Oksemørbrad i ovn (4 personer)

1,2 kg oksemørbrad, olie til bruning, rigeligt med salt og peber

  1. En pudset oksemørbrad på ca. 1,2 kg snøres med garn, brunes i olie og sættes til afkøling.
  2. Krydr
 mørbraden med rigeligt salt og peber og sæt den i en 225°C varm ovn i ca. 20 minutter.
  3. 
Oksemørbraden tages ud og skal så hvile tildækket i 20 minutter, inden der skæres for.

Jeg bruger næsten altid stegetermometer og regner som hovedregel, at  stegen, ved udtagningen fra ovn skal have følgende centrumstemperatur:

Lidt rød 55-60°C. Rosa 6o-65°C. 
Gennemstegt 65-68°C.

Print denne post Print denne post

Cognacsauce (4 personer)

“Stegesky”,  2 dl cognac, 2 dl portvin, 3 dl fløde, knust madagascarpeber, salt, peber

Panden eller bradepanden, som har været anvendt til stegning af kødet, koges af med cognac og portvin og reduceres derefter kraftigt. Fløden tilsættes og der reduceres yderligere indtil den ønskede konsistens er opnået.
Smages til med salt, peber og knust madagascarpeber.

Print denne post Print denne post

Uge 53, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

En uge der bærer præg af sløjhed hos undertegnede og en masse gøremål som alligevel skal klares 🙂

Mandag: moren i huset på langs…

Pasta Carbonara med ciabatta

Tirsdag: Jesper i Valby, moren er stadig ikke helt frisk, børnene til juletræ på morfars arbejde Novenco

Pølsehorn (færdigdej og brunchpølser) med grønsagsstave

Onsdag: mon man bliver frisk til et hemmeligt bryllup og den lækre frokost hos farmor og farfar. Nå men vi skal i hvert tilfælde have et let måltid til aften

Legeret aspargessuppe med Hattings kuvertbrød 🙂

Torsdag: Nytårsaften, hvor vi skal stå for hovedretten, da vi også lægger hus til festivitasen, men jeg tror at menuen ser nogenlunde således ud

Til dronningens nytårstale ved Casper og Thomas: Mimosa med chips og dip

Forret ved Faster Helle og Onkel Ole: Blinis (på boghvedemel) med cremefraiche, rejer, røget laks, røget hellefisk, tunmoussé, og kaviar og citron

Hovedret: Oksemørbrad med Små bagte kartofler i ovn, asparges i baconsvøb og Cognacsauce

Dessert ved Lasse og Sofie: Tiramisú

Ved midnatsstid ved Casper og Thomas: Kransekage, champagne, chips og dip og vel også lidt slik

Fredag: måske sove lidt længe, hvis de små tillader det 🙂 …og så håbe på at tømmermændene har fundet en andens kaleche at slå sig ned i.

Vi spiser bare rester fra gårsdagens overdådige bord, men hvis ikke der havde været nogle rester, ville den stå på noget simpelt som hjemmelavede burgere eller hotdogs eller sådanne

Lørdag:

Pasta Bolognese med revet ost, og salat

Søndag:

Hakkebøffer med bådkartofler, bearnaise på brev og dampede karotter og broccolibuketter

Kroppen sagde stop….

Som man også kan læse sig til i Uge 52´s madplan, har min krop i den grad sagt fra overfor dejlig julemad så mange dage i træk. Jeg ved ikke lige hvad der gik galt, måske en blanding af, at jeg ikke altid er så flink til at spise til måltiderne og så lige pludselig bare spiser non-stop i 4 dage. Samtidig med at jeg jo mangler den dersens galdeblære, og den er ellers vældig tiltalende i relation til fed mad, som julemaden nok må betegnes at være pr. definition. At jeg heller ikke lige gik de 10.000-13.000 skridt, som jeg plejer på en almindelig arbejdsdag, har nok ikke ligefrem hjulpet mig i disse dage.

Sick cat

Jeg har simpelthen ligget totalt brak i flere dage, været til vagtlæge og har måttet melde mig syg på jobbet, fordi jeg ikke kunne være nogle steder for smerter og andre ting, som jeg skal spare jer for en uddybelse af 🙁 Jeg bevæger mig stadig ikke så langt væk fra det lille vigtige rum i lejligheden og spiser også stadig kedelig og uinteressant mad og drikker uanede mængder væske for at holde en nogenlunde hydreringstilstand på plads.

Jeg håber dog, at jeg kan være klar til nytårsaften, men det bliver vist en af de stille. En af dem uden sprut, sauce i litermål ( for jeg elsker jo ellers sauce), og meget lidt dessert og chips. NytårsMenuén er ellers utrolig lækker, og kan ses i madplanen for Uge 53, 2009, men jeg må og skal dy mig, jeg skal ikke have sådanne en omgang igen.

Uge 52, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

Denne uge fløj hen over os så her er hvad vi fik, og det var vist hverken varieret eller særlig sundt, og der er heller ikke lagt opskrifter op på noget som helst eller foreslået alternative retter ….sorry….man kan ikke nå det hele.

Mandag: Victoria til Musikværksted, og der var en lille koncert. Bravo, hvor gik det fint. Vi fejrer også at undertegnede har fået nyt job pr. 1/3-2010 så maden blev

Pizza/pasta take-out

Tirsdag: Sidste julegaveindkøb, så det blev bare til

Kold mad (dog lun leverpostej med farmors dejlige hjemmesyltede rødbeder)

Onsdag: Lillejuleaften, spisning hos farmor og farfar

risengrød 🙂

Torsdag:Juleaften holdt hos mormor og morfar, hvor menuen stod på

Risengrød til dem, der lystede, efterfulgt af Andesteg med hele svineriet…Mmhhm…

og Risalámande til dessert

Fredag: Julefrokost hos mormor og morfar, undertegnede begynder måske at kunne mærke at der mangler en galdeblære !

Karrysild, Hvide sild med karrysalat, æg med tomat og agurk eller rejer, lune fiskefilet med citron og remoulade, røget ål med scrambled eggs, lune frikadeller med rødkål, rejer med citron og mayonnaise, 2 slags ost, og vindruer

Lørdag: Julefrokost hos Faster Helle og onkel Ole, og moren her bliver dårligere og dårligere !

Karrysild, Hvide sild med karryæggesalat, æg med tomat og agurk, lune frikadeller med rødkål, rejer med citron og mayonnaise, lun leverpostej med bacon, 4 slags ost, og vindruer

Søndag: Hjemmedag og jeg ligger brak….julemaden har ødelagt min mave, den virker slet ikke mere, vi er på bitte små slurke vand og vagtlæge… Resten af familien fik vis mad af tvivlsom karakter…

Parisertoasts 🙂 I ved 2 stykker hvedetoast med skinke og os i mellem, og så lige lunes….sundt og nærende

Dagens Nissedrilleri (24. December) … og det var så det sidste nissedrilleri for i år

24. December, dagen alle, også nissen, har ventet på, så der er ikke så meget dril denne dag, bare spænding og lidt ekstra pakkekalendergaver, der dukker op i løbet af dagen…bl.a. et par limpistoler og masser af klippe/klistre gejl op, biografbilletter til “Alvin og de frække Jordegern 2” kl. 11.00. Mon ikke der diskes op med små lækre slikpakker og godter….det er jo kun jul én gang om året 🙂

Glædelig jul fra drillenissen og familien Lundby Rasmussen.

Dagens Nissedrilleri (23. December)

Vi tager altid juletræet ind og sætter det på fod aftenen til den 23.December, så det kan nå at “folde” sig ud. Og det gør vi også i år. Det skal jo først pyntes julemorgen, men det synes nissen ikke helt om, så han pynter derfor træet med alle børnenes strømper. Og så hænger han et pap-juletræ dekoreret med sokker på  pakkekalenderen, og så ligger nissegaverne under “sokke”-træet.