Remonce: 150 g smør, 100 g sukker, 1 tsk vanillesukker, 75 g smuttede hakkede mandler, 100 g hakket mørk chokolade
Gærdej: 150 g smør, ½ dl sødmælk, 50 g gær, ½ tsk salt, 1 spsk sukker, 2 tsk kardemomme, 2 æg 350 g mel
Derudover: æg til prnsling og perlesukker til pynt.
Remonce:
- Rør ingredienserne til remoncen sammen
Gærdej:
- Smelt smørret.
- Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og smeltet smør og rør sammen.
- Ælt mel i dejen, til den er glat og smidig.
Saml kagen:
- Tag ½ af dejen fra.
- Fordel den anden ½ af dejen i en smurt form – dejen må gerne komme lidt op ad siderne.
- Fordel remoncen på dejen.
- Rul resten af dejen ud til tynde “pølser” i forskellige størrelser, og flet et låg til kagen.
- Stil kagen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter, til kagen er gylden.
- Afkøl kagen en smule. og server evt med flødeskum eller cremefraiche.
Man kan erstatte den hakkede chokolade med rosiner
Print denne post