Uge 18, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

Ja denne uge er jo faktisk nok den mest trælse uge jeg har haft i meget lang tid, jeg er sådanne lidt slidt (batterierne er sgu´lidt flade) samtidig med at familien og jeg bare skal så mange ting, at jeg …. meget imod mine principper… derfor har måttet beslutte, at der ikke kommer Madplan op her i uge 18. Der er simpelthen dage, hvor jeg slet ikke når at tænde for min Mac…..hvor irriterende er det lige 🙂

Nu er jeg så småt ved at få styr på tingene, så i næste uge kommer der til at være orden i sagerne igwn…magen til slinger, det skal ikke gentage sig… Hvis man alligevel påtænker at finde lidt inspiration til aftensmaden på somes.dk, så prøv for eksempel madplanen fra Uge 7, 2009

Jeg har til gengæld fået lagt lidt billeder på Tines rabarberkage…..den er virkelig værd at prøve…

Tines rabarberkage

…har lige fundet denne opskrift frem, nu hvor der så småt kommer rabarber i haverne. Det er en opskrift jeg har fået af en kollega, og den kan fuldt ud anbefales..

200 g brun farin, 2 æg, 100 g oliemargarine, 50 g hakkede nødder, 100 g mel, 1 tsk bagepulver, 300 g rabarber, 3 spsk sukker, flormelis til at drysse kagen med både før og efter bagning.

  1. Skær rabarberstænglerne i små stykker og vend dem med de 3 spsk sukker.
  2. Pisk æg og farin til det er skummende, bland oliemagarine, nødder, mel og bagepulver i, og vend til sidst rabarberne deri.
  3. Kom dejen i et velsmurt og meldrysset tærtefad og drys med flormelis.
  4. Bag kagen ved 180° i ca. 35 minutter.
  5. Afkøl kagen og drys igen med et tyndt lag flormelis inden servering.
  6. Serveres i øvrigt med cremefraiche eller flødeskum rørt med vanillesukker.

Print denne post Print denne post

Uge 17, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Skinke med aspargessauce, hvide kartofler og dampet grønt

Tirsdag:

Gulerodstrekanter med friskost, grønt og forskelligt pålæg

Onsdag:

Skinke med pastasalat

Torsdag:

Grille forskellige pølser og servere dem med resten af onsdagens pastasalat og Langtidshævede boller med birkes/spelt/havregryn

Fredag:

Kylling med basilikumscreme

Lørdag:

Kalkunpande med ristaffel

Søndag: totalt ude for sæson, men vi skal lige have det én gang til

Andesteg med honningbrunede kartofler og rødkål (opskrift følger mandag eller tirsdag)

Skinke med aspargessauce, hvide kartofler og dampet grønt

Skinke: 1 lille skinke (ca. 1 kg)

Kartofler: ca 800-1000 g skrællede kartofler

Sauce: ½ L Karolines Køkken Hvid Mælkesauce, 1 glas slikasparges, salt, peber, evt. Maizena til at jævne med

Grønsager: 200 g små gulerødder i halve, 300 g fine ærter

Skinke: Kog skinken efter anvisningen på pakken.

Kartofler: kog kartoflerne til de er møre.

Sauce: Hæld vandet fra aspargsene, og gem det til senere. Skær aspargesene i små stykker. Kom mælkesaucen i en tykbundet gryde og bring den i kog under konstant omrøring, tilsæt aspargesvandet, krydr med salt og peber. Jævn evt. saucen med lidt Maizena og tilsæt så aspargesstykkerne under forsigtig omrøring og varm saucen godt igennem.

Grønsager: kog/blancher grøntsagerne efter smag når skinke, sauce og kartofler mangler nogle få minutter af deres tilberedningstid.

Print denne post Print denne post

Gulerodstrekanter (14-16 trekanter)

25 g gær, 1 dl yoghurt, 2 dl mælk, 1 1/2 tsk salt, 1/2 tsk stødt koriander, 2 dl groftrevet gulerod, ca 550 g pizzamel

  1. Bland smuldret gær, mælk, yoghurt og salt sammen med koriander, gulerødder og mel.
  2. Ælt dejen igennem og lad den hæve 40 minutter.
  3. Ælt dejen let, og form den til to lange ruller.
  4. Læg dem på bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  5. Del dem i passende stykker med en kniv, men lad dem blive liggende som en hel rulle, mens de bages i ca. 25 minutter ved 210°.

Print denne post Print denne post

Langtidshævede boller med birkes/spelt/havregryn (12 stk)

7 1/2 dl vand, 25 g gær, 1 spsk honning, 2 spsk blå birkes, 125 g grovvalsede havregryn (eks. kornkammeret), 100 g speltmel, ca. 750 g hvedemel.

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning, borkes, samt havregryn og speltmel.
  2. Rør det resterende mel i dejen lidt efter lidt og lad derefter dejen hæve koldt og tildækket natten over.
  3. Rør dejen igennem næste morgen, og sæt nu dej”klatter” på et stykke bagepapir.
  4. Lad bollerne efterhæve i ca 10 minutter og bag dem til de er gyldne i overfladen, det vil sige ca. 20-25 minutter ved 225° midt i ovnen.
  5. Lad bollerne køle af stående på en bagerist.

Print denne post Print denne post

Kalkunpande med ristaffel

Kalkunpande: 600 g kalkun i tern, 1 dåse ananas, 1 kop rosiner, 4 tsk karry, 6 spsk olie, 2 dl madlavningsfløde, 1 dl Soya

Ris: 1 dl ris pr person kogt efter anvisningen på pakken.

Tilbehør i øvrigt: henkogt ananas i stykker, bananer i skiver, ristet kokosmel, saltede peanuts, mangochutney, rosiner.

Kalkunpande: Læg kødet i olien og tilsæt soya, ananas, rosiner og karry. Lad kødet trække i marinaden i mindst en time. Steg kødet med marinade uden ekstra fedtstof i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter fløden og rør godt igennem indtil retten er gennemvarm.

Print denne post Print denne post

Salsa

Afslutningen på denne dejlige weekend blev så en børnekoncert med Salsamusik. Cocoson leverede en dejlig tur til Cuba med flyvetur, salsarytmer og det hele. Det er svært at fornemme den gode stemning på videoen nedenfor, men det var rigtig godt

[flashvideo width=”426″ height=”320″ filename=”wp-content/uploads/2009/04/salsa.flv” returnpage=”http://my-wordpress-site.org/?p=129″ /]

Vi havde Faster Helle, Kusine Amalie og  børnehaveveninden Olivia med. Olivia tog med hjem og lege og Victoria fandt en skolekammerat, som hun så kørte med hjem og legede hos……sikke en hyggelig dag.