Sommerferien 2013

Så er det blevet tid til at finde ud af hvad familien skal lave i sommerferien ???????

Morfar har spurgt, om vi kunne tænke os at vende snuden sydpå og holde en uge sammen 🙂

Det synes vi er en god ide….så nu går den vilde jagt efter en egentlig destination med noget for alle aldre , vi spænder jo fra 2 til 63, og når destinationen er fundet så må vi håbe, at der også er en ledig ferielejlighed…..

vi er i Kør-selv mode og kigger pt på noget via

www.friferie.dk

www.danskbilferie.dk

www.vacanceselect.dk

Jeg kigger især på Nordfrankrig, Sydtyskland, Østrig, Norditalien

Satser på at tage en overnatning undervejs og så køre max 6 timer hver dag eller sådanne noget

Børnene glæder sig for vildt til at skulle LANGT væk fra Danmark, nu hvor vi endelig har en ny bil, så vi tør at køre over grænsen 🙂

De fik jo de dejlige Nexus7 i julegave, så der skal nok lægges lidt film på til turen, og så må vi nok også få købt nogle beslag så deres tablets kan sidde ordentligt på nakkestøtterne.

Uge 5, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Fiskefilet med  Råkost og pommes frites fra naboen Rugvængets smørrebrød, andre kunne jo lave Ovnbagte kartofler til i stedet for snydekartoflerne

Tirsdag:

Små stegte kødboller med ris og karrysauce

Onsdag:

Ciabattaboller med skinke ost og dijonsennep

Torsdag:

Laks i folie med nye kartofler, hvidløgs-ingefærflutes og marineret squash

Fredag:

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Lørdag: Fastelavnsfest med husbondens fætre og kusiner og vi slutter nok af med take-out men prøv

Italiensk tomatsuppe med ciabatta

Søndag:

Teriyaki-wok

Uge 4, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Restaurantbesøg gr ælstebarnets fødselsdag

Prøv Frikadeller med Ovnbagte kartofler, skysauce og dampet blomkål/gulerødder

Tirsdag: MADKLUB

Prøv Gullasch

Onsdag:

Rest af oksehøjreb med porre/kartoffelfad prøv Æggekage i ovn

Torsdag:

Kylling i karry med ristaffel (rosiner, bananer, ananas, æbler, ristet kokos, mangochutney, peanuts)

Fredag:

Hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og masser af grønt

Lørdag:

Hverdagsrisotto med spejlæg, flutes og salat

æblekage og små Bananmuffins

Søndag:

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

I dag er det Victorias fødselsdag….Hurra, Hurra, Hurra

Hun sikkert sig en gave får

Som hun har ønsket sig i år

Med dejlig chokolade

Og kager til……..

Victoria, for 11 år siden meldte fantastiske du din ankomst en dag i januar, 2002 – nærmere betegnet den 21. Januar klokken 12.31

Victoria

Det første barn og alt hvad det indebærer, hvor har det været dejligt at lære dig at kende, og ikke mindst at lære os selv at kende i de nye roller.

Nu er du så småt på vej mod teenageårene, og lur mig om ikke de byder på endnu flere sjove, pinlige, trælse og helt igennem fantastiske oplevelser.

11 årigt fødselsdagsbarn

Din mor glæder sig til det hele …….

TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN MIN DEJLIGE SKAT

Projekt motion …. bare en lille smule

Projekt motion – kan det overhovedet lade sig gøre? vil jeg det nok? ja der er jo ikke andre end mig selv til at svare….og jeg ved det ikke, men et eller andet må der ske, snart, for ellers falder min knapt så unge krop sgú nok sammen !!!

En optimering af min planlægning for Familien Lundby Rasmussen og et opgør med prioriteringsrækkefølgen i mit hoved….det tror jeg er en del af opskriften på, hvordan jeg igen kan få lidt struktureret motion ind i min hverdag.

Det er jo indlysende klart, at jeg ville have fantastisk godt af det, men undskyldningerne er mange og de myldrer frem, fordi der er en del , der skal omstruktureres, førend det bliver en ligeværdig konkurrent til alle mine andre meget vigtige gøremål!!!

Prioritering, Prioritering, Prioritering.

I januar lægger jeg blødt ud med at sætte kryds i min kalender på nogle udvalgte dage, hvor jeg skal bruge 45 min-1 time på mig selv, alene, og det kan være at gå en tur eller cykle i kælderen eller hvad ved jeg, noget aktivt, og det skal kunne lade sig gøre mindst 1 gang om ugen.

Uge 3, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Lasagne med blandet salat

Tirsdag:

Pitabrød med kylling og grønt

Onsdag:

Pizza fra det bedste Pizzaria i Næstved Pronto Andre med mere tid eller overskud kan med fordel lave Hjemmelavet pizza med løg og artiskok

Torsdag:

Kartoffel-Porresuppe med brødcroutoner og bacon crisp

Fredag:

Hjemmelavede burgers med hjemmebagte burgereboller

Lørdag:

Forloren hare med hvide og franske kartofler samt sødt og surt

Søndag:

4 kg Oksehøjreb på Weberen med bearnaise og små kartofler og blandet salat

Uge 2, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Spise hos farmor, hun byder på grydestegt kylling , prøv Kylling i gryde med skilt sauce

Tirsdag: MADKLUB

Chiligryde med rissalat

Onsdag:

Sandwiches med rest af flæskesteg, rødkål

Torsdag:

Frikadeller med brød fra bageren og lun bulgursalat som i denne opskrift Kylling med lun bulgursalat

Fredag:

Vi lægger en dejlig Løgismose kyllling på Weberen og serverer den med Små sprøde kartofler i baconsvøb og basilkumscreme (se denne opskrift) Hertil laver jeg nok en salat med babyleaves, cherrytomater, asparges og mandler

Lørdag:

Faster Ole  og onkel Helle byder på dejlig mad  i anledning af en lille mands første fødselsdag HURRA – prøv Broccolitærte med laks

Søndag:

Mexikanske crepes med avocado iceberg, tomater og majs, desuden ost og cremefraiche (opskrift følger)

Et nyt år står for døren….

Et nyt år står for døren, og jeg ønsker mig en del for 2013….

– knapt så mange sindsoprivende begivenheder ville være rart.

– gode helbred, så vi ikke skal bruge så mange ressourcer på sygdom, det ville nu også være en ok bonus.

– fortsat et godt job, fordi jeg elsker det jeg laver for tiden.

– At komme i gang med noget struktureret motion, da min krop jo ikke ligefrem bliver yngre.

– at bruge min have mere, fordi jeg egentlig elsker at gå og rode lidt i jorden, mens ungerne leger omkring mig. Og så synes jeg bare, at det er så fedt, når vi kan tage en flot buket ind, eller kan høste og spise grønt og frugt derudefra.

– at bruge min MAC mere, få ordentligt gang i somes.dk igen, det har sgú været sløjt det sidste år til halvandet.

– at jeg kan få ungerne med i madlavningen, fordi jeg tror på, at vi alle kan få meget ud af det arrangement.

Og sikkert meget meget mere, men det er jo kun et enkelt år på 365 dage og træerne gror jo heller ikke ind i himmelen, så mon ikke jeg skal stoppe nu.