Laks: 1 stk helside laks, 2 dl tør hvidvin,1 stk citron, 1 tsk groft peber, 1 tsk groft salt
Grønsager: 2 stk groftrevet gulerod, 1 stk porre i ringe, 2 stilke blegselleri i småstykker, 1 stk groftrevet æble, 1 pk spæde spinatblade, 2 kviste timian, ½ tsk groft peber, ½ tsk groft salt, 20 g smør, ½ dl olivenolie
Tilbehør i øvrigt: enten et godt brød med smør eller løse ris – kogt efter anvisningen på pakken.
Laks:
- Skyl og læg laksen i et ildfast fad med bagepapir.
- Drys salt og peber på, og dryp med citron.
- Hæld 2 dl. hvidvin ved (eller vand). Bag laksen i ovn ved 175º ca. ½ time.
Grønsager:
- De rensede og ordnede gulerod, porre, blegselleri og æble, vendes i olie på en pande ved jævn varme i cirka 20 minutter og krydres med salt, peber og timian.
- Spinatbladene vendes i smør i en gryde i cirka 10 minutter, og smages til med salt og peber – Overskydende væske hældes fra.
- Laks og grønsager anrettes på et fad og serveres straks.
OBS. Den overskydende væde fra laks og spinat, kan jævnes med lidt maizena og stilles ved som sauce.
