1. December er dagen, hvor drillenissen starter for alvor.
Dette års første nissedrilleri er at den lille frække nisse har fyldt børnenes støvler med ris….bare lige for at minde os om, at han gerne vil have lidt grød inden længe 😉
1. December er dagen, hvor drillenissen starter for alvor.
Dette års første nissedrilleri er at den lille frække nisse har fyldt børnenes støvler med ris….bare lige for at minde os om, at han gerne vil have lidt grød inden længe 😉
Mandag: Jesper i Valby, Victoria til Musikværksted, Alexander hjemme med feber, og i går fik vi Pizza udefra, fordi vi glemte at tage fisken op fra fryseren….så vi prøver i dag at få lavet søndagens menu i dag
Laks i folie med frisk pasta, tomat og basilikum
Tirsdag: Jesper i Valby, og når han kommer hjem og vi har spist, skal der handles det sidste ind til julekomsammen
Frikadeller med Ovnbagte kartofler, skysauce og dampet broccoli
Onsdag: Jesper er i Aalborg, vi skal til juleklip i Alexanders børnehave og bagefter skal vi til fødselsdag hos søde lille Alma og hun har sat far og mor til at lave noget lækkert til aftensmad, men ellers ville jeg have dampet noget ekstra broccoli om tirsdagen og denne dag lavet
Torsdag: Jesper i Valby, jeg skal forberede julekomsammen hele dagen og natten
Italiensk tomatsuppe med ciabatta
Fredag: Tandlæge og forsikringsmøde…og julekomsammenforberedelse til jeg segner 🙂
Frikadellesandwiches med grøntsagsstave
Lørdag: Julekomsammen, kl. 14.00 kommer alle de fantastiske gæster, så må vi håbe at vi er klar !!
Risengrød med kanelsukker, smørklat og hhv KB Juleøl og Kirsebærsaft
Sennepsglaseret herregårdsskinke med brunede kartofler og grønlangkål med øl, rødvin eller sodavand
Godter mm.:
Æbleskiver (købte) med flormelis, jordbærmarmelade, Solbærsyltetøj, Stikkelsbærmarmelade med vanilje og
Stikkelsbærmarmelade med kanel
Vanillekranse, Jødekager, Farmors klejner, Ritas brune kager, Jeanetts pebernødder med tvist af citrus, Paneforte, Luciabrød, Bullar (havregrynskugler fra Bornholm), konfekt, engelsk vingummi og lakridskonfekt, diverse fyldte chokolader, Solbærflæsk, Oldemors chokoladebrød, tørret frugt
Der kommer links på i løbet af dagen, når jeg får tid til at skrive dem og lægge dem op 🙂
Søndag: Afslapning (og nok lidt oprydning) Vi skal nok have rester fra lørdag, men andre kunne jo prøve
Pastagratin med Råkost og Baguettes med Hjemmerørt Hvidløgssmør
Som jeg tidligere har skrevet, har vi hos os en lille (drille-)nisse, der trisser forbi næsten hver nat, fra 1. søndag i advent og frem til juleaften. Den har som regel en lille gave med til børnene, men hvis ikke der jævnligt er sat risengrød, pebernødder og lignende frem, kan den godt finde på at drille lidt. I år prøver jeg at lægge et nyt nissedrilleri op på Somes hver dag som “Dagens Nissedrilleri”, forhåbentligt til inspiration for andre :). Først drilleri kommer op i morgen kl 18.00 (d. 30/11-2009).
Klik her for at se alle drillerierne.
Mine unger synes i hvert tilfælde at det er enormt hyggeligt at finde ud af, hvad den lille nisse har fundet på af narrestreger…..men de elsker selvfølgelig også gaverne, der møjsommeligt bindes på min gamle broderede pakkekalender. Nostalgi for alle pengene 🙂
Lavet så godt som vi kunne ud fra Adam og James Prices anvisninger i Programmet fra DR2 “Spise med Price – Some like it hot”
De beskriver også forløbet på DR´s hjemmeside. og her er hvad vi gjorde i køkkenet:
4 flotte entrecote ( vi valgte dog RibEye), masser af hel sort peber, salt, 1 dl cognac, 2 dl kraftig kalvefond,1 spsk dijonsennep, Ca. 2 dl fløde, evt. creme double (kunne ikke finde creme double, så vi valgte fløde) evt. kulør, hvis ikke saucens farve er så indbydende 🙂
Kan f.eks serveres med kartofler der er smukt turnerede, blancherede i letsaltet vand og stegt gyldne i smør. Pommes frites er også godt. Og naturligvis en skål salat. (hvor vi erstattede salaten med små bundter, ca. 5 stk., haricot verts omviklet med bacon, og stegt i ovnen til baconen er sprød og lækker)
Mandag: Jesper med influenza 🙁 , Victoria til Musikværksted
Tarteletter med Kylling i asparges
Tirsdag: Jesper er nok stadig sløj, så selv om det kun er 2 uger siden vi fik det sidt, så laver vi nok igen
Hjemmelavet pizza (hurtigmodellen med færdig dej og tomatsauce, skinke eller kylling, peperoni, ananas, et godt drys karry og revet ost) og derudover et fad med grønsagsstave
Onsdag: Morfar kigger forbi til god mad 🙂 så på en helt almindelig onsdag skal vi have
Rejecocktail, Steak au poivre med baconsvøbte bønner …..der er nok ikke plads til dessert
Torsdag: Jesper forhåbentlig så frisk, at han kan tage til Valby
Fredag: Julemanden kommer til Næstved og tænder lysene på torvets store juletræ…og så har vi filmaften med gode venner, tror vi deler menuen lidt op til hhv. børn og voksne
Risengrød efter mødet med Julemanden for børnenes vedkommende og ….
… til de voksne Hjemmelavede grillede hamburgere, og så medbringer gæsterne vist alt “snasket” til aftenens film
Lørdag: Bage en masse småkager….og lave adventskrans…
Hakkebøffer med kryddersmør og søde kartofler
Søndag: Hente juletræ, arrangeret af Alexanders børnehave, Frisør et par timer og så skal der laves kalenderlys og juledekorationer til den store guldmedalje
400 g wokstrimler (gerne kalv), 1 løg, 2 gulerødder, 250 g broccoli, 1 spsk oliemargarine, ½ tsk groft salt, ¾ dl teriyakisauce , 2 spsk sojasauce, 1 tsk sambal oelek, ¼ liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
Tilbehør: 240 g brune ris tilberedt efter anvisningen på pakken.
Bøffer: 800 g hakket oksekød 10%, olie til stegning, salt og friskkværnet peber
Kryddersmør: 1 dl frisk estragon, 50 g blødt smør, salt og lidt limesaft
Søde kartofler: 10-12 søde kartofler (eller alm. kartofler), 4 stilke frisk timian, lidt ekstra jomfruolivenolie, lidt salt
Tilbehør iøvrigt: en blandet grøn salat evt. vendt med vinagrette
Kryddersmør:
Søde kartofler:
Bøffer:
Mandag: Jesper i Valby, Victoria til Musikværksted
Pasta Bolognese med grovbrød og grønsagsstave/stykker
Tirsdag: Jesper i Valby, Kommunal- og regionsvalg… Husk nu at stemme !!!!
Onsdag:
Kylling i tomat-flødesauce med pasta
Torsdag: Jesper i Valby
Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole
Fredag: Vi skal begge til julefrokost med jobbet, så børnene ferierer hos mormor og morfar, men en god fredagsret er
Lasagne med blandet grøn salat og hvidløgsflutes
Lørdag: måske sove lidt længe…og vente på at tømmermændene også vælger at holde weekend 🙂
Boeff Stroganoff med Grov kartoffelmos
Søndag: Husbond og morfar en tur til Tyskland og hente lidt til ganen eller ender det blot på sidebenene
Svinekød i soyasauce med nudler (til de voksne) og pølsehorn med grønsagsstave til børnene