Grøn Gazpacho

Fundet på www.smag-behag.dk

3-4 skiver lyst brød uden skorpe
2 fed hvidløg
1 lille bdt. bredbladet persille
3-4 kviste frisk koriander
1 bdt. forårsløg
1 agurk
2 stilke blegselleri
1 grøn peberfrugt
1 frisk chili
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
2-3 spsk. lime- eller citronsaft
1/4 l grøntsagsbouillon eller vand
1-2 spsk. jomfruolivenolie
Salt og peber

  1. Riv brødet i mindre stykker og overhæld dem med koldt vand.
  2. Lad dem trække 10 minutter.
  3. Pluk persille- og korianderbladene fri for stilke og skyl dem grundigt.
  4. Rens forårsløgene og snit dem fint. Skræl agurken, halvér den og skrab kernerne ud med en teske. Skræl blegselleristilkene. Skyl peberfrugten og befri den for stilk, frø og mellemvægge. Skær grøntsagerne i små terninger.
  5. Knug vandet af brødet og blend det jævnt sammen med persille, koriander og halvdelen af grøntsagerne.
  6. Tilsæt krydderier og lime- eller citronsaft og kør det jævnt.
  7. Hæld suppen over i en skål og rør kold bouillon eller vand og olivenolie i.
  8. Smag til med salt og peber og sæt suppen og resten af grøntsagerne i køleskabet i min. 1 time.
  9. Anret suppen i skåle og top op med grøntsagerne.
Print denne post Print denne post