Falafel-bøffer: 1 løg, 1 fed hvidløg, 1 stilk bladselleri, 1 lille Squash, 2 håndfulde bredbladet persille, 200 g udblødte kikærter (Husk at sætte kikærterne i blød natten over, så de er klar til dagens måltid 🙂 ) 2 tsk stødt spidskommen, 2 spsk citronsaft, 2 tsk salt, ½ dl olivenolie til stegning
Knust kål: 400 g frisk rødkål, 2 tsk salt, 2 tsk sukker, 2 spsk hvidvinseddike
Avocado-mash: ½ dl sesamolie, 3 modne avocadoer, 1 fed hvidløg, 1 spsk limesaft, salt
Servering: 2 rødløg, 4 burgerboller, evt. chilisauce
Falaftel-bøffer:
- Pil løg og hvidløg
- Skyl bladselleri, squash og persille
- Hæld det hele i en foodprocessor med de udblødte kikærter, og og kør det til en rustik og sammenhængende fars
- Tilsæt spidskommen, citronsaft og salt
- Form farsen til 4 bøffer, og steg dem gyldne i rigeligt olie. Steg først ved høj varme, så de får flot skorpe, steg derefter, ved middelvarme i ca 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte
Knust kål:
- Skyl og snit rødkålen, og læg den i en skål
- Drys med salt og sukker, og kram kålen, til den smider væske og falder sammen
- Smag til med eddike og evt. mere salt og sukker.
- Afdryp kålen let
Avocado-mash:
- Rist sesamfrø på en tør pande i et par minutter, til de dufter og hopper
- Knus dem groft i en morter
- Flæk avocadoerne, fjern stenene og mos avocadokødet med en gaffel
- smag til med sesampasta, revet hvidløg, limesaft og salt
Servering:
- Pil rødløgene, og skær dem i skiver, overhæld dem med kogende vand først, og derefter med koldt vand, det tager den skarpe smag – afdryp .
- Varm bollerne i ovnen
- Smør dem med avocado-mash, og fyld dem med knust kål, falafel-bøffer, løg og evt. chilisauce