Christmas bread River Cottage style

75g rosiner, 125g sultanas, 50g tørret æble i grove tern, 2-3 spsk æblebrandy/cognac, 500g mel, 150ml lun mælk, 100g blødgjort smør, 100 g gyldent strøsukker, 2 mellemstore æg, 7g tørgær, 1 tsk salt, 1 tsk stødt allehånde, 1 tsk stødt kanel, 1 tsk vanilje ekstrakt, 60g groft hakkede hasselnødder, 2 tsk blandet syltet og tørret citron og appelsinskræl,  1 tsk syltet ingefær i små tern, friskrevet skal af ½ appelsin

  1. Læg rosiner, sultanas og tørret æble i et stort sylteglas, hæld cognacæblebrandy ved og lad stå tillukket natten over.
  2. Bland mel, mælk, smør, sukker, æg, gær, salt, krydderier og vanille i en skål. Ælt det hele godt sammen i ca. 10 minutter, indtil blandingen er glat og elastisk.
  3. Lad dejen hæve et lunt sted til den er fordoblet i størrelse.
  4. Når dejen er hævet, slås den tilbage på bordet og klappes fladt ud.
  5. Drys frugter, nødder, blandet skræl, ingefær og appelsinskal ud over dejen og fold siderne ind mod midten. Ælt forsigtigt til al frugt og nødder er jævnt fordelt i dejen.
  6. Del dejen i syv stykker lige store stykker og form hvert stykke til en bolle. Placer bollerne i et smurt og meldrysset 20cm´s springform.
  7. Dæk brødet og sæt det til efterhævning i 1 time.
  8. Pensl med mælk og drys med gyldent strøsukker inden bagning.
  9. Forvarm ovnen til 160 ° C og bag brødet i 45-60 minutter.

Print denne post Print denne post