Mandelflan: 50 g smuttede mandler, 75 g blødt smør, 75 g sukker, 45 g glucose eller flydende honning, 30 g mel
Flødecreme: 2 blade husblas, 4 dl fløde, 1 spsk flormelis, korn af 1 vanillestang eller 2 tsk vanillesukker
Pynt: 200 g skyllede og afdryppede hindbær
Mandelflan:
- Tænd ovnen på 175 grader
- Blend mandlerne meget fint
- Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen, gerne med en håndmikser
- Fordel dejen i flade cirkler på ca. 5 cm på et bagepapir – brug ca 2 tsk dej pr kage
- Bag kagerne 5-7 min. midt i ovnen, til de er gyldne
- Kagerne flyder en del ud , så man kan udstikke dem efterfølgende med en 7 cm udstikker
- Afkøl kagerne inden de løftes af bagepapuret
Flødecreme:
- Udblød husblasen i ca 10 min. i koldt vand
- Tag husblasen op af vandet og smelt den i ½ dl af fløden i mikroovn eller over vandbad
- Afkøl lidt, og pisk resten af fløden til skum sammen med vanille og flormelis.
- Rør lidt af flødeskummet i husblasen, og pisk kort,
- Vend resten af skummet i og fyld i en sprøjte pose
- Læg flødeskumscremen på køl i min 1 time
Saml kagerne:
- Læg 12 kager sammen 2 og to med flødeskumscreme og hindbær, pynt med en lille dut flødeskum og et enkelt hindbær på toppen
Print denne post
2½ dl sødmælk, 20 g rent kakaopulver, 60 g brun farin, 25 g gær, 400 g mel, ½ tsk. salt, 100 g blødt smør, 100 g mørk chokolade
Pensling og pynt: 1 æg, 3 spsk. perlesukker
- Hæld mælk, kakao og farin i en gryde, og varm det forsigtigt op.
- Tag gryden af varmen, rør chokolademælken sammen, og lad det stå, til det er lunt (37°).
- Smuldr gæren, og rør den ud i den lune chokolademælk.
- Tilsæt mel, salt og blødt smør, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i ca. 10 minutter, til dejen er glat og smidig.
- Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 min..
- Sæt derefter dejen på køl i mindst 8 timer (gerne natten over).
- Bræk chokoladen i 12 lige store stykker.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker.
- Tryk stykkerne let flade, og læg et stykke chokolade på midten af hver bolle.
- Fold dejen sammen omkring chokoladen, og form dejen til en rund bolle.
- Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1 time.
- Tænd ovnen på 225grader.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
- Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl dem let på en bagerist, og servér dem lune, så chokolade-midten stadig er flydende.
[Print_link]
Madplaner og opskrifter og chit-chat