Uge 9, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: søndag (uge 8) inviterede farmor så på lækker mad, så vi har rykket gårsdagens lasagne til i dag, men ellers prøv:

Skinkestrimler i Teriyakisauce

Tirsdag:

Små farsbrød med soltørrede tomater, kartoffelbåde, broccoli og yoghurtdressing

Onsdag:

Kold mad (lun leverpostej med bacon, æg med rejer, spegepølse, rullepølse og makrel i tomat)

Torsdag:

Hverdagsrisotto med spejlæg

Fredag:

Wraps med oksekød og salat

Lørdag:

Hjemmelavede burgere med pommes frites

Søndag: nok restaurant på vej hjem fra venner, men prøv

Stegte nudler med svinemørbrad

Skinkestrimler i Teriyakisauce

500 g skinkesnitzler i tynde strimler, 10 forårsløg, 1 kinakål, 1 fed hvidløg, 1 spsk olie til stegning, 50 ml teriyakisauce

Tilbehør: 240 g brune ris kogt efter anvisningen på pakken

Snit kinakålen fint. Rens forårsløgene, og skær dem i ringe. Hak hvidløget fint. Brun skinkekødet i en varm wok eller pande i olien. Tilsæt hvidløg, forårsløg og kinakål og teriyakisauce, og steg det i ca. 1 minut. Smag evt. til med mere teriyakisauce.

Serveres med brune ris.

Print denne post Print denne post

Små farsbrød med soltørrede tomater

Farsbrød: 400 g hakket magert kalv og flæsk, 50 g soltørrede tomater, ¼ tsk salt, ¼ tsk peber, 75 g feta salattern light 5%, 25 g sorte oliven uden sten (kan udelades)

Kartofler: ¾-1 kg store kartofler, salt, peber, lidt olie

Dressing: 1 dl yoghurt naturel, 1 fed hvidløg, salt, peber

Grønsager: 500 g dampet broccoli

Kartofler:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i både.
  2. Drys bådene med salt og peber og vend dem i olie i en pose og hæld dem derefter ud i en bradepande med bagepapir.
  3. Stil dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Farsbrød:

  1. Hak de soltørrede tomater.
  2. Rør dem i kødet sammen med salt, peber, 1 dl vand og fetaost.
  3. Tag evt.en tredjedel fars fra og form den til et lille børnefarsbrød. Resten af farsen tilsættes hakkede oliven og formes til to små farsbrød.
  4. Læg farsbrødene i et ildfast fad med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  5. Mærk med en kødnål, om de er gennemstegte. Kødsaften skal være klar.

Dressing: Smag yoghurt til med presset hvidløg, salt og peber.

Grønsager: Skær broccolien  i passende buketter og damp efter smag.

Print denne post Print denne post

Hverdagsrisotto

150 g bacon i skiver, 2 løg, evt. 1 fed hvidløg, 4 dl parboiled ris, 7 dl grøntsagsboullion, 1 tsk oregano, 1 tsk paprika, 3-4 gulerødder, peber, persille til pynt og 4-8 æg til spejlæg

  1. Skær baconen i tern, steg disse sprøde og læg dem på fedtsugende papir.
  2. Hak løg og evt. hvidløg og svits det i lidt af det afsmeltede fedt fra baconen.
  3. Rør risen i og hæld boullion ved. Krydr med oregano og paprika og lidt peber.
  4. Hak gulerødderne groft eller skær dem i tynde skiver og put dem i gryden. Læg låg på og kog i ca. 15-20 minutter ved svag varme til risen er mør.
  5. Server med et drys af persille og spejlæg.

Print denne post Print denne post

Wraps med oksekød og salat

400 g stegt roastbeef, hjemmelavet eller købt, 80-120 g blandede salatblade, 3–4 gulerødder, 8 store bløde tortillabrød, 1 dl blandede friske krydderurter, 1 dl sauce på flaske, f.eks. sursød eller hoisin, 1 1/2 dl yoghurt naturel (3,5%)

  1. Skær roastbeefskiverne i mindre stykker.
  2. Riv eller skær salatbladene i små stykker.
  3. Skræl og riv eller snit gulerødderne fint.
  4. Varm tortillaerne i ovnen eller mikroovnen efter anvisningen på pakken.
  5. Læg så salat, kød, gulerødder og krydderurter på. Hæld saucen over og rul sammen.
  6. Server med yoghurt.

Wrapsene bliver også gode med stykker af grillet kylling eller andet stegt kød.

Print denne post Print denne post

Stegte nudler med svinemørbrad

250 g ægnudler, 1 svinemørbrad, olie, 2 majskolber, 4 spsk. soya, 2 tsk. sukker, frisk koriander

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  2. Skær mørbraden i meget tynde skiver, og svits dem i olie.
  3. Tag kødet af og hold det varmt. Skær majsene af kolben og svits dem på panden, indtil de er gennemstegt.
  4. Tag også majsene af.
  5. Kom nu soya og sukker på panden, og vend godt med de nykogte, afdryppede nudler.
  6. Vend kød og majs med nudlerne, og server med lidt frisk koriander.

Man kan evt. erstatte majs med andre grøntsager som gulerod/porre i juliennestrimler eller ærter.

Print denne post Print denne post

Morgenkaffe i Victorias klasse

Hyggeligt, hyggeligt, hyggeligt, i fredags var vi til forældrekaffe i Victorias klasse, det var bare bare så hyggeligt Vi havde Havregrynsboller og- brød med og så havde alle de andre smør, syltetøj, franskbrød og grove boller, pålægschokolade, juice, kakao, kaffe og te med og så sad vi bare og spiste sammen mens børnene bl.a. underholdt med sangene “Hodja fra Pjort” og “Kan du gætte hvem jeg er” og der blev også lidt legetid efter morgenmaden.

Helt fantastisk start på fredagen.

Havregrynsboller og -brød (10-20 stk og 1 stk)

5 dl vand, 2 dl havregryn, 25 g gær, 1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt, 180 g durumhvedemel, 2 spsk olie, 2 tsk salt, ca. 500 g hvedemel, 1 sammenpisket æg til pensling og havregryn til pynt.

  1. Kog havregrynene med vandet i ca 2 minutter. Afkøl havregrøden til den er lunken og tilsæt da gæren.
  2. Rør så yoghurt, olie, salt og durummel i.
  3. Dæk skålen med film og stil dejen til 1. hævning i en halv time.
  4. Rør  resten af melet i, ælt dejen godt igennem og stil så dejen til 2. hævning i 1 time.
  5. Del dejen i 2 og form et franskbrød af den ene halvdel og sæt det på bagepladen.
  6. Den anden halvdel rulles ud i en firkant ca. 3 cm tyk, og den deles så i de ønskede antal tern/boller 10-20 stk.
  7. Bollerne sættes på en anden bageplade og både brød og boller skal efterhæve (3. hævning) i 15 minutter.
  8. Pensl brød og boller med sammenpisket æg og drys med havregryn, og bag ved 200 grader bollerne i ca. 12-15 minutter og brødet i ca. 25-30 minutter.
  9. Tjek om brød og boller er gennembagte ved at banke dem på undersiden, hvis lyden er hul er bagværket færdigt.

Se flere billeder på min Flickr side.

Print denne post Print denne post