Dagens Nissedrilleri (1. December)

1. December er dagen, hvor drillenissen starter for alvor.

Dette års første nissedrilleri er at den lille frække nisse har fyldt børnenes støvler med ris….bare lige for at minde os om, at han gerne vil have lidt grød inden længe 😉

Uge 49, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Jesper i Valby, Victoria til Musikværksted, Alexander hjemme med feber, og i går fik vi Pizza udefra, fordi vi glemte at tage fisken op fra fryseren….så vi prøver i dag at få lavet søndagens menu i dag

Laks i folie med frisk pasta, tomat og basilikum

Tirsdag: Jesper i Valby, og når han kommer hjem og vi har spist, skal der handles det sidste ind til julekomsammen

Frikadeller med Ovnbagte kartofler, skysauce og dampet broccoli

Onsdag: Jesper er i Aalborg, vi skal til juleklip i Alexanders børnehave og bagefter skal vi til fødselsdag hos søde lille Alma og hun har sat far og mor til at lave noget lækkert til aftensmad, men ellers ville jeg have dampet noget ekstra broccoli om tirsdagen og  denne dag lavet

Broccolitærte med laks

Torsdag: Jesper i Valby, jeg skal forberede julekomsammen hele dagen og natten

Italiensk tomatsuppe med ciabatta

Fredag: Tandlæge og forsikringsmøde…og julekomsammenforberedelse til jeg segner 🙂

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Lørdag: Julekomsammen,  kl. 14.00 kommer alle de fantastiske gæster, så må vi håbe at vi er klar !!

Risengrød med kanelsukker, smørklat og hhv KB Juleøl og Kirsebærsaft

Sennepsglaseret herregårdsskinke med brunede kartofler og grønlangkål med øl, rødvin eller sodavand

Godter mm.:

Æbleskiver (købte) med flormelis, jordbærmarmelade, Solbærsyltetøj, Stikkelsbærmarmelade med vanilje og

Stikkelsbærmarmelade med kanel

Vanillekranse, Jødekager, Farmors klejner, Ritas brune kager, Jeanetts pebernødder med tvist af citrus, Paneforte, Luciabrød, Bullar (havregrynskugler fra Bornholm), konfekt, engelsk vingummi og lakridskonfekt, diverse fyldte chokolader, Solbærflæsk, Oldemors chokoladebrød, tørret frugt

Der kommer links på i løbet af dagen, når jeg får tid til at skrive dem og lægge dem op 🙂

Søndag: Afslapning (og nok lidt oprydning) Vi skal nok have rester fra lørdag, men andre kunne jo prøve

Pastagratin med Råkost og Baguettes med Hjemmerørt Hvidløgssmør

Nissedrillerier 2009

Som jeg tidligere har skrevet, har vi hos os en lille (drille-)nisse, der trisser forbi næsten hver nat, fra 1. søndag i advent og frem til juleaften. Den har som regel en lille gave med til børnene, men hvis ikke der jævnligt er sat risengrød, pebernødder og lignende frem, kan den godt finde på at drille lidt.  I år prøver jeg at lægge et nyt nissedrilleri op på Somes hver dag som “Dagens Nissedrilleri”, forhåbentligt til inspiration for andre :). Først drilleri kommer op i morgen kl 18.00 (d. 30/11-2009).

Klik her for at se alle drillerierne.

Mine unger synes i hvert tilfælde at det er enormt hyggeligt at finde ud af, hvad den lille nisse har fundet på af narrestreger…..men de elsker selvfølgelig også gaverne, der møjsommeligt bindes på min gamle broderede pakkekalender. Nostalgi for alle pengene 🙂

Steak au poivre: Peberbøf

Lavet så godt som vi kunne ud fra Adam og James Prices anvisninger i Programmet fra DR2 “Spise med Price – Some like it hot”

De beskriver også forløbet på DR´s hjemmeside. og her er hvad vi gjorde i køkkenet:

4 flotte entrecote ( vi valgte dog RibEye), masser af hel sort peber, salt, 1 dl cognac, 2 dl kraftig kalvefond,1 spsk dijonsennep, Ca. 2 dl fløde, evt. creme double (kunne ikke finde creme double, så vi valgte fløde) evt. kulør, hvis ikke saucens farve er så indbydende 🙂

  1. Bøfferne pudses smukt af og krydres med salt.
  2. Hele peberkorn knuses halvgroft i en morter og bøfferne vendes i peberet, hvorefter de steges i smør iblandet lidt olie.
  3. Efter et par minutter på hver side hældes cognac på og der flamberes.
  4. Tag bøfferne af og hold dem varme.
  5. Panden koges af med den gode kraftige kalvebouillon, og skal det blive rigtig godt, bør den være hjemmekogt.
  6. Tilsæt fløden og lad den koge lidt ind.
  7. Smag til med dijonsennep.
  8. Kom bøfferne tilbage på panden og varm dem igennem.

Kan f.eks serveres med kartofler der er smukt turnerede, blancherede i letsaltet vand og stegt gyldne i smør. Pommes frites er også godt. Og naturligvis en skål salat. (hvor vi erstattede salaten med små bundter, ca. 5 stk.,  haricot verts omviklet med bacon, og stegt i ovnen til baconen er sprød og lækker)

Print denne post Print denne post

Uge 48, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Jesper med influenza 🙁 , Victoria til Musikværksted

Tarteletter med Kylling i asparges

Tirsdag: Jesper er nok stadig sløj, så selv om det kun er 2 uger siden vi fik det sidt, så laver vi nok igen

Hjemmelavet pizza (hurtigmodellen med færdig dej og tomatsauce, skinke eller kylling, peperoni, ananas, et godt drys karry og revet ost) og derudover et fad med grønsagsstave

Onsdag: Morfar kigger forbi til god mad 🙂 så på en helt almindelig onsdag skal vi have

Rejecocktail, Steak au poivre med baconsvøbte bønner …..der er nok ikke plads til dessert

Torsdag: Jesper forhåbentlig så frisk, at han kan tage til Valby

Teriyaki-wok

Fredag: Julemanden kommer til Næstved og tænder lysene på torvets store juletræ…og så har vi filmaften med gode venner, tror vi deler menuen lidt op til hhv. børn og voksne

Risengrød efter mødet med Julemanden for børnenes vedkommende og ….

… til de voksne Hjemmelavede grillede hamburgere, og så medbringer gæsterne vist alt “snasket” til aftenens film

Lørdag: Bage en masse småkager….og lave adventskrans…

Hakkebøffer med kryddersmør og søde kartofler

Søndag: Hente juletræ, arrangeret af Alexanders børnehave, Frisør et par timer og så skal der laves kalenderlys og juledekorationer til den store guldmedalje

Laks i folie med frisk pasta, tomat og basilikum

Teriyaki-wok

400 g wokstrimler (gerne kalv), 1 løg, 2 gulerødder, 250 g broccoli, 1 spsk oliemargarine, ½ tsk groft salt, ¾ dl teriyakisauce , 2 spsk sojasauce, 1 tsk sambal oelek, ¼ liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%

Tilbehør: 240 g brune ris tilberedt efter anvisningen på pakken.

  1. Pil og skræl løg og gulerødder. Skær dem i skiver.
  2. Del broccolien i små buketter.
  3. Brun kødet i oliemargarine – lidt ad gangen i en stor stegepande eller wok. Krydr med salt.
  4. Tag kødet op, og svits grønsagerne. Hæld kødet tilbage og tilsæt teriyakisauce, sojasauce, sambal oelek og fløde.
  5. Lad retten koge et par minutter.

Print denne post Print denne post

Hakkebøffer med kryddersmør og sødekartofler

Bøffer: 800 g hakket oksekød 10%, olie til stegning, salt og friskkværnet peber

Kryddersmør: 1 dl frisk estragon, 50 g blødt smør, salt og lidt limesaft

Søde kartofler: 10-12 søde kartofler  (eller alm. kartofler), 4 stilke frisk timian, lidt ekstra jomfruolivenolie, lidt salt

Tilbehør iøvrigt: en blandet grøn salat evt. vendt med vinagrette

Kryddersmør:

  1. Hak estragonen og rør det sammen med det bløde smør.
  2. Smag til med salt og limesaft, og sæt så kryddersmørret på køl.

Søde kartofler:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
  2. Vend kartoffelstykkerne med hakket timian, lidt olie og salt.
  3. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er møre og gyldne.

Bøffer:

  1. Form 4 eller 8 hakkebøffer og steg dem i olie på en varm pande.
  2. Kødet skal kun lige gennemsteges.
  3. Krydr med salt og peber efter stegning, og server straks de “brand”-varme bøffer med salat, koldt kryddersmør og varme søde kartofler.

Print denne post Print denne post

Uge 47, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Jesper i Valby, Victoria til Musikværksted

Pasta Bolognese med grovbrød og grønsagsstave/stykker

Tirsdag: Jesper i Valby, Kommunal- og regionsvalg… Husk nu at stemme !!!!

Clubsandwiches

Onsdag:

Kylling i tomat-flødesauce med pasta

Torsdag: Jesper i Valby

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Fredag: Vi skal begge til julefrokost med jobbet, så børnene ferierer hos mormor og morfar, men en god fredagsret er

Lasagne med blandet grøn salat og hvidløgsflutes

Lørdag: måske sove lidt længe…og vente på at tømmermændene også vælger at holde weekend 🙂

Boeff Stroganoff med Grov kartoffelmos

Søndag: Husbond og morfar en tur til Tyskland og hente lidt til ganen eller ender det blot på sidebenene

Svinekød i soyasauce med nudler (til de voksne) og pølsehorn med grønsagsstave til børnene