Uge 52, 2019

Mandag:  

Hjemmelavede durumruller

Tirsdag: Juleaften

Juleand og Flæskesteg med all the trimmings

Ris alá mande med Amarena Kirsebærsauce og Brombærsauce

Onsdag: 

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Torsdag: 

Kyllingeburgers med paneret kyllingebryst, chilimayo, salat og agurker

Fredag:   Julefrokost hos faster og CO – men prøv

Oksefrikadeller med lækker bulgursalat, bare med ovnkartofler, kvark rørt med salt og peber, samt gulerødder med appelsin, rosmarin, olie salt og peber

Lørdag: 

Hverdags-stjerneskud

Søndag:

Gulerodstrekanter med friskost, grønt og forskelligt pålæg

Risalamandecheesecake med kirsebærgelé (til 6 pers og helst portionsanrettes)

Cheesecake: 100 g digestivekiks, 300 g afkølet risengrød, 2½ dl piskefløde, 100 g mascapone, 1 vanillesang, 2 spsk flormelis, 50 g smuttede mandler, 2 blade husblas

Kirsebærgelé: 3 blade husblas, 3 dl kirsebær saft, f.eks. fra amarenakirsebær

Cheesecake:

  1. Knus kiksene og fordel dem i 6 glas med stilk.
  2. Findel risengrøden med en gaffel.
  3. Pisk 2 dl fløde til skum.
  4. Tilsæt mascapone og pisk et øjeblik til ensartet skum.
  5. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud i flormelis.
  6. Hak mandlerne.
  7. Vend risengrød, vnillesukker og mandler med flødeostecremen.
  8. Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 minutter.
  9. Smelt den udblødte husblas i en lille gryde, og rør den med resten af fløden (½ dl).
  10. Rør dernæst husblasblandingen med risalamanden, og fordel dernæst i glassene.
  11. Stil desserterne på køl i 2-3 timer.

Kirsebærgelé:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
  2. Lun kirsebærsaften til fingervarmt, og opløs husblasen deri.
  3. Fordel saften på toppen af desserterne og stil på køl, indtil geléen har sat sig lidt

Server

]print_link]

Browniebund med hindbærparfait

Browniebund: 200 g smør i tern, 200 g chokolade  ca 65%, 3 æg, 225 g sukker, 1 spsk vanillesukker, 125 g mel, 1 tsk bagepulver, 1 nip salt, 50 g grofthakkede hasselnødder, 50 g grofthakkede valnødder,

Hindbærparfait: 300 g hindbær – evt. frosne, 1½ dl sukker, 1 spsk citronsaft, 3 æggeblommr, 1½ dl sukker, kornene af 1 vanillestang,

Pynt: 125 g hindbær, 125g brombær, 125 g blåbær, lidt smeltet mørk chokolade

Browniebund: 

  1. Smelt smør og chokolade i en lille gryde – evt over vandbad.
  2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  3. Bland med, bagepulver, og salt sammen.
  4. Afkøl chokolademassen lidt.
  5. Vend chokolademassen med de piskede æg/sukker.
  6. Sigt mel i og vend det hele sammen med de hakkede nødder.
  7. Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca 30-35 minutter – eller til den har sat sig i midten.
  8. Lad kagen afkøle

Parfait: 

  1. Kog hindbær, sukker og citronsaft op – til sukkeret er opløst/smeltet.
  2. Sæt det koldt indtil brug.
  3. Pisk æggeblommerne med sukkerog vanillekorn – til det er lyst og luftigt.
  4. Pisk fløden til skum,
  5. Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen.
  6. Vend Hindbærblandingen deri

Samling:

  1. Sæt browniebunden i en springform uden bund på et serveringsfad.
  2. Fyld ismassen i formen og frys islagkagen natten over.

Servering:

  1. Tag islagkagen ud minimum 15 min før servering.
  2. Tag islagkagen ud af formen .
  3. Server toppet med bær og smeltet chokolade.
Print denne post Print denne post

 

Uge 49, 2019

Mandag:  

Lakseside i ovn

Tirsdag: 

Hotdogs

Onsdag: 

Svensk pølseret

Torsdag: 

Kalkunsticks lavet på kyllingeinderfilet , og dertil ovnkartofler, coleslaw og barbecueblomkål

Fredag:   forberedelse af lørdagens festivitas og tøseaften hos veninde – Valdemar og jeg fik blot

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Lørdag: JULEKOMSAMMEN

Traditionel Rødvinsgløgg (på hjemmelavet gløggekstrakt), Rød saft, Sodavand og juleøl, Marcipan-nougat trekanter, Baileys mandler , Paneforte, krymmekranse, engelske vingummi, lakridskonfekt, likørtoppe, Ritas brune kager, Vanillekranse, Jødekager, Bedstemors chokoladesmåkager, Æbleskiver med syltetøj og flormelis, klejner

Og til aftensmaden lavede vi blot lækkert rugbrød med lun leverpostej, rødbeder og bacon, sild og æg, lune kyllingefrikadeller med rødkål o gagurkesalat

Søndag:

Teriyaki-wok