Kartoffelsuppe – italian style

3-4 salsicciapølser, olivenolie, 1 hakket løg, 2 stilke snittede bladselleri, 1 liter hønseboullion, 1-2 dl fløde, 2-300 g kartofler i skiver, 200 g palmekål, salt og friskkværnet peber

Topping: 200 g bacon terninger, persille

Desuden: godt brød

  1. Klem farsen ud af pølserne, og steg den i lidt olivenolie.
  2. Lad farsen brune let.
  3. Tilsæt løg og bladselleri, og sautér kort, uden at grøntsagerne tager farve.
  4. Hæld boullin og fløde på, og kog op.
  5. Tilsæt kartoflerne, og lad dem simre i suppen i 15-20 minutter .
  6. Snit palmekålen groft, kassér den nederste ende af kålen. og kom den med i suppen,
  7. Den skal have ca. 10 minutter.
  8. Smag til inden servering.
  9. Rist baconen sprød og anret suppen i store varme skåle eller dybe tallerkner.
  10. Top med bacon og persille, og servér straks.

[print Link]

 

Kardemommestang med perlesukker

Gærdej: 2½ dl lunkent vand, 25 g gær, 1 dl brun farin, 5½ dl mel, 2 tsk stødt kardemomme, 1 nip salt, 75 g blødt smør

Fyld: 2½ spsk stødt kardemomme, 2 tsk knuste kardemommefrø, 150 g blødt smør, 1 dl sukker

I øvrigt: mel til udrulning, æg til pensling, perlesukker og hakkede hasselnødder

Gærdej: 

  1. Rør vand og gær sammen, så gæren opløses.
  2. Rør farin i, og derefter mel, til dejen er blød og lækker smidig.
  3. Vent evt med lidt mel, og se om der er behov for det hele.
  4. Rør kardemomme, salt og smør i , og lad derefter dejen stå 45 minutter tildækket ved stuetemperatur.

Fyld:

  1. Rør begge slags kademomme med sukker og smør

Samling af kagen: 

  1. Drys et bord med mel, og rul dejen ud i en rektangulær form på ca. 50 x 50 cm.
  2. Smør fyldet på dejen, luk enderne op. og fold dejen sammen til en bred stang.
  3. Klip den ind fra begge sider og hele vejen op.
  4. Pisk ægget med 2-3 spsk koldt vand, og pensl stangen.
  5. Drys med perlesukker og hakkede nødder, og bag den ved 190 grader i ca. 35 minutter, til den er gennembagt.
  6. Dæk den evt. med folie sidst på bagetiden, hvis den er ved at blive for mørk.
Print denne post Print denne post

Gærkage med chokoladeremonce

Remonce: 150 g smør, 100 g sukker, 1 tsk vanillesukker, 75 g smuttede hakkede mandler, 100 g hakket mørk chokolade

Gærdej: 150 g smør, ½ dl sødmælk, 50 g gær, ½ tsk salt, 1 spsk sukker, 2 tsk kardemomme, 2 æg 350 g mel

Derudover: æg til prnsling og perlesukker til pynt.

Remonce:

  1. Rør ingredienserne til remoncen sammen

Gærdej:

  1. Smelt smørret.
  2. Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og smeltet smør og rør sammen.
  4. Ælt mel i dejen, til den er glat og smidig.

Saml kagen:

  1. Tag ½ af dejen fra.
  2. Fordel den anden ½ af dejen i en smurt form – dejen må gerne komme lidt op ad siderne.
  3. Fordel remoncen på dejen.
  4. Rul resten af dejen ud til tynde “pølser” i forskellige størrelser, og flet et låg til kagen.
  5. Stil kagen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  7. Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter, til kagen er gylden.
  8. Afkøl kagen en smule. og server evt med flødeskum eller cremefraiche.

Man kan erstatte den hakkede chokolade med rosiner

Print denne post Print denne post

Uge 18, 2020

Mandag:   

Chili sin Carne

Tirsdag: 

Clubsandwich med parmaskinke

Onsdag: 

Hjemmelavede fiskefingre med pommes frites og råkostsalat

Torsdag: 

Nudler med kylling

Fredag:   1. maj uden de store armbevægelser gr Corona  . Vi prøver sliders fra Bækkels

lav i stedet  Fyldte squash med oksekød og mozarella

Lørdag: 

Grille forskellige pølser med Kold kartoffelsalat II

Søndag: Farmors fødselsdag …….hurra – hurra- hurra

Jesper laver nudelbowls

Tomat og squash i fad

6 tomater i skiver, 2 squash o skiver, 2 rødløg i skiver , 1 spsk olivenolie, 30 g revet parmasan, salt, friskkværnet peber, basilikumsblade

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smør et  rundt fad med lidt af olivenolien.
  3. Arranger skiver af tomat, squash og rødløg i en ring, start med den yderste cirkel først.
  4. Dryp resten af olivenolien over, og drys med ost, salt og peber.
  5. Bag i ovnen i ca 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
  6. Pynt med basilikum og server til  div. kødserveringer, den går fint til både ko, gris, lam og kylling.
Print denne post Print denne post

Perlebygotto med grønne asparges

1 bundt grønne asparges, ½ bundt bredbladet persille, ½ dl olivenolie, 2 fed hvidløg, 1 rødløg, 2 stilke bladselleri, 300 g perlebyg, 1 dl hvidvin, 8 dl kyllingefond, 50 g smør, 75 g vesterhavsost

  1. Skyl asparges, og knæk den træede ende af.
  2. Skær resten af aspargsene i 1 cm stykker – gem toppene for sig.
  3. Blanchér toppene i 1-2 minutter i kogende vand.
  4. Skyl og tør persillen.
  5. Blend olivenolie med persille, og vend aspargestoppene heri.
  6. Pil og hak rødløg og hvidløg. Rens bladselleri, og snit den fint.
  7. Steg hvidløg, rødløg og bladselleri i olie i en stor gryde, til løgene er klaret.
  8. Tilsæt perlebyg, og steg i 1 minut,
  9. Hæld vin på, og lad den koge væk
  10. Hæld derefter halvdelen af fonden på, og lad gryden simre til fonden er absorberet.
  11. Rør indimellem
  12. Hæld den resterende  fond på , og lad gryden simre igen til fonden er absorberet.
  13. Tilsæt aspargessnitterne de sidste 5 minutter
  14. Sluk for varmen og tilsæt smør og ost- Smag til med alt og peber. Lad bygottoen trække i 3 minutter.
  15. Anret i skåle med aspargestoppe og evt lidt ekstra ost på toppem.
  16. Server straks

 

Print denne post Print denne post

Uge 16, 2020

Mandag:  2. Påskedag

Shawarma med kylling

Tirsdag:  

Farmors millionbøf

Onsdag: Take away fra Kirk&jensen

Den onde frikadellesandwich……

Torsdag: 

Kylling i karry med ristaffel

Fredag:   

Laks i folie med nye kartofler, hvidløgs-ingefærflutes og marineret squash

Lørdag: Take-away . lækker sushi fra SushiTakumi Næstved 

men lav i stedet f.eks. Græskarsuppe med linser og ristede græskarkerner og brød med hvidløgsost

Søndag:

Indianstyle kødboller i hot curry