Ferie :)

3 ugers ferie er begyndt…..

1. uge er gået med hygge hjemme, børnene har haft legekammerater på besøg til overnatning i telt i haven. Victoria, Alexander og min kære husbond har også sovet derude en enkelt nat. Ellers har vi brugt tid på pakning til frankrigsturen, spisning med en god veninde, forrudeskift efter endnu et stenslag 🙁

Uge 30, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Så fik Familien Lundby Rasmussen endelig ferie…..alle sammen

Mandag: Ny forrude til C3 Picassoén igen, så vi hænger ud hjemme og vasker tøj til ferien

Mexikanske crepes med salat, ost og cremefraiche

Til dessert tror jeg vi skal lave Smores over bål på terassen

Tirsdag: jeg skal spise ude med en veninde resten af familien får

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Onsdag: MADDAG MED UNGERNE og de bestemmer menuen, men jeg bestemmer, at der skal være forret, hovedret og dessert

Hamburgers på grill

Torsdag: Takeout men prøv

Tagliolini med krabbe

Fredag:

Paprikakylling

Lørdag:

Grille pølser med Pastasalat med cremefraiche, feta og pinjekerner og grønsagsstave

Søndag:

Vagabondens Livret

Laks på (kugle)grill med grønsager og sauce verte

Laks: 800 g laksefilet med skind, salt og peber, 1 bundt frisk timian, evt rosmarin

Grillede grønsager: 1 knold fennikel, 1 stort rødløg, 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt, olivenolie, salt og peber

Sauce Verte: 2 dl græsk yoghurt 10%, 1 spsk citronsaft, 1 spsk, hakket timian, 3 spsk hakket persille, ½ fed presset hvidløg, 1 hakket cornichon. ½-1moden avocado, salt og peber

Tilbehør: godt brød eller nye kogte kartofler

Tænd op i grillen. gå først videre med grilningen af fisken, når grillen er klar.

Laks:

  1. Drys laksen med salt og peber.
  2. Dyp krydderurterne i vand og fordel dem på risten i kuglegrillen i et jævnt lag.
  3. Læg laksen ovenpå og læg da låg på, husk art have åbnet spjældet i bunden, samt at justere spjældet i låget til halvåbent.
  4. Lad laksen stege i ca, 20 minutter.
  5. Kig til den undervejs, når der er trukket hvidt proteinstof ud af kødet og det virker mørt, så er laksen færdig og skal tages af grillen.

Grillede grønsager: D

  1. el fennikelknold og løg i 6 både hver.
  2. Halver peberfrugterne og fjern stok/kerner.
  3. Pensl alle grønsagerne med olie og læg den på grillen, gerne oven på krydderurterne.
  4. Grill ved middel varme, man kan fugte krydderurterne lidt inden grønsagerne lægges på.
  5. Tag grønsagerne af i tagt med at der er møre (det er forskelligt grønsager imellem).
  6. Når alle grønsager er færdige blandes de i en skål med lidt olie, salt og peber.

Sauce Verte:

  1. Blend alle ingredienserne til sauce verte til den er jævn og grøn.
  2. Smag til med salt og peber.
Print denne post Print denne post

 

Crepes Suzette

1 portion pandekager som i Mormors Pandekager

Appelsinsauce: 2 spsk sukker, Saft af 2 appelsiner, Saft af 1 citron, Skal af 1 øko appelsin, 1 stor spsk smør,
5 cl Grand Marnier, Cognac til flambering

Bag pandekagerne efter opskriften.

Appelsinsauce:

  1. Smelt sukkeret til lys karamel på en opvarmet pande.
  2. Tilsæt smørret, og når det er bruset af tilsættes appelsin- og citronsaft samt Grand Marnier.
  3. Kog Saucen op og vend pandekagerne i saucen én ad gangen, hvorefter de skal foldes sammen i kvarte.
  4. Når alle pandekager er foldede og samlede på panden, hældes cognac over og der flamberes.
  5. Serveres omgående evt. drysset med lidt ristede mandelsplitter og en god vanilleis.

Print denne post Print denne post

Uge 29, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Børnenes 3. sommerferieuge…..den mindste bliver sendt i dagpleje og de store bliver nænsomt drysset til de forskellige bedsteforældre i ugens løb, fordi vi lige skal have klaret de sidste 5 arbejdsdage inden ferien 🙂

Mandag: Morfar til mad som tak for pasning …..

Svensk pølseret

Tirsdag: De store på BonBonlandstur med farmor, så hun inviteres på aftensmad

Wokret med kalv, kokosmælk og karrypasta

Onsdag:

Stegte ris

Torsdag: Tandlæge igen 🙁 så jeg hælder til “blød mad”

Conchiglioni med porrer, fløde og parmaskinke

Fredag: Så fik vi endelig ferie ….. dejligt

Grille noget lækkert…..er ikke helt sikker på hvad….endnu

Lørdag: Hygge med ungerne, husbonden skal i biografen, måske spiser de her først

Frikadeller med blandet salat og Kold Kartoffelsalat

Dessert: Æblekage til de voksne og Kærnemælkspandekager med Ahornsirup til børnene

Søndag: Måske er vi ude og rulle en sommertur eller ?

men prøv at lave Spaghetti al Lemone

og måske en lækker dessert Fersken-is med sommerbær

Uge 28, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Børnenes 2. sommerferieuge…..hvor vi voksne desværre stadig skal lidt på job

Mandag:

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Tirsdag: Valdemar har fødselsdag…..Hurra…. besøg af dagplejen, og hygge hele dagen, de store børn kører med mormor i sommerhus

Rød Gazpacho (Spise med Price) og Grøn Gazpacho, dertil chorizo og godt brød

Onsdag: Mormor og de store børn kommer hjem fra sommerhus

Svinekød i Soyasauce og til dessert Mormors pandekager med is

Torsdag: Besøg af en god ven, og victoria har besøg af en veninde

Svinemørbrad a´la´orange

Fredag: Alexander med overnatning hos en skolekammerat, mig til tandlæge i 5 stive timer 🙁 øv

Vi skal have rester, men andre kunne lave Hjemmelavet pizza med løg og artiskok

Lørdag: Vi holder Valdemars fødselsdag for familie og venner

Vi skal have Mormors boller, kagemænd lavet af vandbakkelser (billede og opskrift følger) og den lækre Kanelkage

til aften står den på kold mad med :

Æg, tomat, agurk og rejer mayo og citron

Lun leverpostej med bacon,

Spegepølse med ristede løg og remoulade,

Rullepølse med rå løg og karse

og til det noget lækkert rugbrød

Søndag: Besøg af gode venner fra Blovstrød

Noget på grillen – vi er ikke helt sikre endnu, andre kunne lave Hverdagsrisotto med spejlæg

I dag er det Valdemars fødselsdag…..Hurra, Hurra, Hurra

Han sikkert sig en gave får

Som han har ønsket sig i år

Med dejlig chokolade

Og kager til……..

Valdemar, for 2 år siden meldte du din dejlige ankomst en dejlig dag i juli 2011, du hoppede elegant forbi fars fødselsdag og undgik behændigt Caspers – Du kom lige på din fødseldag den 9. Juli klokken 01.58

Collage

som forældre til dine store søskende, har du med dit livlige væsen, fået far og mor op af stolene, der er knald på og vi iler efter dig, du er en travl herre, og du skal nok nå langt med den ihærdighed og med dit fantastiske temperament.

Foto fra fødselsdagen

STORT TILLYKKE TIL MINDSTEMANDEN I VORES LIV

Grøn Gazpacho

Fundet på www.smag-behag.dk

3-4 skiver lyst brød uden skorpe
2 fed hvidløg
1 lille bdt. bredbladet persille
3-4 kviste frisk koriander
1 bdt. forårsløg
1 agurk
2 stilke blegselleri
1 grøn peberfrugt
1 frisk chili
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
2-3 spsk. lime- eller citronsaft
1/4 l grøntsagsbouillon eller vand
1-2 spsk. jomfruolivenolie
Salt og peber

  1. Riv brødet i mindre stykker og overhæld dem med koldt vand.
  2. Lad dem trække 10 minutter.
  3. Pluk persille- og korianderbladene fri for stilke og skyl dem grundigt.
  4. Rens forårsløgene og snit dem fint. Skræl agurken, halvér den og skrab kernerne ud med en teske. Skræl blegselleristilkene. Skyl peberfrugten og befri den for stilk, frø og mellemvægge. Skær grøntsagerne i små terninger.
  5. Knug vandet af brødet og blend det jævnt sammen med persille, koriander og halvdelen af grøntsagerne.
  6. Tilsæt krydderier og lime- eller citronsaft og kør det jævnt.
  7. Hæld suppen over i en skål og rør kold bouillon eller vand og olivenolie i.
  8. Smag til med salt og peber og sæt suppen og resten af grøntsagerne i køleskabet i min. 1 time.
  9. Anret suppen i skåle og top op med grøntsagerne.
Print denne post Print denne post