Uge 9, 2017

Mandag: Victoria til Japansk

Rest af skinke med pastasalat

Tirsdag:

Frikadeller med kartoffelkroketter, råkost og cremefraichedressing

Onsdag: Victoria til Mangategning, Alexander til svømning

Chinese Take-Out og Risengrød med kanelsukker og smørklat

Torsdag: Victoria til klaver

Laks i folie med nye kartofler, hvidløgs-ingefærflutes og marineret squash

Fredag:

Italiensk inspireret pastasalat

Lørdag: Familien spredt for alle vinde  i dag, Alexander i Sorø til CodePiates og videre til Ringsted til overnatning, Valdemar hos farmor og Jesper i KBH, Så Victoria og jeg skal bare hygge….lav

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Søndag: Jesper er sikkert lidt hængt ovenpå KBH.-turen, så en rolig søndag i vente

Rest af Chinese Take-Out , men lav i stedet Kylling i gryde med skilt sauce

Uge 8, 2017

Mandag: Så er ferien slut – glade børn af sted igen 🙂

Ribbensteg-sandwiches

Tirsdag:

Hotdogs

Onsdag: Jesper i Jylland

Rester af Hotdogs og Pasta Bolognese med grøn salat

Torsdag: Jesper i Jylland

Sandwiches med kylling, bacon og salat/grønt og karrysalat

Fredag: Vi fløj lige på Ichiban til lækker Running Sushi, men andre kunne lave

Pastinaksuppe med ingefær

Lørdag: Jesper og de store en tur i København, og i aften Melodi Grand Prix – hygge

Tikka Chicken Masala

Søndag: Bage fastelavnsboller til dem der kommer og rasler + til Alexanders klasse til i morgen, muligvis til Fastelavn på ComicCon i Kbh.

Skinke med aspargessauce, hvide kartofler og dampet grønt

Uge 7, 2017

Mandag: Alexander gæster fra Ringsted, jeg har fri med ungerne, Jesper er på farten

Mormors pandekager med is

Tirsdag: fri- Alexander gæster fra Ringsted

Forloren hare med hvide kartofler og dampet blomkål

Onsdag: fri – besøge farmor

Wokret med kalv, kokosmælk og karrypasta

Torsdag: Jesper fri, de store til fødselsdagshygge hos morfar, rejsegrammofon og gamle plader – og så laver vi lækker fødselsdagsmiddag til dem

T-bonesteak med bearnaise og pommes frites, dertil laver vi nok franske ærter

Fredag: Jesper fri

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi

Lørdag: til fødselsdag hos morfar – vi kan nok kun klemme lidt let ned til aftens

Nudler a´la Ponyo

Søndag: Oprydning og  afslapning, Farmor til spisning

Boeuf Bourguignon med kartoffelmos

Uge 6, 2017

Mandag: Victoria til Japansk, Jesper i Jylland

Rest af søndagens middag, suppleret med stegt kyllingeinderfilet og salat

Tirsdag:

Pasta Carbonara med  Grove baguettes

Onsdag: Alexander til Svømning, Victoria til Mangategning

Calzone med skinke ost, champignoner og tomat (Opskrift følger MAD forår 2009)

Torsdag: Jesper i Sverige, Victoria til Klaver

Falafel i pitabrød med blandet salat og cremefraiche dressing

Fredag: Besøg af Helena og Sofie til hygge, aftensmad og Disneysjov

Kalkunsticks med kartofler i ovn og grønt

Lørdag: Børnenes vinterferie starter, Alexander til Rollespil

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi

Søndag: På tur til Aversi

Ciabattaboller med skinke, ost og sennep, og dertil masser af grønt

Calzone (indbagt pizza) med skinke og champignoner

Opskrift fundet i et af mine blade MAD! marts-april 2009

Dej: 25 g gær, 1 tsk. salt, 3 dl lunkent vand, 200 g durummel, 200 g mel

Tomatsauce: 1 ds flåede tomater, 1 fed hvidløg, 2 tsk tørret oregano, salt

Fyld: 250 g rensede og skiveskårne champignoner, 150 g revet ost (max 18%fedt), 100 g skinke i strimler

Salat: 1 salathoved, 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft eller vineddike, salt og friskkværnet peber

Dej:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt salt, al durum-melet og lidt af hvedemelet.
  3. Ælt dejen, og tilsæt, mere hvedemel, til den er smidig og lige slipper fingrene.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Tomatsauce:

  1. Blend de flåede tomater med hvidløg, og lad det koge op i en gryde med oregano.
  2. Lad saucen simre i 5 minutter og smag til med salt.

Salat:

  1. Skyl og tør salaten.
  2. Bræk den i grove stykker, som lægges i en skål.
  3. Pisk olie og citronsaft sammen med salt og peber, og vend dressingen sammen med salaten

Saml pizzaerne:

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
  3. Fordel champignon, ost og skinke på midten af de 4 pizzabunde.
  4. Kom evt. 2 spsk. tomatsauce i hver pizza.
  5. Fold siderne på pizzabundene godt sammen omkring fyldet, og tryk kanterne godt sammen.
  6. Læg pizzaerne på en varm bageplade, med god afstand i mellem, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.

Server pizzaerne med salaten og den varme tomatsauce, til at hælde over

Print denne post Print denne post