, og der sigtes flormelis over lige inden kagen serveres
Print denne post Print denne post

Genoplivning af bloggen!

Tiden er fløjet af sted og bloggen har stået stille i det meste af ½ år, ved ikke hvor tiden reelt er blevet af men den er i hvert fald ikke brugt på  at sidde og nørkle med WordPress, madbilleder og madplaner !

Nye planer på vej……tankerne peger hen imod

  • et nyt look til bloggen, med lidt mere overskuelighed
  • tilføjelse af nye kategorier, og nok fjernelse af andre
  • at det laves om til primært en madblog, og en blog , jeg selv og min familie bruger i hverdagen, men alle er velkomne til at finde opskrifter, inspiration mm
  • printsheet til madplaner med illustrationer lavet af min dygtige datter
  • (Mad)sparetips/stop spild af mad-indlæg
  • forsøger at få mine børn til at være gæsteredaktører

Rejetacos

300 g rå wannamei rejer, 150 g snittet rødkål, 2 tsk cajunkrydderi, 2 tomater, 3 forårsløg, em håndfuld frisk koriander, 1 lime, 2 gulerødder, 1 agurk, 100 g chili mayonnaise, 80 g sød chilisauce, 16 små tortillas

  1. Tænd ovene på 200 grader varmluft
  2. Skær agurk og tomater i 1 cm tern
  3. Riv gulerødderne groft og snit rødkålen fint
  4. Snit forårsløgene fint
  5. hak halvdelen af korianderen groft
  6. skær lime i både
  7. Picode gallo:Bland koriander, tomat, forårsløg og et stort skvæt limesaft med en smule salt og friskkværnet peber
  8. Hak rejerne groft og opvarm olivenolie i en pande
  9. Steg rejerne med cajunkrydderi og et nip salt til de er gyldneog gennemstegte
  10. Varm Tortillas 30-60 sek i mikroovnene eller pak ind i staniol og varm i ovnen i 4 -5 minutter.Blald sød chilisauce, chilimayo, et skvæt lime og lidt salt og peber
  11. Server således: Fyld tortillabrød med gulerod, agurk, rødkål, pico de gallo og rejer , dryp med chilimayo og top med resten af korianderen
Print denne post Print denne post

Taco-pizza

1 pk, tacomix, 2 rødløg, 2 tomater, 2 ds konc. tomatpuré, 2 fed hvidløg, 120 g barbercuesauce, 100 g revet mozarella, 2 færdige pizzadeje, 500 g hakket oksekød, 2 spsk olivnolie, 1 tsk salt, 1 dl vand

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Skær rødløg i halve tynde skiver
  3. hak hvidløg fint
  4.  Opvarm olivenole og steg det hakkede kød 2.4 minutter, til det er brunet af og gennemstegt
  5. Tilsæt tomatpuré, hvidløg og vand samt tacokrydderi, og steg indtil det tykner
  6. Krydr med salt og peber
  7. Rul pizzadeje ud og fordel tacokødet udover
  8. top med rødløg, dryp med barbecuesauce og drys med revet mozarellaost
  9. Bag pizzaerne i ovnen i 14-16 minutter
  10. Mn sPizzaerne bages, laves tomatsalsaen, ved at hakke tomarerne fint og disse krydres med salt og peber samt en smule olivenole
  11. Servering: skær pizzaerne i mindre stykker, og top med tomat
Print denne post Print denne post

Quiche med kylling og spidskålssalat

Tærtedej: 200 g mel, 40 g revet parmesanost, 75 g koldt smør i tern, 1 æg

Fyld: 2 kyllingebryster, 1 spsk hakket timian, 2 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber, 500 g broccoli, 6 ½ dl fløde 100 g gedeost

Salat: 1 spidskål, 100 g sugarsnaps, 2 æbler, ½ agurk, 1 potte ærteskud, 50 g ristede hasselnødder, 1 bundt bredbladet persille

Dressing: 1½ dl fløde, 1 citron, 2 spsk suker salt og friskkværnet peber

Tærtedej:

  1. Bland mel og revet parmesan sammen med koldt smør i tern.
  2. Slå ægget ud i skålen og ælt dejen med hænderne til den samles, er dejen svær at samle, så tilsæt 1-2 spsk vand
  3. Sæt dejen på køl i 30 minutter

Tærte:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på ca 30 cm i diameter
  3. Læg dejen i tærteformen og prik bunden med en gaffel
  4. Skær kyllingebryster i  mindre stykker, opvarm olie på en pande og steg kyllingen med timian, salt og peber til det er mørt (ca 7-8 minutter) og tag panden fra varmen
  5. Skyl broccoli og del den i små buketter
  6. Pisk æg med fløde og krydr med salt og peber
  7. Hæld æggemassen i tærteformen,
  8. fordel kylling og broccoli i æggemassen
  9. skær gedeosten i skiver og fordel dem over tærten
  10. Bag tærten midt i ovnene til æggemassen har sat sig og tærtekanten er gylden (ca 25-30 minutter)
  11. Sæt tærten på en bagerist mens salaten laves

Salat:

  1. Fjern de yderste blade på spidskålen, snit den fint, skyl den og anret den i en salatskål
  2. Skyl sugarsnaps og skær dem i halve på langs
  3. Skyl æblerne og skær dem i fine tynde både
  4. Skyl agurken og skær den i skiver der igen skæres i strimler
  5. Hak ærteskud groft,
  6. Bland det hele sammen i salatskålen  med de hakkede nødder
  7. Lav dressingen: Rør fløde med citronsaft, sukker, salt og peber
  8. Hæld dressingen over salaten og bland godt

Server salaten sammen med  spidskålssalaten

Print denne post Print denne post

Falafel-burger med knust kål og avocado-mash

Falafel-bøffer: 1 løg, 1 fed hvidløg, 1 stilk bladselleri, 1 lille Squash, 2 håndfulde bredbladet persille, 200 g udblødte kikærter (Husk at sætte kikærterne i blød natten over, så de er klar til dagens måltid 🙂 ) 2 tsk stødt spidskommen, 2 spsk citronsaft, 2 tsk salt, ½ dl olivenolie til stegning

Knust kål: 400 g frisk rødkål, 2 tsk salt, 2 tsk sukker, 2 spsk hvidvinseddike

Avocado-mash: ½ dl sesamolie, 3 modne avocadoer, 1 fed hvidløg, 1 spsk limesaft, salt

Servering: 2 rødløg, 4 burgerboller, evt. chilisauce

Falaftel-bøffer:

  1. Pil løg og hvidløg
  2. Skyl bladselleri, squash og persille
  3. Hæld det hele i en foodprocessor med de udblødte kikærter, og og kør det til en rustik og sammenhængende fars
  4. Tilsæt spidskommen, citronsaft og salt
  5. Form farsen til 4 bøffer, og steg dem gyldne i rigeligt olie. Steg først  ved høj varme, så de får flot skorpe, steg derefter, ved middelvarme i ca 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte

Knust kål:

  1. Skyl og snit rødkålen, og læg den i en skål
  2. Drys med salt og sukker, og kram kålen, til den smider væske og falder sammen
  3. Smag til med eddike og evt. mere salt og sukker.
  4. Afdryp kålen let

Avocado-mash: 

  1. Rist sesamfrø på en tør pande i et par minutter, til de dufter og hopper
  2. Knus dem groft i en morter
  3. Flæk avocadoerne, fjern stenene og mos avocadokødet med en gaffel
  4. smag til med sesampasta, revet hvidløg, limesaft og salt

Servering: 

  1. Pil rødløgene, og skær dem i skiver, overhæld dem med kogende vand først, og derefter med koldt vand, det tager den skarpe smag – afdryp .
  2. Varm bollerne i ovnen
  3. Smør dem med avocado-mash, og fyld dem med knust kål, falafel-bøffer, løg og evt. chilisauce
Print denne post Print denne post