Ovnstegte Frikadeller: 300 g hakket svinekød eller kalv/flæsk 10-12 % fedt, 150 g HytteOst 1,5%, 2 spsk havregryn, 3 spsk meget finthakket porrer, 1 tsk groft salt, friskkværnet peber
Stuvede kartofler: 900 g pillekartofler, 1 liter vand, 1 tsk groft salt, ½ liter Karolines Køkken hvid mælkesauce eller ½ l hjemmelavet bechamelsauce, 4 porrer i 2 cm stykker, 1 tsk groft salt, friskkværnet peber
Tilbehør iøvrigt: 250 g dampet broccoli og 200 g letkogte gulerødder
Ovnstegte Frikadeller:
- Bland kød, hytteost, havregryn, porrer, salt og peber, og stil farsen tildækket og koldt i mindst et kvarter.
- Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Form farsen til 12-15 frikadeller og læg dem på bagepapir.
- Træk bagepapiret over på den varme bageplade og steg frikadellerne øverst i ovnen i ca. 25 min. ved 225°.
Stuvede kartofler:
- Kom kartoflerne i en gryde med det kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Pil kartoflerne.
- Bring mælkesaucen i kog. Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i saucen sammen med porrer, salt og peber.
- Bring stuvningen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 6 min.
- Smag til.
Man kan tilsætte lidt revet muskatnød til stuvningen efter smag.