300g pasta, 1 citron, 3 spsk. olivenolie, ½ spsk. tørret oregano, salt, friskkværnet peber, 200g cherrytomater, 1 agurk, 1 rød snackpeber-frugt, 250g gode oliven, 300g artiskokhjerter i olie, 1 ds. kikærter, 150-200g græsk feta, 1 håndfuld frisk basilikum
Serveres med groft brød
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den køle lidt af.
- Pres saften af citronen.
- Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver eller halve.
- Skyl agurken, og skær den i skrå skiver.
- Fjern kernerne fra snackpeberen. Skyl den, og skær den i skiver.
- Dræn oliven og artiskokhjerter fra glassene.
- Skyl kikærterne i en sigte under rindende vand.
- Bland alle ingredienserne i en stor skål.
- Smuldr feta over salaten,
- Pynt med finthakket basilikum.