Fedtebrød (Ca. 50 stk.)

Fra Frk. Jensens Kogebog

200 g mel,  ½ tsk. hjortetaksalt,  200 g smør,  100 g sukker,  100 g kokosmel

Glasur:  150 g flormelis,  citronsaft, kogende vand

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland mel med hjortetaksalt, og smuldr smørret heri.
  3. Tilsæt sukker og kokosmel, og ælt dejen sammen.
  4. Del dejen i 4 lige store dele.
  5. Rul dejstykkerne ud til stænger, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag stængerne i ca. 12 min., til de er gyldne.
  7. Lav glasuren ved at røre flormelis med citronsaft og vand til en passende konsistens.
  8. Dekorer stængerne, mens de endnu er lune.
  9. Skær stængerne ud i snitter, og afkøl.
  10. Opbevar de afkølede snitter i en kagedåse.
Print denne post Print denne post

Honningkage med smørcreme

Opskrift fundet på www.denstorebagedag.dk

 

Honningkage: 125 g mørk sirup, 125 g honning, 50 g muscovadosukker (eller mørk farin), ¾ dl vand, 2 æg, 2 æggeblommer, 300 g mel, 1 ½ tsk. Bagepulver, 1 tsk.  Natron, 1 pose Honningkagekrydderi
(Honningkagekrydderi kan erstattes med 2 tsk. stødt kanel, 1 tsk. stødt nellike, 1 tsk. stødt ingefær), ½ dl kærnemælk
Skal og saft fra 1 økologisk appelsin

 

 Fyld: 125 g blødt smør, 125 g flormelis, 1-2  tsk.vanillesukker,
150 g abrikosmarmelade

 

Overtræk/pynt: 150 g mørk chokolade, 50 g mandelsplitter

 

Honningkage:
  1. Tænd ovnen på 160° C varmluft eller 180° C traditionel varme.
  2. Varm sirup, honning, farin og vand op i en gryde og lad det simre ved svag varme til sukkeret er opløst.
  3. Lad det køle af i en skål.
  4. Bland sigtet mel, bagepulver, natron, honningkagekrydderi eller egen krydderiblanding og salt i en skål og sæt den til side.
  5. Æggene piskes i den afkølede sukkermasse et ad gangen.
  6. Pisk derefter æggeblommer i.
  7. Sigt melblandingen i dejen, tilsæt appelsinsaft, appelsinskal og kærnemælk og rør indtil dejen er jævn.
  8. Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i 50-60 minutter.
  9. Lad kagen køle helt af i springformen på en bagerist.
Smørcreme:
  1. Pisk smør og flormelis sammen til blandingen er hvid og luftig.
Samling af kagen:
  1. Flæk den afkølede kage i to bunde.
  2. Smør den nederste bund med et lag abrikosmarmelade efterfulgt af smørcremen.
  3. Smør undersiden af den øverste bund med abrikosmarmelade og læg den oven på smørcremen.
Overtræk/pynt:
  1. Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle let af.
  2. Rist mandelsplitterne gyldne på en pande uden fedtstof.
  3. Smør chokoladen ud over honningkagen, drys med mandelsplitterne og lad chokoladen stivne let før den serveres.

Varm hyldeblomstdrik a´la julehygge

Fundet på www.isabellas.dk

4 personer

2 stjerneanis, 4 kanelstænger,2 dl koncentreret hyldeblomstsaft, 8 dl vand eller hvidvin, 50 g ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver, 1 usprøjtet appelsin

Tilbehør:  Kandis på pind eller rørsukker

  1. Rist stjerneanis og kanel i en varm gryde i ca. 2 min. .
  2. Hæld hyldeblomstsaft og vand eller vin i gryden, og tilsæt ingefær.
  3. Lad det simre i 5-10 min.
  4. Skær appelsinen i skiver, og fordel skiverne i 4 glas med en ske i hver.
  5. Fordel hyldeblomstdrikken i glassene, og server med kandis eller rørsukker.

Laver du drikken med vand, kan du tilsætte lidt mørk rom for en stærkere smag.

Print denne post Print denne post

Snebolde med marcipan/orangefyld (Ca. 24 stk.)

Lavet over en opskrift på www.Isabellas.dk

250 g ren rå marcipan,  skallen af ½ usprøjtet appelsin, 1 spsk. appelsinlikør, fx Grand Marnier, Cointreau eller TrippleSec, 200 g Hvid chokolade, 50 g flormelis, 2 spsk. kandiseret appelsinskal.

  1. Hak marcipanen i mindre stykker.
  2. Bland marcipan,  appelsinskal og appelsinlikør.
  3. Hak chokoladen fint, og smelt halvdelen over vandbad.
  4. Tag gryden af blusset, og kom resten af chokoladen i.
  5. Rul kugler af marcipanmassen, og dyp derefter i den smeltede chokolade.
  6. Drys list kandiseret appelsinskal på hver enkelt “sneboldt”
  7. Lad kuglerne stå til chokoladen er stærknet helt .
  8. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.
Print denne post Print denne post

Uge 49, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Demonstration/julefest ved Næstved Kommunes næste Byrådsmøde i Rådmandshaven  ….. for at flytte lidt meninger omkring skolestrukturen fremover i Næstved. Spejder og Japansk for de store, Valdemar og mor skal nok bage eller lave konfekt.

Vi spiser nok ved en pølsevogn, andre kunne jo lave Hotdogs

Tirsdag: Skolehjem med Victoria

Græske lammefrikadeller med couscous og hummus

Onsdag: Skolehjem med Alexander, og senere på aftenen Svømning

Kold mad  (lune fiskefilet)

Torsdag: Hurra Jesper er hjemme igen

Lækre røde bøffer med whiskeysauce,  kartoffelrösti og dampet broccoli/blomkål

Fredag: Vi lander nok take-out men lav i stedet

Frittata med squash

Lørdag: Julekomsammen for vores dejlige venner  /  familie

Rødvinsgløgg og Varm hyldeblomstdrik a´la julehygge samt  Æbleskiver med syltetøj og flormelis

Christmas Bread fra RiverCottage med smør

Honningkage med smørcreme

Småkager: Vanillekranse, Jødekager, Oldemors KlejnerIngefærsmåkager, Ritas Brune kager, Bedstemors Chokoladesmåkager, Fedtebrød

Konfekt:  Paneforte, Flødekarameller, Marcipan/nougat-tern, marcipankugler med hhv. Baileys / nougat og derefter, overtrukket med chokolade, Snebolde med marcipan orange/fyld, Bullar, div. slik

Til aftensmad bliver det nok Risengrød med kanelsukker og smørklat samt Ribbenstegssandwiches

Søndag: oprydning og hente juletræ med morfar

Nem næsten-sushi : skindstegt laks, nudler, avocado, agurk, Soya og syltet ingefær

Uge 48, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Spejder og Japansk for de store

Risengrød med rød saft, kanelsukker og smørklat

Tirsdag: Faster og  Co til spisning

Mexikansk Tortilladag

Onsdag: Alexander til svømning

Hjemmelavet pizza “pick your own” topping som tomatsauce, skinke, kylling, peperoni, mozzarella, rødløg i tynde ringe, ananas,

Torsdag:

Skinke med blandet salat og dertil Flødekartofler

Fredag: Alexander hos en kammerat, Victoria til Japansk overnatning i Fuglebjerg, jeg skal  til Julefrokost med arbejdet, de sidste 2 hygger med ? jeg foreslår

Club Sandwiches

Lørdag: Bage, bage og bage, rydde op og sætte ledninger op, hente juletræ til Næstved Byråd og ……

Nudler a´la Ponyo

Søndag: og vi bager videre :)…..og vinker Farmand af sted til Barcelona

Fiskefilet med råkost og pommesfrites

 

Nudelsalat

350 g tørrede ægnudler, 3 liter vand, 1 spsk groft salt, 3 spsk stærk mangochutney, 3 spsk japansk sojasauce, friskkværnet peber, 250 g grønne asparges i mindre stykker
3 gulerødder i tynde, skrå skiver, 1 agurk i tynde strimler, 100 g Cheasy® Salatost i tern 3%

  1. Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 1-2 min. under omrøring er nudlerne “løst op” og møre uden at være bløde.
  2. Hæld nudlerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad nudlerne dryppe godt af.
  3. Rør mangochutney, sojasauce og peber sammen til en dressing og bland den med nudler, asparges, gulerødder og agurk. Vend det hele godt sammen og smag til.
  4. Anret nudelsalaten i et stort fad.
Print denne post Print denne post

Uge 47, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Til Diabetes Update 2015, farmor laver aftensmad for os, så vi bare skal komme hjem og sætte os til bordet……luksus med sådanne en sød farmor

Pitabrød med Fajitas, salsa, cremefraiche, salat og grønt

Tirsdag:

Ribbensandwiches

Onsdag: Alexander til svømning

Små stegte kødboller med karrysauce og ris

Torsdag: Bil til syn …… en sød mand der arbejder hjemme

Æggekage i ovn med bagerbrød og grønt

Fredag: Besøg af Faster og Co

Kalkunsticks med nudelsalat, grønt og sursødsauce/ sød chilisauce

Lørdag: Forberede julefest – dvs. smid ud og ryd op, flyt skrammel og gør plads, begynde at lave deje til julesmåkager

Paprikakylling med flutes/smør og “mix din egen” – grønne salat

Søndag: Måske spise sammen med Sofie og Helena

Hurtig kinesisk nudelsuppe (Knorr)