Mandelflan med flødecreme og friske hindbær

Mandelflan: 50 g smuttede mandler, 75 g blødt smør, 75 g sukker, 45 g glucose eller flydende honning, 30 g mel

Flødecreme: 2 blade husblas, 4 dl fløde, 1 spsk flormelis, korn af 1 vanillestang eller 2 tsk vanillesukker

Pynt: 200 g skyllede og afdryppede hindbær

Mandelflan:

  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Blend mandlerne meget fint
  3. Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen, gerne med en håndmikser
  4. Fordel dejen i flade cirkler på ca. 5 cm på et bagepapir – brug ca 2 tsk dej pr kage
  5. Bag kagerne 5-7 min. midt i ovnen, til de er gyldne
  6. Kagerne flyder en del ud , så man kan udstikke dem efterfølgende med en 7 cm udstikker
  7. Afkøl kagerne inden de løftes af bagepapuret

Flødecreme:

  1. Udblød husblasen i ca 10 min. i koldt vand
  2. Tag husblasen op af vandet og smelt den i ½ dl af fløden i mikroovn eller over vandbad
  3. Afkøl lidt, og pisk resten af fløden til skum sammen med vanille og flormelis.
  4. Rør lidt af flødeskummet i husblasen, og pisk kort,
  5. Vend resten af  skummet i og fyld i en sprøjte pose
  6. Læg flødeskumscremen på køl i min 1 time

Saml kagerne:

  1. Læg 12 kager sammen 2 og to med flødeskumscreme og hindbær, pynt med en lille dut flødeskum og et enkelt hindbær på toppen
Print denne post Print denne post

koldhævede kakaoboller med chokoladefyld

2½ dl sødmælk, 20 g rent kakaopulver, 60 g brun farin, 25 g gær, 400 g mel, ½ tsk. salt, 100 g blødt smør, 100 g mørk chokolade

Pensling og pynt: 1 æg, 3 spsk. perlesukker

  1. Hæld mælk, kakao og farin i en gryde, og varm det forsigtigt op.
  2. Tag gryden af varmen, rør chokolademælken sammen, og lad det stå, til det er lunt (37°).
  3. Smuldr gæren, og rør den ud i den lune chokolademælk.
  4. Tilsæt mel, salt og blødt smør, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i ca. 10 minutter, til dejen er glat og smidig.
  5. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 min..
  6. Sæt derefter dejen på køl i mindst 8 timer (gerne natten over).
  7. Bræk chokoladen i 12 lige store stykker.
  8. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker.
  9. Tryk stykkerne let flade, og læg et stykke chokolade på midten af hver bolle.
  10. Fold dejen sammen omkring chokoladen, og form dejen til en rund bolle.
  11. Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1 time.
  12. Tænd ovnen på 225grader.
  13. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  14. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  15. Afkøl dem let på en bagerist, og servér dem lune, så chokolade-midten stadig er flydende.

[Print_link]