Tacos med kylling, kålsaat og mangosalsa

1 moden mango, 1 chili, 1 rødløg, saft af ½ lim, 200 g spidskål, 150 g cremefraiche 18%m 1 tsk røget paprika, 1 tsk sød paprika, salt og friskkværnet peber, 250 g kyllingerester, 12 små tortillas af majs eller hvede, 1 håndfuld koriander, limebåde

  1. Skær mangoen i små tern og hak chilien fint.
  2. Hak halvdelen af løget fint og vend det sammen med mango, chili og limesaft.
  3. Snit spidskålen firnt og ven det med resten af rødløget skåret i tynde strimler.
  4. Rør cremefraiche med begge slags paprika, og lidt salt og peber.  Skær eller riv kyllingen i strimler
  5. Varm tortillaerne i et tør varm pande  og pak dem i folie, så de holder sig lune
  6. Spis tortillaerne med spidskålssalat, kylling, dressing og mangosalsa.
  7. Top med evt med koriander og server med limebåde
Print denne post Print denne post

Salat med nye kartofler, varmrøget laks og avocado

400 g nye kartofler, ½ agurk, 100 g ærter, 2 avocadoer, 4 stykker varmrøget laks, 2 håndfulde blandetsalat, dild til pynt

Dressing: 1 dl olivenolie, saften af 1 citron, 1 tsk honning, salt og friskkværnet peber

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i let saltet vand
  2. Hæld vandet fra og lad dem køle af
  3. Skær evt de lidt større kartofler i mindre stykker
  4. Halver agurken på langs, skrab kernerne ud, og skær agurken i skiver
  5. Kog ærterne i 1 minuts tid, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand – lad dem dryppe godt af
  6. Skær avocadoerne i grove tern
  7. Del laksen i mindre stykker med et par gafler
  8. Pisk alle ingredienderne til dressingen sammen, og smag til
  9. Anret det hele på et stort fad sammen md salatbladene, dryp dressingen over salaten og pynt med dild
Print denne post Print denne post

Cæsarsalat med asparges og ramsløg

4 skiver daggammelt brød, 2 hjertesalat, 1 bundt asparges, 50 g ansjoser i olie, 1 æg, 1 spsk sennep, saften af ½-1 citron, salt og friskkværnet peber, 1½ dl oliveolie, 1 bundt ramsløg, 100 g parmesan

  1. Tænd ovnen på 180 grader, uden varmluft.
  2. Pluk brødet i mindre stykker, vend det med lidt olie, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
  3. Drys med salt og bag brødet gyldent og sprødt i 10 minutter.
  4. Skyl og afdryp salaten
  5. Del den i blade, og pluk de største blade i mindre stykker.
  6. Skyl aspargsene, knæk enderne af, og snit dem i tynde skrå skiver.
  7. Kom ansjoserne med olien i et blenderglas,
  8. Tilsæt æg, sennep, citronsaft, salt, peber og olivenolie.
  9. (Stav-)Blend mens du langsomt hæver stavblenderen, så emulgerer ægget med de øvrige ingredienser til en cremet dressing fra bundet og opad.
  10. Smag til salt, peber og citronsaft. Snit ramsløg i strimler.
  11. Anret salat og asparges på et fad, og fordel dressing over. Top med ramsløg og sprøde croutoner, riv parmesan udover
Print denne post Print denne post

Pasta med grillet peberfrugt, chorizo og flødeost

400 g pasta ex rigatoni,200 g chorizo, 1 løg, 3 fed hvidløg, 200 g grillede peberfrugter på glas, 100 g flødeost, 1 stor dusk frisk oregano, salt og friskkværnet peber.

  1. Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente., gem lidt af kogevandet, og hæld resten fra.
  2. Pil skindet af chorizoen, og skær den i skiver.
  3. Rist chorizoen på en tør pande, til den begynder at smide fedt og tage farve – sæt til side derefter
  4. Pil og hak løg og hvidløg
  5. Hæld væden fra de grillede peberfrugter
  6. steg først løg og hvidløg i fedtet fra chorizoen, til løgene er klare.
  7. Tilsæt de grillede peberfrugter og flødeosten, og lad den smelte stille og roligt.
  8. Blend det hele til en ensartet sauce og vend saucen med pasta og chorizo. Tilsæt plukket organo, og juster evt konsistensen med lidt af kogevandet fra pastaen.
  9. Smag til med salt og peber, og pynt med resten af oreganoen
  10. Kan serveres med en grøn salat
Print denne post Print denne post

En slags cæsar-salat

Salat: 2 hjertesalat, 2 avocadoer, saften af ½ citron, 200 g ærter i bælg, 25 g valnødder, 8 kviste bredbladet persille

Kylling: 2 kyllingebryster uden skind og benm flagesalt og friskkværrnet peber, 2 spsk olivenolie

Cæsardressing: 2 æggeblommer, 1 tsk grovkornet sennep, 4 spsk olivenolie, saften af ½ citron, 1 fed hvidløg, 30 g parmesanost, flagesalt og friskkværnet peber

Salat:

  1. Del salaten i blade og skyl godt.
  2. Slyng salaten tør.
  3. Halver avocadoerne, fjern stenene og skær dem i lameller/skiver i skrællen.
  4. Pres citronsaft over.
  5. Bælg ærterne og hak valnødderne.

Kylling: 

  1. Krydr kyllingen med salt og peber.
  2. Varm olien på en pande, og brun kyllingen ved god varme.
  3. Sænk varmen, og lad kyllingenstege færdig i ca. 6 minutter på hver side, til kødsaften er klar.

Cæsardressing:

  1. Pisk æggeblommer med sennep, og spæd til med olivenolie, til det tykner en smule.
  2. Tilsæt citronsaft, presset hvidløg, revet parmesanost og smag til med salt og peber.

Servering: 

  1. Anret (hver for sig) salat, avocado, valnødder, og ærter på et stort fad sammen med kyllingen skåret i skiver samt persille.
  2. Kom dressingen i en skål og server som byg-selv-salat.
Print denne post Print denne post