Falafel-burger med knust kål og avocado-mash

Falafel-bøffer: 1 løg, 1 fed hvidløg, 1 stilk bladselleri, 1 lille Squash, 2 håndfulde bredbladet persille, 200 g udblødte kikærter (Husk at sætte kikærterne i blød natten over, så de er klar til dagens måltid 🙂 ) 2 tsk stødt spidskommen, 2 spsk citronsaft, 2 tsk salt, ½ dl olivenolie til stegning

Knust kål: 400 g frisk rødkål, 2 tsk salt, 2 tsk sukker, 2 spsk hvidvinseddike

Avocado-mash: ½ dl sesamolie, 3 modne avocadoer, 1 fed hvidløg, 1 spsk limesaft, salt

Servering: 2 rødløg, 4 burgerboller, evt. chilisauce

Falaftel-bøffer:

  1. Pil løg og hvidløg
  2. Skyl bladselleri, squash og persille
  3. Hæld det hele i en foodprocessor med de udblødte kikærter, og og kør det til en rustik og sammenhængende fars
  4. Tilsæt spidskommen, citronsaft og salt
  5. Form farsen til 4 bøffer, og steg dem gyldne i rigeligt olie. Steg først  ved høj varme, så de får flot skorpe, steg derefter, ved middelvarme i ca 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte

Knust kål:

  1. Skyl og snit rødkålen, og læg den i en skål
  2. Drys med salt og sukker, og kram kålen, til den smider væske og falder sammen
  3. Smag til med eddike og evt. mere salt og sukker.
  4. Afdryp kålen let

Avocado-mash: 

  1. Rist sesamfrø på en tør pande i et par minutter, til de dufter og hopper
  2. Knus dem groft i en morter
  3. Flæk avocadoerne, fjern stenene og mos avocadokødet med en gaffel
  4. smag til med sesampasta, revet hvidløg, limesaft og salt

Servering: 

  1. Pil rødløgene, og skær dem i skiver, overhæld dem med kogende vand først, og derefter med koldt vand, det tager den skarpe smag – afdryp .
  2. Varm bollerne i ovnen
  3. Smør dem med avocado-mash, og fyld dem med knust kål, falafel-bøffer, løg og evt. chilisauce
Print denne post Print denne post