Sojaglaseret laks med asparges og nudler

400 g fersk laksefilet, ½ dl sojasauce, ½ dl friskpresset limesaft, 2 spsk. honning, ½ dl sojasauce, ½ dl friskpresset limesaft, ½ dl grøntsagsbouillon, 1 spsk. honning, 250 g nudler, 1 bundt grønne asparges, 2 usprøjtede limefrugter, 1 spsk. sesamfrø, 1 håndfuld frisk koriander

  • Tænd ovnen på 210°C. Læg laksefileten i et ovnfast fad, og bag den i ovnen i 10 minutter.
  • Imens koges nudlerne efter anvisningen på emballagen.
  • Skyl asparges, og bræk den nederste træede ende af. Kog aspargesene i 2 minutter, evt. sammen med nudlerne.
  • Skyl og skær limefrugterne i tynde skiver.
  • Til sojaglace koges limesaft, sojasauce, bouillon og honning i en gryde, til det er tyktflydende.
  • Hæld marinaden over laksefileten, og bag den i yderligere 3-4 minutter i ovnen.
  • Anret nudler, laks og asparges på fire tallerkener.
  • Hæld eventuelt mere sojaglace over laksen, og drys med sesamfrø og koriander.
  • Server med limefrugt.
Print denne post Print denne post