Allersidste sommerfest i Børnehaven Svalen

Vemodigt var det i fredags, da vi var til årets sommerfest med afslutning for min lille Alexander, der jo så er blevet så stor, at han slutter i Børnehaven, og tager ud på skoleeventyr efter sommerferien. Vemodigt, for nu har vi ikke lige flere børn, som skal passes i Svalen, mens der arbejdes… og Svalen er er en dejlig børnehave, med en masse engagerede pædagoger, der i den grad vil børnene. Vi vil nyde Alexanders sidste uge under Svalens vinger og så er vi nok nød til at planlægge et lille visit i løbet af sensommeren, bare for at sige “hej” 🙂

Men Sommerfesten gik fint, vejret var jo supersmukt og varmt, Vi fik snakket, grillet, hygget, prøvet forskellige boder, danset, hørt de kommende skolebørn synge på bakken, set dem få diplomer, der giver dem “bevis” for deres flyvefærdighed 🙂 sagt farvel til en masse dejlige pædagoger, ja en dejlig eftermiddag og aften.

Uge 26, 2010

604345_old_recipe_card.jpg

Hov denne uge sprang let og elegant henover mig og mine forsøg på at planlægge !!! men den sidste uge op til en sommerferie, er ikke altid så nem at styre !!!

Mandag: Til fødselsdag hos kusine Amalie, men andre kunne jo lave

Pasta Bolognese med revet ost og blandet salat

Tirsdag: Husbonden i Valby, vi forsøger os med

Kold mad (æg og rejer,lun leverpostej med rødbeder, frikadeller med rødkål )

Onsdag: Sent hjemme, men vi får lidt sent mad, for vi skal have

Sennepskoteletter med små lækre (nye) kartofler eller med ris, det sidste tror jeg nok vi er på

Torsdag: Husbonden i Valby

Æggekage i ovn med ristet bacon, bagerbrød og grønt

Fredag: Så er ferien startet…. vi er på takeout….smørrebrød, hvis ikke det lige er sagen så kan man vælge at lave

Pasta med bacon, broccoli og ajvar

Lørdag: opsætning af nyindkøbt trampolin, 4,26 cm….. jo den fylder lidt.

Grille Steaks og grillpølser med Kartoffel- og aspargessalat

Søndag: Holde Jespers fødselsdag for venner og familie, der er inviteret til frokostgrill kl 13.

Filetto di maiale ripieno (Fyldt mørbrad) med Kold Kartoffelsalat, blandede grønne salater, Ovnbagte kartofler samt ciabatta

Derudover pølser med pølsebrød og alt det der snask, der jo hører til.

Til kaffen har bageren leveret kanelstang og smørkage 🙂 man kan jo ikke nå det hele


Uge 25, 2010

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Sent hjemme og der er nok ikke handlet 🙂 Det skal vi vist først efter maden.

Grillede oste- og brunchpølser med pølsebrød

Tirsdag: Husbonden i Aalborg

små Frikadeller med lidt basilikum og chili, samt pasta med en hurtig tomatsauce som jeg bare har bikset sammen, jeg skal prøve at skrive det ned næste gang.

Onsdag:

Kylling i tomat-flødesauce med ris og salat

Torsdag: Landskamp

Glaseret skinke med Kold Kartoffelsalat og blandet grøn salat

Fredag: Sommerfest i Alexanders børnehave…..for aller sidste gang!!

vi medbringer nok Filetto di maiale ripieno (Fyldt mørbrad) og forskellige pølser til os selv, og til fællesbordet tager vi nok Kartoffel- og aspargessalat med. Vi skal også have kage med til den fælles kaffe…det ender nok med at blive den samme som sidste fredag Chokoladekage med kokostop

Lørdag: 50 års fødselsdag, så børnene spiser hos farmor og vi andre skal blot nyde kokkens lækkerier. Andre kunne lave

Svinekød i soyasauce med nudler

Søndag: Besøge venner i Blovstrød, så dér spiser vi jo nok, men prøv

Skinke med aspargessauce, hvide kartofler og dampet grønt


Sommerfest i 1.C

I går var vi til sommerfest i Victoriapigens klasse, 1.C.

Det er en fantastisk klasse, alle børnene kom med forældre og søskende, der var en blændende god stemning og legen og snakken gik fra vi mødtes til vi skiltes.

I år har poderne øvet til en cirkusforestilling Victoria var bl.a. en dresseret leopard …..

Vi har lånt morfars nye lækre videokamera, da vores eget er gået i stykker. Hvis vi kan lide morfars er vi nok nød til at erhverve sådanne et i nær fremtid.

Sikke en god start på weekenden.

Uge 24, 2010

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Husbonden i Valby

Pizza fra Pronto (Take-out) og grønsager i stave

Tirsdag:

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Onsdag: Sent hjemme fra job og legeaftaler

Rest af Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Torsdag: Aftenarbejde – så jeg snupper nok en bolle med ost, resten af familien spiser vist ved vores søde farmor og farfar, andre kunne lave

Fiskefilet med pommes frites og råkost (revet gulerødder med appelsinsaft og rosiner)

Fredag: Sommerfest i Victorias klasse….vi skal se deres fine cirkusforestilling…vi glæder os

Vi medbringer et kæmpe grønsagsfad til fællesbordet og en lækker Chokoladekage med kokostop til den efterfølgende kaffe

Vi skal også medbringe kød til grillen, jeg tror bare vi skal have steaks, brunch- og Karrypølser

Lørdag: Fotografering af de sødeste børn, Marius og Alma 🙂

Grille forskellige pølser og Kylling i balsamicomarinade med Kold Kartoffelsalat og måske Baguettes og Hjemmerørt Hvidløgssmør

Søndag: sommerfest hos familie på Falster….det bliver hyggeligt. Dér spiser vi, men andre kunne lave

Filetto di maiale ripieno (Fyldt mørbrad), Ovnbagte kartofler og en blandet salat


Chokoladekage med kokostop (Den du ved nok)

Dej: 400 g sukker, 4 æg, 450 g mel, 5 tsk vanillesukker, 5 spsk kakaopulver, 4 tsk bagepulver, 3 3/4 dl sødmælk, 300 g smør eller oliemargarine

Glasur: 200 g smør, 7 spsk kaffe, 375 g flormelis, 31/2 spsk kakao, 3 tsk vanillesukker, 150-200 g kokosmel

  1. Sukker og æg røres til det er lyst og luftigt.
  2. Mel, vanillesukker, kakaopulver og bagepulver blandes for derefter at blive hældt i dejen skiftevis med mælken.
  3. Til sidst tilsættes det smeltede, afkølede smør.
  4. Kagen hældes i en smurt bradepande på ca. 28 x 41 cm. og bages ved 190° i ca. 25 min.
  5. Kagen skal afkøles – ikke være helt kold – inden glasuren kan lægges på.
  6. Alle ingredienser til glasuren varmes i en gryde og smøres derefter på kagen.

Print denne post Print denne post

Kylling i balsamicomarinade på grill

4 kyllingebryster

Marinade: 4 spsk. olivenolie, 2 1/2 spsk. balsamico vineddike, 1 spsk. dijonsennep, 1 spsk. akaciehonning, 1 spsk. friskhakket oregano

  1. Stik i kødet 4-5 steder med en skarp kniv og læg det i en kraftig plastpose.
  2. Pisk marinaden sammen og hæld den over.
  3. Sørg for at marinaden er godt fordelt på kødet og luk derefter posen.
  4. Lad kødet stå koldt og marinere i 2-3 timer.
  5. 
Lad kødet dryppe af i en sigte. Marinaden skal ikke bruges mere.
  6. Grill kyllingekødet på en penslet rist, ca. 8-10 cm. fra glødernei ca. 10-12 minutter på hver side.
  7. Tjek at kødet er gennemstegt inden det serveres.
Print denne post Print denne post

 

Uge 22 og 23, 2010

604345_old_recipe_card.jpg

Disse to uger har været meget travle og derfor ingen madplaner 🙁

Men nu er jeg vist oppe på hesten igen…og så skulle der gerne blive lidt mere af det skrevne ord – krydret med billeder.

Jeg skal gøre mit bedste for at leve op til mine egne forventninger, og dem der kender mig vil sige at de er forholdsvis høje.