Uge 22, 2021

Mandag: 

Kold mad men lav for eksempel Laks i folie med nye kartofler, hvidløgs-ingefærflutes og marineret squash

Tirsdag: 

Hapsdogs

Onsdag: 

Pølsemix 🙂

Torsdag:

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Fredag: 

Div tapas, men lav i stedet Andebryst med aspargeskartofler, appelsinsalat og -sauce

Lørdag: 

Pizza på grillen: Pizza margarita, Hjemmelavet pizza med peperoni og mozarella , Kartoffelpizza på grill med lækker hvidvin

Søndag: 

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi

Uge 21, 2021

Mandag: 2. Pinsedag

Kold mad

Tirsdag: Alexanders fødselsdag

Sousevide tyksteg med  whiskeysauce, salt og peber kartoffelstrips, blandet grøn salat

Fløderand med kirsebærsauce/brombærsauce

Onsdag: 1. covidvaccine …… take away (pizza)

Torsdag: sløj af covidvacc…..take away 

Fredag: lidt friskere nu

Kyllingeburgers med hjemmerørt chilimayonnaise, salsa, salat, agurk og tomat

Lørdag: Faster og co byder på dejlig mad – men prøv at lave

Tarteletter med Kylling i asparges

Søndag: 

Farmors millionbøf

Uge 20, 2021

Mandag: 

Spaghetti i flødesauce med ristet halloumi

Tirsdag: 

Butterchicken med Naan, ris og raita

Onsdag: 

Pasta med tomatsauce og parmesan

Torsdag:

Quesadillas med kylling og sorte bønner

Fredag: min fødselsdag 🙂 – besøg af mormor, morfar og moster

Mormors boller med smør og syltetøj, gammeldags æblekage og  Lækre havregrynsflarn

Til aftens: SousVide steaks, der afsluttes på grillen, med Kold Kartoffelsalat ,  halloumi med parmaskinkesvøb og

Lørdag: Pinselørdag – besøg af farmor, faster og co

Mormors boller med smør og syltetøj, Farmors roulade, Brownies og  Lækre havregrynsflarn

Til aftens: Shawarma med kylling

Søndag:  vi håber der er rester fra ugens løb 🙂  men andre kunne lave 

Paneret torsk med søde kartoffelfritter og avocadodip

Guldkorn-småkager

125 g blødt smør, 150 g sukker, 1 æg, 100 g mel, 1 tsk bagepulver, 1 tsk vanillesukker, 3 dl guldkorn

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Rør smør og sukker hvidt
  3. Tilsæt 1 æg og rør igen
  4. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og tilsæt det til smørblandingen
  5. Fold dejen sammen med en dejskraber
  6. Tilføj guldkornene og fold også dem i dejen
  7. Klat dejen ud  med en teske 9-12 stk  pr plade
  8. Bag småkagerne 8-10 minutter
  9. Afkøl på en rist og servér

[print link]

Spaghetti i flødesauce med ristet halloumi

500 g spaghetti, 3 æggeblommer, 1½ dl piskefløde, 50 g parmesan, 200 g halloumi-grillost, 1 spsk. smagsneutral olie, 1 løg, salt og friskkværnet peber, evt. 1 håndfuld bredbladet persille

  1. Kog spaghettien efter anvisning på pakken.
  2. Pisk æggeblommer og fløde sammen.
  3. Riv parmesanen groft, og rør den sammen med æg/fløde.
  4. Skær halloumi i små tern.
  5. Hæld olie på panden, og steg halloumi sprødt.
  6. Læg halloumi til side på fedtsugende papir på en tallerken.
  7. Pil løget, hak det fint og steg det hurtigt på panden.
  8. Vend den varme pasta, fløde-æg-parmesan-blandingen, løg og halloumi sammen på panden.
  9. Smag pastaen til med salt og peber.
  10. Skyl persillen, og hak den fint. Drys persille over pastaen før servering.
Print denne post Print denne post

Uge 19, 2021

Mandag: 

Børnefavorit , garneret med en masse grønt

Tirsdag: Pizza fra Pronto – men lav 

Calzone med skinke ost, champignoner og tomat

Onsdag: 

Nem sushibowl

Torsdag:

Mandelpaneret kalv med ovnkartofler og spidskålssalat

Fredag: 

Grille kyllingespyd med stærk rub/barbecue og SousVide ribeyes, dertil Kold kartoffelsalat II, godt brød og Broccolisalat

Lørdag: 

Grille pølser til Hotdogs, samt marinerede ribs med kartoffelbåde, barbecuesauce og coleslaw

Søndag: 

Bagt kyllinge-/pastasalat

Mandelpaneret kalv med ovnkartofler og spidskålssalat

Kalvesnitzler: 4 kalveschnitzler, 50 g mandler, ½ håndfuld frisk dild, ½ håndfuld kruspersille, 2 dl rasp, 2 dl mel, 2 tsk. salt, 1 æg, Smør til stegning

Kartofler: 1 kg små kartofler, 2 spsk. olivenolie, Salt

Spidskålssalat: ½ spidskål, 1 æble, 2 spsk. olivenolie, ½ citron, Salt og friskkværnet peber

Cremefraichedressing: 2 dl cremefraiche, ½ usprøjtet citron, 1 håndfuld frisk dild, Salt og friskkværnet peber

Kartofler:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub kartoflerne, halvér dem, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Vend kartoflerne med olie og salt, og bag dem i ovnen ca. 40 minutter, til de er gyldne og let sprøde.

Spidskålssalat:

  1. Skyl og snit spidskålen helt fint.
  2. Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tynde både.
  3. Vend spidskål og æble sammen med olie, citronsaft, salt og peber i en skål.

Cremefraichedressing:

  1. Rør cremefraiche sammen med fintrevet citronskal og finthakket dild i en skål.
  2. Smag til med citronsaft, salt og peber

Kalvesnitzler:

  1. Hak mandlerne helt fint, evt. i en foodprocessor eller minihakker.
  2. Hak dild og persille meget fint.
  3. Bland hakkede mandler, dild, persille og rasp i en skål.
  4. Bland mel og salt i en anden skål.
  5. Slå æg ud i en tredje skål, og pisk det kortvarigt.
  6. Bank kalveschnitzlerne lidt flade med hånden, og dup kødet tørt.
  7. Vend først schnitzlerne i mel, derefter i æg og til sidst i mandel-rasp-blandingen.
  8. Steg schnitzlerne i smør på en pande, til de er flot gyldne.

Servering:

Servér de mandelpanerede kalveschnitzler med kartofler, spidskålssalat og cremefraichedressing.

Print denne post Print denne post

Nem sushi bowl

250 g nudler,  4 spsk. risvinseddike, 1 tsk. sukker, ½ tsk. salt. 4 ferske laksefileter med skind, 1 spsk. smagsneutral olie til stegning, 4 tsk. sorte sesamfrø

Til servering: 2 avocadoer, 1 mango, 1 agurk, 100 g mandler

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af i en sigte.
  2. Opvarm risvineddike, sukker og salt i en lille gryde, til sukkeret er opløst.
  3. Lad eddikelagen køle lidt af, og hæld den så over de kogte nudler.
  4. Steg laksefileterne i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
  5. Drys sesamfrø på dem.
  6. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver.
  7. Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern.
  8. Skær agurken i helt tynde strimler.
  9. Hak mandlerne groft.
  10. Anret nudler og laks på en tallerken, og servér med avocado, mango, agurk og mandler i små skåle, så man selv kan forsyne sig.
  11. Byd evt. sojasauce, wasabi og syltet ingefær til.
Print denne post Print denne post