Satayspyd (and)

16 bambusspyd – ca. 20 cm lange, 2 Berberiandebryst med skind

Tomat-chilidip: 2 tomater, ½ tsk Stødt spidskommen, ¼ tsk
Stødt chili

Cremefraichedressing: 2½ dl Cremefraiche 9%,  1 spsk hakket kørvel, citronsaft efter smag, ¼ tsk Groft salt, Friskkværnet peber

Nøddeknas: 100 g Usaltede peanuts, 75 g Græskarkerner, 25 g
Sesamfrø, ¼ tsk Groft salt, Friskkværnet peber
Læg bambusspyddene i vand i ca. ½ time – for at undgå, at de brænder.

Andebryster/spid:

  1. Fjern skindet fra andebrysterne.
  2. Skær i mindre stykker (ca. 1½ x 1½ x 10 cm) og sæt dem på bambusspyddene.
  3. Steg spyddene ca. 3 min. på hver side på en grill eller en godt varm grillpande.

Tomat-chilidip:

  1. Snit et kryds i bunden af af de friske tomater.
  2. Blanchér dem i kogende vand  – til skallen begynder at løsne sig.
  3. Læg tomaterne hurtigt i koldt vand og lad dem køle af.
  4. Fjern skallen og skær tomaterne i kvarte og befri for kerner.
  5. Hak tomatkødet fint og tilsæt spidskommen, chili og smag til.

Cremefraichedressing:

  1. Rør cremefraiche sammen med salt og peber. Smag til.

Nøddedrys:

  1. Rist peanuts, græskarkerner og sesamfrø i en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. – til blandingen er gylden.
  2. Hak det hele fint og tilsæt salt og peber. Vend de stegte spyd i drysset og server dem med det samme.
Print denne post Print denne post

Uge 38, 2020

Mandag:

Asiatisk kålsalat med kylling

Tirsdag: 

Spicy kikærtesuppe med Quesadillas og Chili Sin Carne med cremefraiche og avocadotern

Onsdag: 

Lækre panerede fiskefilet fra Fiskehandleren med citron og remoulade, samt pommes frites eller rugbrød

Torsdag: 

Hverdagsrisotto med spejlæg

Fredag: 

Grille forskellige pølser med , pølsebrød, Kold Kartoffelsalat og dertil en blandet grøn salat,

Lørdag: Onkel Ole skal fejres i dag – Men prøv

Svinekød i soyasauce med nudler

Søndag: 

Satayspyd på berberiandebryst med små lækre ovnkartofler, tomat/chilidip og Cremefraichedressing

Uge 36, 2020

Mandag: 

Oksespyd med gulerødder i ovnen og yoghurtdressing

Tirsdag: Forældremøder, så vi rammer kold mad, men prøv

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og dampet broccoli/blomkål

Onsdag: 

Asiatisk inspireret gulerodssuppe med brødcroutoner

Torsdag: Farmor har lavet Bøf med bløde løg, sauce og kartofler, lav i stedet

Bøf Lindstrøm med ovnbagte rodfrugter

Fredag:   

Rødfisk med pasta, broccoli og citron

Lørdag:  Ristet brød med revet cheddar, emmenthaler og parmesan samt resten af farmors hjemmelavede bøf med løg

Forloren hare med hvide kartofler samt sødt og surt

Søndag: Morfar laver mad til os

flæskesteg/ribbenstegssandwiches