Uge 22, 2016

Mandag: Møde på Sjølund ang den kommende start for Victorias årgang – spændende

Pasta Bolognese med revet ost og blandet salat

Tirsdag: Lønningsdag – Juhuuu, Japan kørte kontoen lidt i bund 🙂

Stegt flæsk med persillesauce

Onsdag:

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og salat

Torsdag:

Børnefavorit , garneret med en masse grønt

Fredag: Lazergame og overnatning med Victorias klasse/7.C

Lakseside i ovn

Lørdag: Victoria holder filmhygge for nogle venner

Kylling med basilikumscreme, grilles

Søndag: Grundlovsdag

Hjemmelavede burgers og kartoffelbåde i ovnen

Jordbær-Hyldeblomst Daiquairi

Fundet i AltforDamerne 18/2008

4-6 drinks

500 g jordbær, ca 1 dl kond hyldeblomstsaft, 4-8 spsk rom, 8 store isterninger, evt lidt friskpresset citronsaft, evt. jordbær og/eller hyldeblomster til pynt

  1. Skyl jordbærrene kort under rindende vand, nip dem og skær eventuelle pletter væk.
  2. Blend jordbær, hyldeblomstsaft, rom og isterninger i en blender eller foodprocessor,
  3. Smag til med mere hyldeblomstsaft og evt. citronsaft.
  4. Server i coctailglas og pynt med et jordbær på kanten eller friske klaser af hyldeblomst.
Print denne post Print denne post

Hasselnøddebund med flødeskum og bær

Opskrift fundet på Lottesopskrifter

1 kage til ca. 6 personer

Bund:150 g hasselnødder, 150 g sukker, 150 g smør, 3 spsk mel, 3 spsk piskefløde

Topping: Ca. 2 dl Piskefløde, Fx Jordbær,hindbær, blåbær og/eller Brombær, 1 tsk vanilje, revet mørk chokolade

Bund:

  1. Hak nødderne groft og bland alle ingredienserne sammen i en gryde.
  2. Varm forsigtigt gryden op og rør sammen til alt er blandet godt og smeltet helt.
  3. Læg bagepapir i en springform og hæld massen i.
  4. Bag bunden ved 175 grader, alm ovn i ca. 17-18 min (ikke længere, så bliver den for hård). Bunden er ikke stivnet efter de 18 min, men gør det, når den køler af i springformen.
  5. Når den er helt kølet af (det tager lidt tid) kan du smøre fyldet på og pynte.

Topping:

  1. Pisk fløden til skum og hak halvdelen af bærerne og vend dem i flødeskummet sammen med vanilje.
  2. Pynt kagen med resten af bærerne og riv godt med chokolade hen over eller hak chokoladen i grove stykker og fordel udover.

Tip: Lav nøddebunden i forvejen fx om formiddagen og læg først flødeskummet over bunden lige inden servering. Du kan også lave nøddebunden dagen i forvejen.

Print denne post Print denne post

Kahlúa-roulade

Opskrift fra Hendes Verden 14/2010

Bund: 3 æg, 150 g mel, 125 g sukker, 1 tsk bagepulver, 2 tsk vanille, 3-4 spsk hakkede mandler.

Fyld: 5 blade husblas, 4 past.  æggeblommer. 4 spsk sukker, 1 dl Kahlúa, 100 g finthakket chokolade, 2½ dl fløde

Bund:

  1. Pisk æg og sukker til luftigt skum.
  2. Bland alle de tørre ingredienser  og kom dem i æggemassen.
  3. Kom bagepapir i en 30×40 cm bradepande.
  4. Fyld dejen i formen og bag bunden ved 200 grader i 10-12 minutter.
  5. Når bunden er færdigbagt, løftes den i bagepapiret over på et hårdt opvredet viskestykke.
  6. Lad bunden afkøle inden den vendes og papiret forsigtigt kan trækkes af.
  7. Dæk bunden med film eller en plastpose til den skal bruges.

Fyld:

  1. Læg husblas i koldt vand i ca. 5 minutter.
  2. Pisk æg og sukker meget luftigt.
  3. Tryk vandet af husblasen og smelt den over vandbad.
  4. Bland Kahlúa i den smeltede husblas.
  5. Når det er godt blandet hældes husblas/Kahlúa i æggemassen i en tynd stråle under omrøring.
  6. Rør chokoladen i massen og stil den koldt.
  7. Pisk fløden til blød skum.
  8. Når æggemassen begynder at stivne, blandes den med flødeskum.
  9. Stil på køl til cremen er stivnet.

Samling af rouladen:

  1. Bred Kahlúa-cremen ud over kagebunden, og rul den sammen.
  2. Læg rulle i fryseren.
  3. Server rullen skåret i skiver direkte fra fryseren eller lige just optøet – alt efter smag

Bliver der en rest Kahlúa-creme til overs, kan den snildt fryses til is

Print denne post Print denne post

Uge 21, 2016

Mandag: 1. dag på job efter 18 fridage, det kan mærkes 🙂 vi er kun Victoria/Valdemar og moren hjemme – Durumruller til alle, men lav i stedet

Sennepskoteletter med små lækre (nye) kartofler

Tirsdag: Jesper har sen dag på jobbet, vi får kinesisk takeout, da jeg ramte Rugvænget lidt sent ift madlavning – men lav feks

Æggekage i ovn med ristet bacon, bagerbrød og grønt

Onsdag:Hurra Alexander bliver 12 år i dag – STORT TILLYKKE – vi skal nok på Tokyo Running Sushi men hvis vi skulle have spist hjemme ville han nok have valgt

Flæskesteg med brunede og hvide kartofler, rødkål, sauce, ribsgele og franske kartofler

Torsdag: Jesper i KBH hele dagen og aftenen…..og måske lidt af natten…..vi får bare kold mad og

Risengrød med kanelsukker og smørklat 🙂

Fredag: Bage bage bage

Fiskefilet med kartofler i ovn og råkost

Lørdag: Fødselsdagsgæster til kaffebord og grill til aftens

Kaffebord:  Mormors boller med smør og syltetøj, Smørkage, Brownies, Æblekage (Hjemmelavet æblemos) , Klassisk marmorkage, Kokosmakroner, Chokolate Chip Cookies, Bananmuffins

Grille alm grillpølser, bratwurst og  Karrypølser, med Kold Kartoffelsalat og Ovnbagte kartofler. Dertil Rødbedesalat med Feta, en let blandet salat, flutes og hvidløgssmør

Søndag: Flere fødselsdagsgæster til kaffe og kage og aftensmad

Kaffebord: Måske der er lidt rester fra i går, men også et par nybagte af slagsen – Bedstefars skæg

Til aftensmad: Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Uge 20, 2016

Mandag: 2. Pinsedag

Foccacia med forskelligt fyld

Tirsdag:

Fiskepinde eller fiskefilet og pommes frites med grønsager i stave

Onsdag:

Hotdogs

Torsdag:

Sennepskoteletter med ris og dampet broccoli/gulerødder

Fredag: Hjemme igen Takeout – Pizza fra Pronto/BurgerKing, den gyldne måge eller chinese men prøv

Kylling med basilikumscreme

Lørdag: Min 41 års fødselsdag….nok med en kende jetlag……vi havner nok på en af byens restauranter eller bestiller takeout, men prøv lækker festmad

Oksemørbrad med kogte bønner, artiskokkartofler og balsamicosauce

Søndag: 24 års Kærestedag med ham den lækre…..tiden flyver

Andebryst med aspargeskartofler, appelsinsalat og -sauce

Kærnemælksfromage med Brombærsauce

Uge 19, 2016

Jeg er ikke rigtig hjemme til at lave mad de næste 12 dage, turen går til Tokyo, Hiroshima og Kyoto med min skønne datter

Følgende vil blot være forslag til hvad Jesper og farmor ender med at kunne lave sammen med drengene i mit fravær

Mandag:

Pasta Bolognese med grøn salat

Tirsdag:

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Onsdag:

Forloren hare med hvide kartofler og dampet blomkål

Torsdag: Pizza fra Pronto/BurgerKing, den gyldne måge eller chinese men prøv

Kalkungryde med timian, gulerødder, foårsløg og ris/nudler

Fredag:

Nachos

Lørdag: Pinselørdag

Clubsandwiches

Søndag: Pinsedag – tur til Kahave med hygge og grille med en del af Herman og Margrethes efterkommere

Der grilles nok i Kahave men, hvis de skulle være hjemme, kunne de lave Pasta med pølser, boullion og tomatketchup

Uge 18, 2016

Så blev det fantastiske maj…..den bedste måned 🙂

Mandag:

Glaseret skinke med Kold Kartoffelsalat og grøn salat

Tirsdag: Tillykke til den mest fantastiske farmor – vi elsker dig

Kalvecuvette med  Flødekartofler og en blandet salat til…..og måske Baguettes og Hjemmerørt Hvidløgssmør

Onsdag:

Sandwiches med hhv. Ristet rugbrød med røget laks, avocado, basilikumspesto og babyleaves og Ciabatta med kylling, bacon, tomatpesto og babyleaves/iceberg

Torsdag: Kr. Himmelfarts dag, Victoria til konfirmation ved en veninde

Børnefavorit

Fredag: Til farmors fødselsdag…..på en dejlig ekstra fridag fra jobbet, tak for det chefer 🙂

Tarteletter med Kylling i asparges

Lørdag: Pakke, pakke pakke

Wienersnitzler med franske ærter og brasede kartofler

Søndag: Pakke, pakke, pakke

Stegte risnudler med tigerrejer