Opskrift fundet i et af mine blade MAD! marts-april 2009
Dej: 25 g gær, 1 tsk. salt, 3 dl lunkent vand, 200 g durummel, 200 g mel
Tomatsauce: 1 ds flåede tomater, 1 fed hvidløg, 2 tsk tørret oregano, salt
Fyld: 250 g rensede og skiveskårne champignoner, 150 g revet ost (max 18%fedt), 100 g skinke i strimler
Salat: 1 salathoved, 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft eller vineddike, salt og friskkværnet peber
Dej:
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt salt, al durum-melet og lidt af hvedemelet.
- Ælt dejen, og tilsæt, mere hvedemel, til den er smidig og lige slipper fingrene.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Tomatsauce:
- Blend de flåede tomater med hvidløg, og lad det koge op i en gryde med oregano.
- Lad saucen simre i 5 minutter og smag til med salt.
Salat:
- Skyl og tør salaten.
- Bræk den i grove stykker, som lægges i en skål.
- Pisk olie og citronsaft sammen med salt og peber, og vend dressingen sammen med salaten
Saml pizzaerne:
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
- Fordel champignon, ost og skinke på midten af de 4 pizzabunde.
- Kom evt. 2 spsk. tomatsauce i hver pizza.
- Fold siderne på pizzabundene godt sammen omkring fyldet, og tryk kanterne godt sammen.
- Læg pizzaerne på en varm bageplade, med god afstand i mellem, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Server pizzaerne med salaten og den varme tomatsauce, til at hælde over
Print denne post
Opsamling
Opskriftsnavn
Calzone (indbagt pizza) med skinke og champignoner
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
3 Review(s) Based on