Fundet i Femina, 33/2017
man kan bruge kartoffelmos i stedet 🙂
1 stort løg, 2 fed hvidløg, olie til stegning, 400 g hakket oksefars, 1 spsk finthakket frisk timian (eller 1 tskfuld tørret), 1 spsk finthakket frisk rosmarin (eller 1 tskfuld tørret) lt og frikskkværnet peber, 1 stor gulerod, 2 stængler bladselleri, 2 dl hvidvin, 2½ dl okseboullion, 140 g tomatpure, 2 spsk mel
Blomkålslåg: 1 blomkål, 75 g smør, salt og friskkværnet peber
Til servering: groft brød og evt en grøn salat
Blomkålslåg:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Fjern bladene fra blomkålen, og skær den i buketter.
- ‘Kog dem helt møre i letsaltet vand i 10-15 minutter.
- Hæld vandet fra, og kom den kogte blomkål over i en blender eller fooodprosessor.
- Tilsæt smør, salt og peber, og blend, indtil du har en helt glat puré.
Iøvrigt:
- Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige.
- Tilsæt kød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet.
- Skræl og riv guleroden fint.
- Skær bladselleristænglerne i tynde skiver.
- Vend det i gryden, og steg et par minutter.
- Hæld hvidvin, boullion og tomatpuré i gryden, og rør rundt.
- Drys mel i, og rør igen, indtil saucen tyknes.
- Smag kødsaucen til, og hæld den over i et ovnfast fad eller et tærtefad med høje kanter.
- Top med blomkålspuré. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, indtil blomkålslåget er gyldent.
- Server med groft brød og gerne en grøn salat.