De sure digitale rønnebær

Nogle venner, dedikerede PC-fyre, var på besøg, da jeg kom hjem fra aftenvagt forleden. De havde været samlet til noget teknisk et eller andet, og jeg tænkte, nu skal jeg da lige vise dem min nye bærbare computer, som jeg jo selv synes er ganske stilet, smagfuld, for ikke lige at nævne det svært lækre design.

Det siger måske sig selv, at det ramte ved siden af, suk, men jeg var jo nok lidt naiv. Nu havde jeg nok glædet mig en lille smule til at vise dem, hvordan form og funktion kan forenes i denne enhed. Og næsten vigtigst af alt at vise dem, at der faktisk findes systemer, som de knapt så computerkompetente (læs: eksempelvis Stine) kan installere uden at det fucker totalt op. Det eneste jeg fik ud af denne sene fremvising var en omgang “Bill Gates er en vores ven”.

I sig selv er det jo ganske flot og loyalt, at de stadig kan syntes Microsoft kan levere de bedste produkter, når nu min nye MacBook/alternativet er: at opstart tager under 2 minutter, en fantastisk brugervenlighed i forbindelse med installationer, samt en ren – stilfuld og funktionel brugerflade.
Man kan jo også undre sig sig lidt, når det kun tager 2 sekunder for min MacBook at logge på vores net, og en af de tilstedeværende var små 20 minutter om selvsamme procedure. Jeg kan, som tidligere nævnt i denne blog,ikke prale af at kunne forklare, hvorfor det er således. Jeg erkender åbentlyst, at jeg aldrig har fået sat mig ind i en skid omkring opsætning af computere, netværk og lignende(da min IT-support har ordnet alt dette), men det er da alligevel slående, at mit bare virker.

Sursursur

Nåh ja, så var der da også nogle velovervejede kommentarer som; “du behøver ikke at stå ved mig, for jeg kan ikke lide Apple”, “jeg kan ikke lide fonten på tastaturet”, eller “hvorfor kan man ikke skubbe fjernbetjeningen ind i kabinettet, ellers smider I den jo bare væk”.
Kære venner, som helt sikkert er volsomt kompetente mennesker indenfor IT …… hvis dette er det eneste, der er gået galt i udviklingen af MacBook, så kan jeg da leve med det, og mon ikke også Apple vil betragte MacBook som værende en bragnde succes. Man kan jo overveje om et par af disse kommentarer bør ramme en udviklers bord på Apple, da det jo er store sager der bliver taget op, det ville måske hjælpe deres innovative team, da deres produkter jo helt sikker mangler nytænkning……not

Steve Jobs blev forleden spurgt af en aktionær, om ikke han mente, at det var et problem at de ikke brugte flere penge på udvikling(skal læses i lyset af en flytning ressourcer i Apple), han svarede:

“I wish it was just a matter of writing checks. If it was just a matter of spending money, Microsoft would deliver good products.”

Ovenstående må godt nydes med en god skål sure rønnebær og et glas friskpresset citronsaft !

PS: jeg er stadig i besiddelse af den omtalte fjenbetjening.

Så kom min MacBook endelig

I går onsdag den 9. maj oprandt dagen hvor min (fødselsdagsgave fra manden) nye MacBook kom med UPS…..desværre var jeg ikke hjemme, jeg måtte forlade min adresse kl 15.00, da jeg skulle på aftenvagt fra 15.30 til 23.30, og tænk sig kl. 15.30 kom pakkerne, så jeg måtte gå i hele 8 1/2 time og vente på at åbne dem.

Macbook i pakker

Men selv om jeg var lidt træt, da jeg kom hjem kl. 23.50, så måtte jeg lige pakke det hele ud og sætte computeren til opladning, så den var klar til at blive brugt hele dagen i dag.

Mackbook pakker ud

Jeg kan ikke prale af at være den helt store haj til det hersens installering, men jeg har da egenhændigt konfigureret computeren, satte det trådløse netværk til at køre og installeret den trådløse Mighty Mouse…..og det virker faktisk.

 

Jeg mangler stadig at installere Office:Mac og AppleCare ProtectionPlan. Måske sætter jeg min IT-support til at installere disse, mens jeg har aftenvagt igen i aften, for så kan jeg bruge den rigtigt i morgen. Han mener dog, at jeg bør gøre det selv i efermiddag inden jeg tager på arbejde, fordi jeg jo lærer mest, hvis jeg gør det selv…….lad os nu se om jeg tør gå i gang……. I mens jeg tager mig mod til har jeg skrevet dette indlæg på Mac’en.

Macbook på vej

Så har vi bestilt min nye computer…som jeg skal have …..fordi jeg jo skal begynde at læse til september. Valget er ikke særlig overraskende faldet på en hvid macbook. Og det er primært fordi den er den lækreste på markedet, og da jeg alligevel ikke ved særlig meget om at bruge en alm. PC, så er det nok ikke så svært at lære at bruge Mac.

Macbook

Den skulle gerne dukke op inden for den næste uge:

Den har følgende specifikationer……og det har jeg ikke rigtig nogen kvalificeret mening om, men min IT-support mener, at det er sådan den skal se ud indeni.:

  • 2,0 Ghz Core Duo
  • 1 Gb RAM
  • 80 GB Harddisk
  • DVD brænder
  • 13″ Widescreen

Og når man så får sådan en fin computer, der er bærbar, så må man jo også have noget at bære den rundt i. Så jeg har valgt denne taske, som selvfølgelig må være rød, så den matcher mit røde kamera, også selv om disse 2 effekter sjældent vil blive set sammen.

Taske til Macbook