Calzone (indbagt pizza) med skinke og champignoner

Opskrift fundet i et af mine blade MAD! marts-april 2009

Dej: 25 g gær, 1 tsk. salt, 3 dl lunkent vand, 200 g durummel, 200 g mel

Tomatsauce: 1 ds flåede tomater, 1 fed hvidløg, 2 tsk tørret oregano, salt

Fyld: 250 g rensede og skiveskårne champignoner, 150 g revet ost (max 18%fedt), 100 g skinke i strimler

Salat: 1 salathoved, 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft eller vineddike, salt og friskkværnet peber

Dej:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt salt, al durum-melet og lidt af hvedemelet.
  3. Ælt dejen, og tilsæt, mere hvedemel, til den er smidig og lige slipper fingrene.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Tomatsauce:

  1. Blend de flåede tomater med hvidløg, og lad det koge op i en gryde med oregano.
  2. Lad saucen simre i 5 minutter og smag til med salt.

Salat:

  1. Skyl og tør salaten.
  2. Bræk den i grove stykker, som lægges i en skål.
  3. Pisk olie og citronsaft sammen med salt og peber, og vend dressingen sammen med salaten

Saml pizzaerne:

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
  3. Fordel champignon, ost og skinke på midten af de 4 pizzabunde.
  4. Kom evt. 2 spsk. tomatsauce i hver pizza.
  5. Fold siderne på pizzabundene godt sammen omkring fyldet, og tryk kanterne godt sammen.
  6. Læg pizzaerne på en varm bageplade, med god afstand i mellem, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.

Server pizzaerne med salaten og den varme tomatsauce, til at hælde over

Print denne post Print denne post

 

Opsamling
recipe image
Opskriftsnavn
Calzone (indbagt pizza) med skinke og champignoner
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)