Uge 18, 2017

Mandag: Victoria på lejr med sin klasse på Bornholm til på fredag, Jesper og Alexander hos faster og co

Fiskefrikadeller med råkost og ovnkartofler

Tirsdag:

Rest af lørdagens Lasagne med blandet salat og hvidløgsflutes

Onsdag: Farmor bliver 70 ……HURRA, HURRA, HURRA

Ovnæggekage med forårsløg og bacon

Torsdag:  Victoria til klaver, Jesper i Jylland

Kold mad eller måske rester hos/fra farmor

Fredag: En tur på kirkegården og besøge farfar, det er hans fødselsdag i dag, Victoria kommer hjem fra lejr i dag og har bestilt

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Lørdag: Besøge venner i Roskilde samt besøge Vikingemuseet

Foccacia med forskelligt fyld, grønsagsstave og mager dip

Søndag: En tur i haven

Grille laksestykker,  en hel kylling og skinke/toastspyd, dertil serveres baconsvøbte kartofler, grillet grønt (squash, gul og rød peberfrugt, asparges og løg) og en cremefraichedressing

Krydret oksegryde med spidskålssalat

Fundet på www.arla.dk under Karolines Køkken®

Oksegryde: 25 g smør, 600 g oksebov i tern på ca. 2 x 2 cm, 2 store zittauerløg i skiver, 1 rød peberfrugt i strimler, 1 tsk groft salt , 3 dl oksebouillon, 1 spsk Sambal oelek, 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%

Spidskålssalat: 300 g fintsnittet spidskål, 1 tsk groft salt, friskkværnet peber, 2 spsk rapsolie, 1 spsk hvidvinseddike,
½ dl finthakket kruspersille

Pynt: finthakket kruspersille

Tilbehør: 240 g brune ris, parboiled (ca. 3 dl) – koges efter anvisningen på pakken

Oksegryde:

  1. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde.
  2. Brun kødet i ca. 2 min og tag det op.
  3. Lad resten af smørret gyldne og steg løg og peberfrugt i ca. 2 min. – tag halvdelen fra.
  4. Kom det brunede kød i gryden og tilsæt bouillon, sambal oelek og salt.
  5. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer – eller til kødet er mørt.
  6. Tilsæt flødefraiche og grøntsagerne og varm det godt i gennem.
  7. Smag til

Spidskålssalat:

  1. Kom spidskål, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.
  2. Tilsæt øvrige ingredienser og smag til.
  3. Pynt med persille
Print denne post Print denne post

Uge 17, 2017

Mandag:

Italiensk tomatsuppe med flutes og Grønt med mager dip

Tirsdag:

Nem Pasta Pesto med kylling

Onsdag: Alexander til svømning

Kold mad…..men lav i stedet f.eks. Ovnstegte frikadeller med stuvede kartofler

Torsdag: Victoria til Klaverundervisning

Kylling i karry med ristaffel

Fredag: På lejr med Alexander og hans klasse på Agersø, Mand og resterende børn får nok

Take-Out……men prøv Filetto di maiale ripieno (Fyldt mørbrad) og dertil Kartoffel- og aspargessalat

Lørdag: Hjemme igen efter “døgnvagten” på Agersø, besøg af en ven til mad og hygge

Lasagne med blandet salat og hvidløgsflutes

Søndag: Alexander hjemme igen fra lejr

Wienersnitzler med brasede kartofler, skysauce, franske ærter og “dreng”

Uge 16, 2017

Mandag: 2. Påskedag, afslapning og opladning til hverdagen

Mormors pandekager med is (feriepandekager) forudgået af frugt og grønt i skiver og stave

Tirsdag:

Grille kylling/diverse pølser( og små frikadeller til Valdemar) og dertil grøn salat og Kold kartoffelsalat II

Onsdag: Alexander til svømning

Kold mad, men prøv Kartofler med mozzarella, basilikum og citronkalkun

Torsdag: Victoria til Klaverundervisning, klasserådsmøde i 5.O

Panerede fiskefilet med persillesauce, blomkål og nye udenlandske kartofler

Fredag: J-POPCON for manden og de store børn, Valdemar og jeg disneyhygger

Risengrød med kanelsukker og smørklat og rød saft

Lørdag: J-POPCON / husbonden til Fest i Kongens København

Her rammer vi nok en lækker pizza fra et af byens pizzariaer

Søndag: J-POPCON er slut og trætte børn kommer til madbordet denne aften , nemt og kendt mad

Nudler alá Ponyo

Uge 15, 2017

Mandag: Victoria har filmaften med sit manga-tegnehold, Alexander på besøg hos en kammerat 

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi til tegneholdet, Vi andre får smørrebrød fra naboen Rugvænget Smørrebrød 

Tirsdag: Jesper på job, mor og Valdemusen i Næstved Legeland, de store hænger vist bare ud hjemme

Indisk inspirerede kødboller med ris og grønt

Onsdag: Så må jeg lige på påskeferiens eneste arbejdsdag – nem mad måske hos farmor, hvis ikke skal vi bare have

Kold mad

Torsdag: Skærtorsdag, ud og spise og til koncert med morfar for undertegnede, resten af familien får nok lige startet grille op med

Pølser med pølsebrød, masser af grønt i stave, skiver, tern og stænger

Fredag: Lang fredag, Så skal vi have gang i den nye Gasgrill T500 fra Charbroil,-lækker topmodel, muligvis besøg af en god ven til mad

Tror vi snupper en lille lækker Roastbeef, og laver også Kylling i balsamico-marinade på grill- Til dette må vi nok lige koge lidt saltkartofler, lave en aioli og en basikumspesto, samt en passende salat

Lørdag: Påskelørdag

risotto med svampe og basilikumsmarineret kyllingebryster

Søndag: Påskedag, Stor påskefrokost med Faster og Co samt farmor vi sørge for

Tarteletter med Kylling i asparges

Chocolate chip Cookies

Citronis på karamel-kiksebund

Uge 14, 2017

Mandag: Victoria til Japansk, Jesper og Alexander til Jylland efter en cykel

Kold mad

Tirsdag: Sent fri, og Jesper endnu senere

Stegte ris

Onsdag: Alexander til svømning, Victoria til Mangategning

Rest Tapas (oste, diverse charcuteri, pesto, kiks, ristet rugbrød, ciabatta, frugt og grønt

Torsdag: Victoria til Klaver

Durumruller/pizza

Fredag: Kursusdag 🙂 ……Børnene får påskeferie i dag, Alexander ud og bowle, en kammerat med hjem til overnatning, Victoria hos en veninde

Burgere med kylling

Lørdag: Besøg af dejlige venner

Til forret: Æg med gravet laks

Lammefilet med råstegte kartofler og Tomatsalat til lam

Søndag: Palmesøndag – Besøg af forældre min søster og venner

Forret: Matjessild med varme kartofler og cremefraichedressing

Hovedret: Intervalstegt Culotte med hvide kartofler, bearnaise og grønt

Dessert/ til kaffen: Tines rabarberkage

 

Tomatsalat til lam

Fundet på www.arla.dk

8 tomater i skiver (ca. 500 g), ½ grøn squash i halve skiver (ca. 100 g), 1 stort zittauerløg i halve, tynde ringe, 100 g sorte oliven med sten,
200 g Karolines Køkken® Salatost i tern med chili og rød peber, 2 spsk olivenolie

Pynt: frisk kruspersille

  1. Læg tomat- og squashskiver i et ovnfast, fladt fad.
  2. Fordel herpå løg, oliven og ost.
  3. Dryp olivenolie på salaten og grill retten i   ca. 3 minutter øverst i ovnen, til osten er let gylden.
  4. Pynt med persille og server straks.
Print denne post Print denne post

Æg med gravad laks

Original opskrift fundet på www.hendesverden.dk

150 g gravad laks, 1 tsk væde fra ansjoserne, 2 spsk. hakket rødløg, 2 spsk. hakket dild, 2 spsk. hakket purløg, ½ dl færdigkøbt rævesovs, salt, friskkværnet hvid peber, 6 hårdkogte æg.

Tilbehør: Dild og rugbrød

  1. Kog og afkøl æggene.
  2. Rist rugbrød og skær i pasende små trekanter og  sæt til afkøling.
  3. Skær laksen i små tern.
  4. Bland laksen med løgene, dild, purløg, rævesovs og væde fra ansjoserne.
  5. Smag til med peber og salt.
  6. Pil æggene, og skær dem halvt over på langs. Skær ligeledes lidt af bunden på de halve æg, så de kan stå.
  7. Fordel lakseblandingen på æggene, og pynt med dild.
  8. Placer æggene på rugbrødstrekanterne.
Print denne post Print denne post