Uge 9, 2016

Mandag: 29/2 en veninde har fødselsdag…..hun er jo nærmest evigt ung ….vi andre fylder jo år hvert år 🙂 Tillykke søde Sofie. Victoria til Japansk

Tror vi springer på resten af den kæmpe kebabpizza der blev leveret i går…….appetitten var mindre end beregnet,,,,,,faktisk lige som det skal være dagen efter en fantastisk fest 🙂

Tirsdag: Nye arbejdstider fra i dag, samme timer men ligger bedre 🙂

Frikadeller med Ovnbagte kartofler og Stuvet blomkål

Onsdag: Svømning for Alexander

Gullasch med Kartoffelmos

Torsdag: Familien hygger alene, for jeg skal lige ud og have styr på børnevaccinationsprogrammet mm. sammen med min søde nye kollega

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Fredag: Til fødselsdag hos mandagens fødselar, Victoria til klaver og Japansk,  familien disneyhygger  med

Hjemmelavet pizza – alle vælger eget fyld

Lørdag:

Pulled Pork/ Spareribs i Hjemmebagte burgerboller med Coleslaw og bådkartofler

Søndag:

Boef Stroganoff med Grov kartoffelmos

Lemoncurd

Opskrift fundet i Hendes Verden 9/2010

Saften af 4 økologiske citroner, 124 g smør, 2 tsk fintrevet citronskal, 2245 g sukker, 4 past. æggeblommer

  1. Pres citronerne for saft og si saften over i en gryde.
  2. Bring saften i kog.
  3. Tilsæt smør og citronskal,
  4. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under omrøring, til det er opløst.
  5. Udrør æggeblommerne med lidt af den varme væske.
  6. Kom æggeblommerne i og rør godt rundt.
  7. Tag gryden af varmen, og hæld massen i små rene skoldede glas.
  8. Luk til, og opbevar glassende i køleskab

[Print_link]

 

 

Scones ( ca. 15 stk.)

Opskrift fundet i Hendes Verden 9/2010

300 g mel, 2 tsk bagepulver, 1 tsk vanille, ½ tsk salt, 124 g smør, 1 1/4 dl mælk.

  1. Bland med, bagepulver, vanille, og salt i en skål.
  2. Smuldr smørret deri.
  3. Saml dejen med mælken.
  4. Rul dejen ud til den er ca. 1½ cm tyk.
  5. Udstik runde plader” på ca. 8 cm i diameter.
  6. Bag scones ved 200 grader i 15-16 minutter.

Serveres lune eller helt afkølede med lemoncurd eller flødeskum og jordbærsyltetøj

Print denne post Print denne post

 

 

Uge 8, 2016

Mandag: Japansk for Victoria

Pasta Bolognese med grøn salat og hvidløgsflutes

Tirsdag:

Tikka Chicken Masala og Kylling i tomat-flødesauce med ris og salat

Onsdag: Svømning for Alexander

Kold mad

Torsdag: Ud til lækker mad ved en kollega  – mand og børn spiser nok

Fiskefileter  eller fiskepinde  med pommes frites og råkost

Fredag: Klaver og Japansk kultur for Victoria

Kylling i karry med ristaffel (rosiner, bananer, ananas, ristet kokos, mangochutney, peanuts)

Lørdag: De voksne til stor 2×40 års fest i Kbh, Victoria og Alexander ved morfar, farmor og Valdemar hygger med hunden hjemme

Spaghetti med butternutsquash-sauce og bacon 

Søndag: Ren afslapning for hele familien – især de trætte forældre, der har sovet lige i underkanten 🙂

menuen stadig ukendt – formentlig take-out

Spaghetti med butternutsquash-sauce og bacon

Fra Femina 37/2015

1 butternutsquash, 1 løg, 1 fed hvidløg, 2 spsk olivenolie til stegning, 1 bundt salvie, ½ liter grøntsagsboullion, salt og friskkværnet peber, 200 g bacon.

Til servering: 400 g tørret spaghetti kogt efter anvisningen på pakken, 1 bundt basilikum

  1. Skræl butternutsquashen.
  2. Halver den på langs. Fjern kernerne, og skær græskarkødet i mindre stykker.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Steg de hakkede løg/hvidløg i olie, i en gryde, til de bliver klare.
  5. Tilsæt butternutsquash og steg i 2-3 minutter.
  6. Skyl og hak salvie og lad det stege kort med.
  7. Hæld boullion i gryden og læg låg på.
  8. Kog retten i ca. 20 minutter.
  9. Blend herefter grydens indhold  med en stavblender direkte i gryden, til du får en cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen er for tyk.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Steg bacon sprødt på en tør pande og afdryp på fedtsugende papir.
  12. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  13. Anret dybe tallerkner med friskkogt spaghetti, butternutsquash-sauce og bacon.
  14. Pynt med friskhakket basilikum.
Print denne post Print denne post

Farseret cypriotisk kylling, pandestegte asperges og stilktomater, kålsalat

Set på TV i programmet “Jamies 30 minute meals”
Kylling: 1 lille bdt frisk bredbladet persille, 1 lille bdt frisk basilikum, 8 soltørrede tomater i olie, fra glas, 2-3 fed hvidløg, 100 g fetaost, 1 usprøjtet citron,  4 stk kyllingebryst a 180 g, helst med skind og ben, 4 kviste frisk rosmarin
Grøntsager: 5-6 fed hvidløg, 200 g cherrytomater på stilk, 1 lille bdt friske krydderurter, fx timian, rosmarin og laurbær, 250 g grønne asparges, 8-10 sorte oliven, fra glas, udstenede,
Fladbrød: 1 tsk tørret oregano, 2 fed hvidløg, 6 fladbrød
Kålsalat: ½ lille hvidkålshoved, 1 løg, nogle kviste frisk bredbladet persille nogle kviste frisk basilikum, gerne den græske, ½ frisk rød chili, 2 citroner
TILSMAGNING
olivenolie, ekstra-jomfruolivenolie, havsalt & sort peber
Tænd ovnen på 220° og sæt 2 store stegepander over middel varme. Sæt snitteindsatsen til tykke skiver i foodprocessoren.
Kylling:
  1. Læg persille, basilikum og soltørrede tomater med lidt af deres olie samt et drys peber i en bunke på et spækbræt.
  2. Kvas 2 eller 3 upillede fed hvidløg over og hak alt fint med en kniv; bland det hele efterhånden.
  3. Smuldr feta i, riv citronskallen fint i (kun det gule) og bland igen.
  4. Læg kyllingestykkerne med skindsiden nedad på et stort stykke bagepapir.
  5. Snit en lomme fra siden ind i hver med en lille kniv, så kødet kan åbnes som en bog.
  6. Fordel fyldet fra brættet i lommerne, klem det let og fold kødet tilbage, så fyldet lukkes inde.
  7. Vask hænderne.
  8. Hæld 2 sjatter olivenolie i stegepanden.
  9. Læg kyllingestykkerne på panden med skindsiden nedad; brug en madtang.
  10. Krøl et stykke bagepapir sammen under den kolde hane. Glat papiret ud igen, læg det over kødet og lad kødet stege.
  11. Ryst panden af og til.
  12. Nu skulle kyllingen være gylden på undersiden, så vend forsigtigt hvert stykke kød og kom 4 små kviste rosmarin i panden.
  13. Læg papiret over igen. Læg en anden stegepande over for at veje kødet lidt ned, det er med til at kødet får sprød skorpe.
  14. Anret de gyldenstegte kyllingestykker på et serveringsbræt af træ og skær i et af stykkerne i skiver for at sikre, at det er gennemstegt. Hæld saften fra panden over og stil brættet på bordet.
  1. Grøntsager : 
    Dryp olivenolie i en pander og kvas de upillede fed hvidløg ned i.
  2. Tilsæt stilktomater og urtekviste.
  3. Skru ned til lav varme.
  4. Vend spækbrættet og skær de seje ender af aspargesene.
  5. Kom de hele asparges i panden med grøntsager
  6. Rør rundt med let hånd og tilsæt 8-10 sorte oliven.

Kålsalat:

  1. Fjern de ydre kålblade, skær kålen i kvarter og striml dem i foodprocessoren.
  2. Hæld kålstrimlerne op i en stor skål.
  3. Pil løget, skær det i halve, striml det i foodprocessoren sammen med persille, basilikum og chili (uden stilk) og kom det op i skålen.
  4. Pres saften fra 2 citroner ned i skålen, tilsæt lidt ekstrajomfru-olivenolie og et generøst nip salt.
  5. Vend og knug det hele med hænderne, smag på det og krydr evt. efter.
  6. Sæt salatskålen på bordet.
 Fladbrød:
  1. Drys det brugte spækbræt, som det er, med salt og peber, tilsæt 1 tsk. oregano og et par pæne sjatter olivenolie.
  2. Kvas 2 upillede fed hvidløg på brættet.
  3. Vend brødene i denne blanding.
  4. Krøl endnu et stykke bagepapir under den kolde hane, glat det ud, læg brødene oven på hinanden i en stabel og pak det sammen.
  5. Stil pakken i ovnen.
SERVERING Stil panden med grøntsagerne og stablen af fladbrød direkte på bordet.

Pizza med kartoffel

Opskrift på pizzadej tryk her

Forbered dejen frem til den er efterhævet

Fyld: 1-2 fed hvidløg, 4-500 g kogte pillede kartofler – skåret i skiver, 3-4 spsk olivenolie, salt og evt lidt frisk rosmarin eller chili

  1. Fordel presset hvidløg og kartoffelskiver på den forhævede pizzadej.
  2. Dryp med rigelig olivenolie, dys med salt og bag pizzaen ved 250 grader i ca 18 minutter.
  3. Brug bagesten om muligt.
Print denne post Print denne post

Uge 7, 2016

604345_old_recipe_card.jpgSkolernes vinterferie, mine store børn er glade 🙂

Mandag: Muligvis en tur på Zoologisk museum med Faster og Co….Næh det blev til Biograftur med ungerne i stedet for og takeout pizza of durumruller, men lav for eksempel

Hjemmelavet pizza med løg og artiskok

Tirsdag: Mand og børn holder fri, jeg arbejder

Foccacia med forskelligt fyld, grønsagsstave, og så slutter vi nok af med lidt frugt eller frugtsalat med råcreme

Onsdag: endnu en arbejdsdag, mens mand og børn hygger hjemme

Piabrød med samme fyld og tilbehør som ved Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Torsdag: Arbejde, en tur på kirkegården med en og så forlænget weekend

Ribbensteg med hvide, brunede og franske kartofler, sauce og rødkål

Fredag: Disneyhygge med alle 3 unger…..det bliver dejligt

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi

Lørdag: Morfar har inviteret til overdådig brunch, hvis vi overhovedet bliver sultne til aften, står den på en “rugbrødsklapper” og måske

Feriepandekager : Mormors pandekager med syltetøj og is

Søndag: Alexander til svømmefødselsdag, Vi skal vist bare have ordnet vasketøj og måske ud og fodre ænder med Valdemusen

Kinesisk inspireret nudelret