Shepard´s pie med blomkålslåg

Fundet i Femina, 33/2017

man kan bruge kartoffelmos i stedet 🙂

1 stort løg, 2 fed hvidløg, olie til stegning, 400 g hakket oksefars, 1 spsk finthakket frisk timian (eller 1 tskfuld tørret), 1 spsk finthakket frisk rosmarin (eller 1 tskfuld tørret) lt og frikskkværnet peber, 1 stor gulerod, 2 stængler bladselleri, 2 dl hvidvin, 2½ dl okseboullion, 140 g tomatpure, 2 spsk mel

Blomkålslåg: 1 blomkål, 75 g smør, salt og friskkværnet peber

Til servering: groft brød og evt en grøn salat

Blomkålslåg:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Fjern bladene fra blomkålen, og skær den i buketter.
  3. ‘Kog dem helt møre i letsaltet vand i 10-15 minutter.
  4. Hæld vandet fra, og kom den kogte blomkål over i en blender eller fooodprosessor.
  5. Tilsæt smør, salt og peber, og blend, indtil du har en helt glat puré.

Iøvrigt:

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige.
  2. Tilsæt kød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet.
  3. Skræl og riv guleroden fint.
  4. Skær bladselleristænglerne i tynde skiver.
  5. Vend det i gryden, og steg et par minutter.
  6. Hæld hvidvin, boullion og tomatpuré i gryden, og rør rundt.
  7. Drys mel i, og rør igen, indtil saucen tyknes.
  8. Smag kødsaucen til, og hæld den over i et ovnfast fad eller et tærtefad med høje kanter.
  9. Top med blomkålspuré. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, indtil blomkålslåget er gyldent.
  10. Server med groft brød og gerne en grøn salat.
Print denne post Print denne post

Nudelret med laks, peanuts og forårsløg

Fundet i Femina, 33/2017

500 g laks, kokosolie eller smagsneutral olie til stegning, 4 spsk. fiskesauce, saften af 1 limefrugt, 300 g fuldkornsægnudler, 4 fed hvidløg, 4-5 cm frisk ingefær, 1 lille spsk rød karrypasta, den fede del af en dåse kokosmælk, 2 spsk peanutbutter, 3 forårsløg, 1 håndfuld, saltede peanuts, frisk koriander

  1. Skær laksekødet i store tern.
  2. Steg dem i olie i en wok eller dyb pande,
  3.  Dryp  1 spsk fishsauce og saften af ½ lime over og vend forsigtigt ternene , så de forbliver hele.
  4. Tag lakseternene af wokken, læg dem over i et fad, og dæk med alufolie.
  5. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så ikke de klistrer sammen.
  6. Riv hvidløg og ingefær, og svits det i olie i en wok eller dyp pande sammen med karrypasta.
  7. Lad det stege et par minutter, inden kokosmælk og peanutbutter, tilsættes, og saucen røres sammen.
  8. Smag til med ca. 3 spsk fishsauce og saft af ½ limefrugt.
  9. Tilsæt nudlerne, og vend forsigtigt lakseternene i.
  10. Top retten med forårsløg skåret i skiver på skrå samt peanuts og koriander.
  11. Server straks.
Print denne post Print denne post

Halloumi-burger med avocado og æg

Set i Femina 33/2017

250 g halluomi (250 g), olie til stegning, 4 store ciabattaboller, 4 æg, evt smør til stegning, 1 bakke spirer

Avocadomos:  2 avocadoer, saften af 1-½ citron, salt og friskkværnet peber, 2 forårsløg

Avocadomos:

  1. Mos avocadokødet med en gaffel, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  2. Skær forårsløgene i tynde skrå skiver og bland dem i mosen.

i øvrigt:

  1. Skær halloumi-osten i 4 tykke skiver,
  2. Steg dem i olie på en pande, så de bliver flot gyldne.
  3. Lun bollerne på en brødrister eller i ovnen.
  4. Spejl æggene i smør og/eller olie på en pande, og kværn salt og peber over.
  5. Smør bollerne med avocadomos, og fyld dem med spirer, halloumibøffer og spejlæg.
  6. Server straks
Print denne post Print denne post

 

Uge 35, 2017

Mandag:

Rugbrødssandwiches med basilikumspesto, røget laks, babyleaves og avocado

Tirsdag: 19 års bryllupsdag

Italiensk take-out og Asti

Onsdag:

Pasta med tomatsauce, tørristet parmaskinke og parmesanost

Torsdag: Kursus i København

Wraps med kylling og pestorisotto, nok også med lidt mere børnevenligt fyld til wrapsene på bordet (tomater, agurker, cremefraiche, små frikadeller, majs og ærter), da det er lidt et sats med pestorisottoen alene

Fredag: 

Lasagne med blandet grøn salat og hvidløgsflutes

Lørdag: Lækker aftensmad hos farmor sammen med Faster og co

Flæskesteg med all the trimmings og citronfromage

Søndag: Afslapning i familiens skød

Fiskefilet med pommesfrites / Frittata med laks

Uge 34, 2017

Mandag:

Pita med falafel, chilisauce, cremefraichedressing og grønt

Tirsdag:

Hverdagsrisotto med spejlæg

Onsdag:

Kalkunsticks med kartofler i ovn/pommes frites og grønt

Torsdag:

Æggekage i ovn med bacon, brunchpølser, Lækkert groft brød fra Bageren og forskelligt grønt

Fredag: Spise hos Sofie og Helena – lav f.eks.

Italiensk tomatsuppe med flutes og Grønt med mager dip

Lørdag:

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi

Søndag:

Foccacia med forskelligt fyld, grønsagsstave, og så slutter vi nok af med lidt frugt eller frugtsalat med råcreme

Oreoshake (4 glas)

fundet på www.oreo.com/recipes

4 tsk chokoladesirup, 8 Oreo original, 2½ dl mælk, 5 dl blødgjort vanilleis, jordbær og flødeskum til pynt

  1. Tag 4 glas og hæld 1 tsk chokoladesirup i hvert.
  2. Vip glassende så bund og sider bliver dækket af sirup.
  3. Tag 4 Oreokiks og blend dem
  4. Tilsæt mælk og is og blend til du har en ensartet masse.
  5. Hæld milkshake i glassene og pynt med flødeskum og jordbær og de resterende Oreo.
  6. Server straks
Print denne post Print denne post

Ovnstegt timiankylling og spinatsalat med jordbær

Fundet i et af sommerens LIMEblade

500 g nye kartofler, 4 kyllingebrystfileter, 4 spsk olivenolie, 1 lille bundt timian, salt og friskkværnet peber

Spinatsalat: 250 g jordbær, 100 g frisk babyspinat, 200 g frisk mozarella, 2 spsk balsamicoeddike, 6 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber, 1 håndfuld basilikumblade

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarte.
  3. Læg kyllingefileterne ovenpå kartoflerne,
  4. Dryp olivenolie over kylling og kartofler.
  5. Krydr med hakket timian, salt og peber.
  6. Steg kylling og kartofler i ovnen i ca. 30 minutter.

Spinatsalat:

  1. Rens jordbærrene, og skær den i skiver,
  2. Skyl og tør babyspinaten,
  3. Bræk mozarellaen i indrestykker,
  4. Vend babyspinat sammen med jordbær og og mozarella.
  5. Dryp med balsamicoeddike og drys med basilikumblade.
  6. Vend forsigtigt salaten sammen.
  7. Server kyllingefileter og kartofler direkte i fadet med spinatsalaten som tilbehør
Print denne post Print denne post

 

Uge 33, 2017

Mandag: Skolestart for de store i hhv 6. og 9. klasse

Svinekød i soyasauce med nudler

Tirsdag: besøg af farmor

Bagt laks med asparges og urtecreme

Onsdag:

Grille forskellige pølser med brød og grønt

Torsdag:

Frikadeller (men på kyllingefars)med kartofler, skysauce og dampet broccoli/blomkål

Fredag: Jesper til Sommerfest på jobbet, vi har muligvis en kammerat med hjem og lege til Valdemar

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Lørdag: Til fødselsdag hos en fætter – lav f.eks.

Stegt flæsk med persillesauce

Søndag: måske et par timer i BonBonland med Valdemar

Kalkunsticks med kartofler i ovn og grønt