Bagt laks med asparges og urtecreme

1 kg nye kartofler, salt, 6-800 g laks, 2 bundter asparges , olie

Dressing: 8 spsk tyk yoghurt, 2 tsk dijonsennep, 2 spsk hakkede kapers, 4 spsk hakket dild, 2 spsk hakket purlæg, salt, friskkværnet peber, 1-2 spsk hvidvinseddike, evt 1 tsk sukker

Tilbehør iøvrigt: hakket dild til at pynte med og citronbåde

  1. Sæt vand over til kartoflerne og tænd ovnen på 175 grader.
  2. Skrub eller skræl kartoflerne, kom dem i det kogende saltede vand.
  3. Kog dem møre under låg.
  4. Knæk den træede ende af aspargesene og kasser den.
  5. Sæt laksen på en bageplade med aspargsene ved siden af.
  6. Dryp aspargesene med lidt olie og drys med salt og peber.
  7. Drys laksen med salt og peber.
  8. Bag laks/asparges i ca 15-20 minutter , giv evt aspargesene lidt kortere end laksen

Dressing: 

  1. Rør alle ingredienserne forsigtigt sammen og smag til med salt og eddike.

Servering:

  1.  Server den bagte laks med nye kartofler asparges og urtecreme,
  2. Top med lidt hakket dild over laksen og læg citronbåde ved.

[Print_link]