75g rosiner, 125g sultanas, 50g tørret æble i grove tern, 2-3 spsk æblebrandy/cognac, 500g mel, 150ml lun mælk, 100g blødgjort smør, 100 g gyldent strøsukker, 2 mellemstore æg, 7g tørgær, 1 tsk salt, 1 tsk stødt allehånde, 1 tsk stødt kanel, 1 tsk vanilje ekstrakt, 60g groft hakkede hasselnødder, 2 tsk blandet syltet og tørret citron og appelsinskræl, 1 tsk syltet ingefær i små tern, friskrevet skal af ½ appelsin
- Læg rosiner, sultanas og tørret æble i et stort sylteglas, hæld cognacæblebrandy ved og lad stå tillukket natten over.
- Bland mel, mælk, smør, sukker, æg, gær, salt, krydderier og vanille i en skål. Ælt det hele godt sammen i ca. 10 minutter, indtil blandingen er glat og elastisk.
- Lad dejen hæve et lunt sted til den er fordoblet i størrelse.
- Når dejen er hævet, slås den tilbage på bordet og klappes fladt ud.
- Drys frugter, nødder, blandet skræl, ingefær og appelsinskal ud over dejen og fold siderne ind mod midten. Ælt forsigtigt til al frugt og nødder er jævnt fordelt i dejen.
- Del dejen i syv stykker lige store stykker og form hvert stykke til en bolle. Placer bollerne i et smurt og meldrysset 20cm´s springform.
- Dæk brødet og sæt det til efterhævning i 1 time.
- Pensl med mælk og drys med gyldent strøsukker inden bagning.
- Forvarm ovnen til 160 ° C og bag brødet i 45-60 minutter.